Sinastrija

SinastrijaSinastrija je umjetnost odnosa u astrologiji, proučavanje kako dva čovjeka djeluju  jedan na drugog u svojoj vezi. Svaki pojedinac se rađa sa osobnom natalnom kartom. Neki bi mogli reći kako je natalna karta grafikon u kojem je zapisana sudbina neke osobe. Svatko od nas ima svih 10 planeta u natalnoj karti, ali njihovi položaji po znakovima, kućama i aspektima su individualni za svakog. Kada smo u interakciji s drugima, pojedinačne energije naše natalne karte formiraju posebne odnose s energijama drugih. Dobivena interakcija je složena i jedinstvena kao naše vlastite osobnosti.

Mnogi od nas su upoznati s proučavanjem usklađenosti sunčevih znakova. Neki će pitati, primjerice, “Da li se Lav i Strijelac slažu?” Ove usporedbe imaju neku vrijednost, ali su vrlo općenite. Mnogi drugi faktori su uključeni pri ocjenjivanju usklađenosti dvije osobe. Iako je sinastrija složen proces, ona pomaže rasvijetliti naše interakcije s drugima.

U sinastriji je vrlo važno utvrditi aspekte koji tvore planeti dva partnera, položaj Venere u natalnim kartama i položaj Sunca u kućama.

Tarot, astrologija, numerologija