Vidovitost

vidovitostZašto vas zanima vidovitost? Možda kako bi saznali svoju budućnost? No, u čemu bi bio smisao i čar života ako bi unaprijed znali sve što će se desiti? Nisu samo budući događaji važni, ono što vidovnjaci vide je niz mogućnosti, a na vama je da odaberete kojim putem krenuti. Na neki način ipak sami krojite svoju sudbinu. Važno je znati da vam vidovitost može pomoći u svim situacijama. Možda je sada pred vama teška odluka koju trebate donijeti? Vidovitost može da vam pomogne u tom izboru. Izbjegnite vlastite greške donošenja krivih odluka i osjećaja kajanja. Vidovitost nam daje uvid u pozitivne mogućnosti, kako eliminirati negativne utjecaje i probleme te razriješiti dileme iz svih sfera života.

 

Što je vidovitost?

Vidovitost ili tzv „šesto čulo“ je vjerovanje u sposobnost nadosjetilnog opažanja i pronicanja u prošlost ili budućnost. Ta, navodno paranormalna sposobnost, omogućuje viđenje osoba i događaja koji su prostorno i vremenski udaljeni.

Razlikujemo dvije vrste vidovitosti, aktivna i pasivna. Kod aktivne vidovitosti iznimno nadareni vidjelac samostalno prikuplja informacije iz viših dimenzija. Kod pasivne vidovitosti potrebna mu je pomoć određenih bića koja žive u tim višim dimenzijama. Takvog vidovnjaka nazivamo medij.

 

Tko su vidovnjaci i kako mi mogu pomoći?

Vidovnjaci su osobe vrlo visoke senzitivnosti i intuicije. Primajući vizije pomoću vanosjetilne percepcije mogu čitati vašu prošlost i budućnost. Samo osoba izoštrenih osjetila može istinito tumačiti svoje vizije. Vidovnjaci moraju imati veliku koncentraciju na osobu ili određeni životni segment koji se gleda. Pomažu izgubljenima pronaći pravi put. Postoje različite tehnike proricanja budućnosti, no vidovnjaci imaju poseban dar koji nema svatko. Svojim vizijama i slikama budućnosti otkrivaju moguće sudbinske putove koji vas očekuju u vašem životu.

 

Zanimljivosti iz povijesti vidovnjaštva

Vidovnjaci potječu još iz starih drevnih vremena. Grčki povjesničar Herodot, 6. stoljeće pr. Kr., opisao je poznatu priču o proročici Pitiji iz Apolonovog svetišta u Delfima. Biograf Flavije Filostrat iz 1. stoljeća, zapisao je navodno viđenje na daljinu, mistika Apolonija iz Tijane koji je boraveći u gradskom vrtu u Efezu na maloazijskoj obali, doživio viđenje ubojstva rimskog cara Domicijana koji je upravo u tom trenutku bio ubijen u Rimu.

Tijekom povijesti, u brojnim narodima postojala su svjedočanstva o osobama koje posjeduju sposobnost proricanja u prostorno i vremenski udaljene događaje.

nostradamus_prophecy_apocalypseNostradamus, francuski liječnik i prorok, uspješno je predvidio ubojstvo triju Kennedya i dva svjetska rata što se zaista i dogodilo. Svoja je zapažanja o budućnosti zapisao u djelu Centurije. Također je predvidio i da će presudni treći rat početi napadom na veliki grad u sedmom mjesecu trećeg tisućljeća. Pretopimo li julijanski u gregorijanski kalendar, to je rujan. A u tom je mjesecu Al-Kaida napala veliki grad New York. Zastupnici vjerovanja u vidovitost vjeruju da je točno predvidio brojne događaje, pa i vlastitu smrt koja se dogodila 1. srpnja 1566. godine.


Tarot, astrologija, numerologija