Škorpion

Latinska riječ za škorpiona je Scorpio. Osobe rođene od 24. listopada do 22. studenog su rođene u znaku Škorpiona.

Opće karakteristike

scorpio-600pxMoto: Ja želim

Škorpion u mitologiji – U mitologiji postoji u legendi o lovcu Orionu kojeg su bogovi kaznili zbog okrutnosti i nasilnosti.

Planet vladar – Pluton – upravlja masama, zločinom, otpacima, fobijama, opsesijama, početkom i krajem, rođenjem i smrću.

Dan – Utorak – nesretan dan, ne treba započinjati nikakav posao. Nije povoljan za odlazak u goste i primanje gostiju. Utorkom jedino uspijevaju vračare.

Broj – 8 – praktičan, discipliniran, odlučan, lukav, egoist.

Škorpion u indijanskom horoskopu – Zmija.

Škorpion u indijskom horoskopu – Verschika.

Vrline – Motiviran, prodoran, odlučan, sklon istraživanju, strastven, svjestan svega što se oko njega događa.

Mane – Osvetoljubiv, lako se uzbuđuje, tajanstven, voli dominirati, nasilan, sarkastičan, ljubomoran, sumnjičav i netolerantan.

Idealna zanimanja – Uspješan je liječnik, znanstvenik, kemičar, misionar, političar, revolucionar, kritičar, glumac, policajac, govornik

Ljubav – Magnetski privlači ljude oko sebe. Strastven i ljubomoran čuvat će vas u svojoj ljubavi dok on to želi. Kada se najmanje nadate može vam okrenuti leđa. Može se zaljubiti i na prvi pogled, ali samo kada misli da je to najbolje.

Što pokloniti Škorpionu – Možete mu pokloniti nešto što će mu olakšati njegov posao. Poklon može biti i neka stručna knjiga iz oblasti koja ga interesuje, foto aparat, spomenar ili dnevnik sa malim lokotom. Seksipilan Škorpion obradovat će se atraktivnom donjem rublju, spavačici, ogrtaču, po mogućnosti sve u crnoj boji.

Boja: Tamno crvena

Životinja: Škorpion, zmija, orao

Metal: Plutonij

Drago kamenje: Malahit, crveni jaspis

Biljke: Kupina, glog

Kvaliteta: fiksni znak

Vladajuća kuća: osma

Element: voda

Tarot karta: Smrt

Škorpion je drugi vodeni znak, a ono što je najvažnije kod njega je to da se vidi na prvi pogled te kako bi otkrili pravu suštinu jednog Škorpiona, moramo zaroniti duboko ispod površine vode. Ovo znači da sve ono što je najvažnije kod Škorpiona, nije odmah vidljivo, nego se nalazi duboko u njemu. Ima energiju vrijednu strahopoštovanja, moć da prodre do suštine stvari, ali isto tako umije ugristi za srce drugog čovjeka, baš kao što ugrize Škorpionov rep.

Škorpion„Tiha voda brege dere“ – kaže jedna poznata narodna poslovica, a postojana kvaliteta ovog vodenog znaka definitivno je i potpuno opravdava. Škorpion je miran, snažan, jak i odlučan, neobično požrtvovan, ali i bezobziran, osvetoljubiv, svadljiv i nepomirljiv. Ako želite prijatelja koji će se boriti na vašoj strani svakako odaberite Škorpiona: ako je on uz vas možete biti sigurni u apsolutnu podršku jer Škorpion nije tip osobe koja će ići okolo tražeći pravedno rješenje već je vrlo pristran, ali u vašu korist. Priroda osobnosti ljudi rođenih u znaku Škorpiona obiluje proturječnostima, a izvor je neugasive borbe strasti i emocija. Iako je Škorpion po prirodi rođeni detektiv koji njuška po tuđim „skrovištima“, sam ima više tajni nego itko drugi. Škorpionova najizraženija osobina je suzdržanost, koja čini osobe rođene u ovom znaku pomalo tajanstvenima. Ove osobe ne dopuštaju nikada da se prodre u njihove najintimnije i najskrivenije sfere i uspješno kriju od drugih svoje slabe točke. Ono što joj u mnogim slučajevima daje prednost je duboka i snažna intuicija koja im omogućava da gotovo uvijek razluče istinu od laži te da razdvoje dobro i zlo.

Po prirodi pokretljiv i dinamičan, Škorpion je često u sukobu sa samom sobom, a i sa drugima, koji ga, mora se priznati, uglavnom ne razume. A njihova tajna je u principu jako jednostavna: ljubav ili mržnja, silna i dugotrajna. Škorpioni se najviše boje da netko ne rani njihove osjećaje ili samopoštovanje i to obrnutim redoslijedom. Zbog toga uvijek skrivaju ono što žele i osjećaju, a obrambeni mehanizmi su im pogrešni signali koje šalju u svijet tipa: „Nije me uopće briga za što, ni za koga“! Ipak, kada Škorpion stekne povjerenje u nekoga, nitko nije tako odan, privržen i pouzdan kao on. Škorpioni su izuzetno osjetljive na simpatije i antipatije drugih tako da se mogu sa istom lakoćom pokazati ljubaznima i susretljivima kao i hladnima i bezobzirnima. Čvrsti su u svojim odlukama, istrajni u akciji, sposobni da usmjere sve svoje snage u pravcu ideala koje žele postići. Ogromna snaga ovih osoba bukvalno eksplodira u trenutku akcije, ali Škorpion je efikasniji u odbrani nego u napadu jer je, u osnovi, koliko god to krio, prepun dobrote i dubokog poštovanja za druge ljude.

Škorpion je uglavnom apsolutista. Ova strana njegovog karaktera se najbolje pokazuje u ljubavi, kao i u prijateljstvu. Osjećaji, simpatije i antipatije kod osoba rođenih u znaku Škorpiona rađaju se iz nesvjesnog, odmah, pri prvom susretu. Škorpion jako teško održava površne odnose. Osjećaji su im duboki pa su njihova prijateljstva prava prijateljstva. Nemaju ni moralnih ni društvenih predrasuda, i često održavaju odnose sa osobama vrlo osobujnog karaktera ili aktivnosti. Rijetko pristaju na kompromise i uvijek teže ka isključivim pravima. Ali, njihovo prijateljstvo se može u svakom trenutku staviti na probu: Škorpion nikada neće iznevjeriti!

Osobe rođene u znaku Škorpiona su jako marljive i vrlo ambiciozne, strpljive i vrlo uporne što je definitivno spoj koji često vodi ka uspjehu. Škorpion je strastven i posesivan kada je u riječ o bilo čemu što smatra da mu pripada, uključujući i uspjeh. Ali takve ambicije nikada nisu očigledne, već pomno prikrivene. Škorpion vrijedno i u tišini radi i čeka svoju šansu, dobro znajući svoje kvalitete. Svoje najbolje osobine pokazuje u medicini, politici ili nauci. Međutim rijetko uspijeva stići na vrh kamo tako žudno teži. Možda zato što svoju osvetoljubivost često usmjerava u pogrešnom smjeru zanemarujući pri tom diplomaciju. Škorpion čvrsto vjeruje da se dobro dobrim vraća, a zlo zlim! Nezgodno je jedino to što sebe smatra vrhovnim sucem i jedinim izvršiteljem. Škorpioni uživaju pronicati u mračna i skrivena područja ljudskog uma drugih ljudi, ali iz njih niko ništa i nikada ne može izvući. Škorpion je vrlo nepovjerljiv prema strancima i treba mu dosta vremena kako bi stekao povjerenje u novog prijatelja. U slučaju da prijatelj iznevjeri Škorpionovo povjerenje, on nikada ne odustaje dokle god se ne osveti. Trebaju mu jaki i očaravajući prijatelji koji će uvijek poštovati njegovu potrebu za privatnošću. Ljude uglavnom, već na prvi pogled, privuče Škorpionova neosporna karizma, ali isto tako ih iritira njihova pretjerana tvrdoglavost.

 

škorpionLjubav

Sa Škorpionom povezujemo seksualne organe, bez kojih nema novog života. On posjeduje jaku volju, dinamičan je, uporan i ozbiljan. Privlače ga izazovi, zagonetan je, tajanstven i mračan. Čini sve za prijatelje, ali suprotnom spolu gotovo nikada ne vjeruje. Drži se onoga “sve ili ništa”. Kod Škorpiona, ono što će prvo privući osobu suprotnog spola su definitivno oči. Osobe rođene u znaku Škorpiona svoje osjećaje i emocije vješto prikrivaju tako da se nikada ne može točno primijetiti što jedan Škorpion krije u svom srcu. Šutnja je jedno od Škorpionovog tajnog oružja, ali bi ovom znaku definitivno bilo „na ruku“ da se nauči samokontroli, jer ih ljubomora uvijek izbaci iz takta i tada svaki Škorpion počinje ključati i dimiti. Škorpion uvijek želi biti prvi i jedini pod parolom “sve ili ništa” te sve u vezi uvijek shvaća pre ozbiljno. Škorpion, kao simbol strasti, perverzije i ljubomore, svoj plijen ne dijeli ni sa kim, a savjete ne traži ni od koga. Dobro zna koliko vrijedi i što traži. Ljubav jednog Škorpiona je duboka kao ocean, čvrsta kao stijena, burna kao planinski potok. Svog partnera zavodi snažnim erosom, dok ljubav kao i život općenito, voli iskusiti i osjetiti do dna.

 

Scorpius 1Zdravlje

Izvana, pod utjecajem Škorpiona su nos i nosne kosti, stidno područje i genitalni organi, a interno, spolne žljezde, hemoglobin, mjehur, prostata, debelo crijevo i rektum. On ima utjecaj na glasnice i grkljan. Strukturno je vladar stidne kosti, trtice i nosnih kostiju. Ovaj znak također utječe na timus i štitnjače, jetru, maternicu, menstruaciju, znojne žlijezde i endokrine žlijezdei. Škorpioni najčešće pate od glavobolje, infekcije i groznice, zajedno s raznim bolestima vezanim za genitalne organe.

 

Posao

Što se posla tiče, svoje vrijeme Škorpion nikako ne želi trošiti na površne stvari, te bi trebao tražiti posao koji će podržavati njihov analitički um. On bez napora može preuzeti kontrolu nad stvarima. Sve što je drugorazredno i otrcano mu ne odgovara, te mu je uvijek potrebno mnogo novca, ali ako upadne u onu svoju poznatu fazu “sve ili ništa” može lako dignuti ruke od svega i živjeti vrlo skromno i povučeno. Najbolja zanimanja za jednog Škorpiona su: detektivi, odvjetnici, špijuni, financijeri, psihijatri, speleolozi, okultisti, trgovci.

 

Način odijevanja

Kada je odjeća u pitanju, Škorpion voli biti elegantan i neodoljiv, te je vrlo bitno da se u svakom trenutku ugodno osjeća u materijalima koji mu ističu stas. Sve stvari jako dobro čuva i održava. Najdraže boje su mu tamnocrvena i crna.

 

Slavni Škorpioni

Bo Derek, Goldie Hawn, Voltaire, Jamie Lee Curtis, Boris Becker, Princ Charles, Hillary Clinton, Maria Curie, Whoopi Goldberg, Julia Roberts, Pablo Picasso, Roberto Benigni, Bill Gates, Winona Ryder, Edmund Halley, Richard Dreyfus, Christopher Columbus, Jenny McCarthy, Leonardo DiCaprio, Calista Flockhart, Demi Moore, Fyodor Dostoevsky, Grace Kelly, Neil Young, Claude Monet, Danny DeVito, Martin Scorcese, Larry King, Meg Ryan, Martin Luther, Indira Gandhi, Calvin Klein

Tarot, astrologija, numerologija