Jupiter u kućama

jupiterJupiter u natalnoj karti ukazuje na Vaše potencijale za ostvarenje uspjeha i sreće i za učinkovitije iskorištenje šansi koje Vam se pružaju. Jupiter se u astrologiji smatra planetom sreće i planetom koja stimulira osobu da postiže velike uspjehe i da ostvaruje krupnije ciljeve. Jupiter ispoljava snažno pozitivno djelovanje i povezuje se s izobiljem, optimizmom, ekspanzijom, učenjem i stjecanjem novih saznanja, ostvarenjem velikog materijalnog bogatstva. Položaj Jupitera po astrološkim kućama ukazuje na one oblasti života u kojima najlakše možete ostvariti svoje potencijale i koje najviše donose korist.

 

 

Jupiter u prvoj kući

Jupiter u prvoj kući u natalnoj karti najčešće ukazuje na karizmatičnost i na slobodan pristup u komunikaciji u međuljudskim odnosima. Ukoliko Jupiter u ovom položaju gradi harmonične aspekte sa drugim planetama, osoba ima jak potencijal za privlačenje sreće u ljubavi i generalno u međuljudskim odnosima tako da shodno tome može najlakše doći do ostvarenja većeg poslovnog uspjeha u onim područjima u kojima se stavlja naglasak na komunikaciju i na kontakt s ljudima. Ukoliko je Jupiter u prvoj kući loše aspektovan to nerijetko ukazuje na sporije i na otežano ostvarenje uspjeha uslijed velike nestrpljivosti, brzopletosti, moguće izraženije pohlepe kao i zbog izraženije opasnosti od upuštanja u suvišne i nepotrebne rizike iz kojih osoba nerijetko izlazi kao gubitnik.

 

Jupiter u drugoj kući

Jupiter u drugoj kući u natalnoj karti ukazuje na izražen smisao za praktično, tako da ukoliko je dobro aspektovan u ovom položaju osobi uspjesi tako reći sami dolaze i osoba je sposobna relativno rano dođe do stjecanja većeg bogatstva. Međutim, kada je Jupiter u drugoj kući loše aspektovan, to nerijetko ukazuje na izraženiju opasnost od toga da se u osobi češće može javljati snažnija želja da više troši tako da se nerijetko može i zaduživati i dovoditi sebe u vrlo nepoželjne situacije zbog česte nemogućnosti racionalnog raspolaganja novcem kao i zbog nerealne predstave o stvarnosti u kojoj egzistira.

 

Jupiter u trećoj kući

Jupiter u trećoj kući u natalnoj karti najčešće ukazuje na izražene retoričke sposobnosti i na agresivan intelekt. Kada je u ovom položaju dobro aspektovan, Jupiter donosi neočekivanu sreću na putovanjima, osoba je vrlo komunikativna, ekstrovertna i radoznala. U slučaju harmoničnih aspekata u ovom položaju osobu često krasi visoka inteligencija i izuzetna sposobnost logičkog rasuđivanja tako da uz adekvatan trud i zalaganje na poslovnofinancijskom planu može ostvariti vrlo zavidne rezultate i biti na istaknutom položaju na društvenoj ljestvici. U slučaju loše aspektovanog Jupitera u trećoj kući, osoba teže dolazi do neovisnosti i do ostvarenja osobne satisfakcije na poslovnofinancijskom planu. Također, u tom slučaju osoba je vrlo opterećena mišljenjem drugih osoba tako da nerijetko stavlja interese drugih ispred svojih i prije nastoji ugodi drugima nego sebi.

 

Jupiter u četvrtoj kući

Jupiter u četvrtoj kući u natalnoj karti nerijetko ukazuje na dobru organiziranost, na sposobnost na timski rad, velikodušnost i na snažan potencijal za ostvarenje vrlo harmoničnih obiteljskih odnosa. Kada je u ovom položaju dobro aspektovan ukazuje na prisutan talenat za uspostavljanje dobre suradnje u međuljudskim odnosima, na veliku strpljivost i upornost i na sreću u onim područjima koja se bave prošlošću i poviješću, etnologijom, genetikom i sl. Harmonični aspekti Jupitera u četvrtoj kući ukazuju i na moguće ostvarenje velike sreće kroz obitelj. Kada je Jupiter u ovom položaju loše aspektovan to nerijetko ukazuje na nemogućnost ostvarenja skladnih međuljudskih odnosa prvenstveno obiteljskih, uslijed nedovoljne spremnosti na zajednička planiranja i kompromisna rješenja.

 

Jupiter u petoj kući

Jupiter u petoj kući u natalnoj karti često ukazuje na dobro raspoloženje, na potencijal za ostvarenje sreće u ljubavi i sa potomstvom. Jupiter naročito ispoljava ovakve svoje snažne pozitivne utjecaje ukoliko je dobro aspektovan u ovom položaju sa drugim planetama, pa tako često donosi ogromnu sreću u ljubavi i sa potomstvom ukoliko gradi povoljne aspekte sa Venerom i Marsom. Kada je Jupiter u ovom položaju dobro aspektovan to često ukazuje na ostvarenje snažnije međusobne bliskosti u ljubavnom odnosu sa voljenom osobom, ljubavni odnos je pun strasti, romantičnih trenutaka i obostranog razumijevanja na dubljoj razini. Također, dobri aspekti Jupitera u ovom položaju ukazuju i na to da je osoba sposobna da održi dovoljno optimističan životni stav čak iu vrlo teškim životnim situacijama. U slučaju loše aspektovanog Jupitera u ovom položaju, ovakve povoljnosti Jupiter može iu neusporedivo manjoj mjeri ispoljavati u životu ove osobe.

 

Jupiter u šestoj kući

Jupiter u šestoj kući u natalnoj karti nerijetko ukazuje na brz i agilan um kada su u pitanju poslovna planiranja, osoba zna biti jako zahtjevna i sklona samokritičnosti ukoliko se na poslovnom planu stvari ne odvijaju željenim tijekom jer voli sigurnost i voli biti dobro upoznata s svim detaljima. Kada je Jupiter u šestoj kući dobro aspektovan, osoba može biti vrlo predana poslu tako da je na poslovnofinancijskom planu snalažljiva, prilagodljiva i sposobna da dobro procjenjuje prioritete što joj osigurava i vrlo komforan i luksuzan život. Kada je Jupiter u ovom položaju loše aspektovan to nerijetko ukazuje na naglašenu potrebu da se do ostvarenja zacrtanih ciljeva na poslu dođe na zaobilazan način i pomoću rizičnih prečaca što osobu nerijetko dovodi u vrlo nepoželjan položaj. Osim toga, loši aspekti Jupitera u ovom položaju ukazuju i na izraženiju opasnost od nedovoljne posvećenosti zdravlju.

 

Jupiter u sedmoj kući

Jupiter u sedmoj kući u natalnoj karti najčešće ukazuje na druželjubivost i na naglašenu mogućnost za ostvarenje dobrih i stabilnih međuljudskih odnosa. Kada je Jupiter u ovom položaju dobro aspektovan, kod ove osobe potiče bolje aktiviranje snažnog potencijala za ostvarenje vrlo harmoničnog bračnog odnosa kao i poslovnih odnosa. U tom slučaju osoba je nerijetko sklona ostvarenju vrlo stabilne i trajne ljubavne veze tj braka kao i konstantnom održanju i daljnjem unapređenju kvalitete ljubavnog odnosa sa voljenom osobom. Osoba je u tom slučaju vrlo odana, povjerljiva i nastoji održati ravnotežu u ljubavnom odnosu kako na tjelesnom tj seksualnom tako i na višoj duhovnoj razini. Loše aspektovan Jupiter u sedmoj kući ukazuje na to da osoba nerijetko zauzima kritičan i rezerviran stav prema voljenoj osobi a također, osoba je često i vrlo indiferentna kada je u pitanju razmjena nježnih i strasnih osjećaje sa voljenom osobom.

 

Jupiter u osmoj kući

Jupiter u osmoj kući u natalnoj karti nerijetko ukazuje na izraženu moć regeneracije na emotivnom planu gdje je osoba sposobna da se za kratko vrijeme oporavi kada joj netko povrijedi osjećaje. Osim toga, Jupiter u ovom položaju ukazuje i na mogući izraženiji seksualni nagon kao i na prisutno veliko interesovanje za usavršavanje svog sopstva. Harmonični aspekti Jupitera u ovom položaju ukazuju na to da osoba tijekom života može imati sreće s novčanim dobicima kao i prilikom investiranja u poslove. Međutim, loše aspektovan Jupiter u osmoj kući ukazuje na skrivene opasnosti od neopreznosti u komunikaciji s osobama iz poslovnog okruženja i na moguće javljanje učestalijih nesporazuma i neslaganja oko razlike u percepciji poslovne etike.

 

Jupiter u devetoj kući

Jupiter u devetoj kući u natalnoj karti često ukazuje na otvoren i agilan um. Ova osoba može imati tendencije ka dubljoj percepciji čovjekovog bivstvovanja i njegovog metafizičkog značenja na kosmološke razini razumijevanja. Ovaj položaj Jupitera daje indicije za ostvarenje sreće u životu širenjem vlastitih saznanja. Kada je Jupiter u devetoj kući dobro aspektovan, osobi daruje naglašene potencijale da uz ostvarenje dobre poslovnofinancijske stabilnosti, tijekom života doživi i neki vid slave. Ukoliko su aspekti Jupitera s drugim nebeskim tijelima u ovom položaju disharmonični to ukazuje na izraženiju opasnost od težeg ostvarivanja ciljeva uslijed nedostatka samopouzdanja, pretjerane sklonosti ka samokritičnosti kao i uslijed češće snažnije inertnosti na poslovnofinancijskom planu.

 

Jupiter u desetoj kući

Jupiter u desetoj kući u natalnoj karti nerijetko daje indicije za postizanje zapaženijeg poslovnofinancijskog uspjeha na relativno jednostavan način. Osim toga, ova osoba često tijekom života pretendira i na to doživjeti i neki vid slave pri čemu Jupiter može biti i naročito darežljiv ukoliko je u tom položaju i dobro aspektiran. Harmonični aspekti Jupitera u ovom položaju nerijetko ukazuju na vrlo zavidnu poslovnu karijeru i na ostvarenje zadovoljstva ili stjecanje većeg bogatstva uz pomoć urođenog pragmatičnog uma i uslijed snažnijih predispozicija za to, koje osoba može prepoznati još u mladosti i iskoristiti takve potencijale na pravi način. S druge strane, loše aspektovan Jupiter u desetoj kući može ukazivati i na brojne blokade i ograničenja s kojima se osoba nerijetko susreće na poslovnofinancijskom planu, tako da u velikoj mjeri može imati dojam da joj na poslu iz nekog neobjašnjivog razloga ništa ne ide od ruke.

 

Jupiter u jedanaestoj kući

Jupiter u jedanaestoj kući u natalnoj karti nerijetko ukazuje na darežljivu i prijateljski nastrojenu osobu širokih shvaćanja. Ovakva pozicija Jupitera često ukazuje i na veću spremnost osobe da pomaže bliskim osobama iz svog okruženja kao i na mogućnost ostvarenja uspjeha u timskom radu. Jupiter u ovom položaju može biti i posebno darežljiv ukoliko je i dobro aspektiran s drugim nebeskim tijelima tako da u osobi često potiče bolje ostvarenje većih i ambicioznih planova. U tom slučaju osoba nerijetko dolazi i do ostvarenja krupnijih zacrtanih ciljeva, pri čemu vrlo važnu ulogu može imati i pomoć i podrška najbližih osoba i prijatelja. Kada je ovako pozicioniran Jupiter loše aspektovan to je često pokazatelj nedovoljne motiviranosti na poslovno-financijskom planu kao i nedovoljne ambicioznosti da se završi započeto. U tom slučaju osoba ima sklonosti da započinje više stvari odjednom koje uslijed gubitka početnog entuzijazma ne uspijeva privede kraju na adekvatan način iu predviđenom roku.

 

Jupiter u dvanaestoj kući

Jupiter u dvanaestoj kući u natalnoj karti generalno može ukazivati ​​na velikodušnu osobu s razvijenom empatijom i sposobnošću da kroz introspekciju dođe do bolje spoznaje svijeta oko sebe. Također, ovako pozicioniran Jupiter nerijetko ukazuje i na izražene duhovne dispozicije i na sklonosti ka bavljenju duhovnim disciplinama, psihologijom, filozofijom, antropologijom ili astrologijom. Ukoliko je u dvanaestoj kući dobro aspektovan, Jupiter osobi osigurava i dodatne mogućnosti za ostvarenje većeg uspjeha u životu uz pomoć snažno razvijene intuicije, smirenosti duha ili uz pomoć jake i stabilne psihofizičke strukture ličnosti. Harmonični aspekti Jupitera u dvanaestoj kući nerijetko ukazuju i na to da osoba može vrlo često predstavljati pravi ljubavni “magnet” za druge osobe. Loši aspekti Jupitera u dvanaestoj kući ukazuju na to da je osoba u ljubavnom odnosu nerijetko prava enigma za ljubavnog partnera i može joj biti teže ostvariti skladan ljubavni odnos uslijed naglašenije potrebe da prećuti istinu i uslijed nedovoljno otvorenog i nedovoljno jasnog iskazivanja najdubljih pozitivnih emocija.

 

Povezani članci

Retrogradni Jupiter

Jupiter

Jupiter u natalnoj karti

Tranziti Jupitera

Tarot, astrologija, numerologija