Blizanci

Riječ blizanci dolazi od latinske riječi gemini. Osobe rođene od 22. svibnja do 21. lipnja rođene su u znaku blizanaca.

Opće karakteristike

gemini-600pxBlizanci u mitologiji – U grčkoj mitologiji predstavljeni su braćom herojima Kastorom i Poluks.

Planet vladar – Merkur – neutralan, upravlja razumom, intelektom, spretnošću, osjetilnim percepcijama, riječima. Njegovo djelovanje je brzo, neizvjesno i kratkotrajno.

Dan – Srijeda – je povoljna za otpočinjanje poslova ili kretanje na put. Srijedom je uspješna trgovina pa dobro prolaze i trgovci, ali i kupci. Djeca rođena u srijedu biće napredna i zdrava, ako prohodaju u srijedu bit će bogata i sretna.

Broj – 3 – savršenstvo, stvaralaštvo, optimizam, uspjeh, u ljubavi površnost. Sadrži muški i ženski princip.

Blizanci u indijanskom horoskopu – Jelen.

Blizanci u indijskom horoskopu – Mithuna.

Vrline – radoznao, prilagodljiv, izražajan, brzo shvaća, literarno nastrojen, inventivan, pametan

Mane – promjenljiv, nezahvalan, površan, sklon mahinacijama, ne završi započeto, nemiran, pomanjkanje koncentracije, nestrpljiv

Idealna zanimanja – politika, novinarstvo, literatura, humor, gluma, glazba, špijunaža, krađa, odvjetnik, detektiv, profesor, propaganda, ekonomija, financijske transakcije

Ljubav – Zaljubljuju se vrlo brzo i često, nekada i više puta odjednom (prava ljubavna zbrka). Neozbiljni su u ljubavi i često i pored mnogobrojnih ljubavi ostaju sami.

Blizanci u poslu – Komunikativnost, druželjubivost i snalažljivost su im glavni aduti. Mane su prevrtljivost i nedosljednost. Često se bave s više poslova istovremeno, ne iz nužde već iz razonode. Nikada nema čvrsto mišljenje ni o stvarima, niti o ljudima.

Što pokloniti Blizancima? – Najzahvalniji znak po pitanju poklona. Možete mu pokloniti bilo što i on će se obradovati i za to pokazati zahvalnost.

Element – Zrak

Boja – Žuta, narančasta

Dragi kamen – Ahat

Metal – Živa, platina, aluminij

Cvijet – Đurđice

Životinja – Male ptice, leptiri

Kvaliteta: promjenjivi znak

Vladajuća kuća: treća

Element: zrak

Tarot karta: Ljubavnici

blizanciBlizanac je zračni, promjenjiv znak. Njegov vladajući planet Merkur daje im visoke mentalne i intelektualne sposobnosti u izražavanju, zapažanju kao i svim misaonim procesima. Po prirodi su vrlo komunikativni i vješti govornici. Zaigrani su i znatiželjni pa lako sklapaju poznanstva a u njihovom društvu nije nikada dosadno. Vole se kretati i putovati. Zbog njihove znatiželje interesi su im raznovrsni. Vrlo često započnu različite poslove istovremeno upravo zato da ne upadnu u kolotečinu i rutinu.

 

blizanciLjubav

Blizanci vole osvajati svojim šarmom i komunikacijom pa su često okruženi osobama suprotnog spola. Kod suprotnog spola najviše ih privlače intelektualni razgovori. Iako vješti u zavođenju, emotivno nisu previše duboki i teže ulaze u ozbiljnije veze. Zaigranost i znatiželja uvijek ih tjera u promjene i istraživanja. Vrlo su maštoviti i zanimljivi ljubavnici. Da bi se s Blizancem održala veza morate biti kreativni, zabavni, komunikativni. Ako i uđe u ozbiljniju vezu, Blizanac zbog svoje promjenjivosti može povremeno odlutati u novu avanturu. Ne vole ljubomoru a ni sami nisu pretjerano ljubomorni.

 

Gemini 1Zdravlje

Izvana, Blizanci vladaju ramenima i nadlakticama, interno, dahom, živčanim vlaknima, prsnom žlijezdom i plućima, dušnikom i bronhama. Strukturno, Blizanci su vladar ključne kosti, lopatica i ramena. Patološko djelovanje ovog znaka je nervoza, negativnost, pasivnost ili čak i nemir. Tuberkuloza, astma i anemija su česti kod Blizanaca.

 

Posao

Zbog velike energičnosti, snalažljivosti i lake prilagodbe Blizance nalazimo u različitim poslovima. Najbolje im odgovaraju zanimanja gdje mogu doći do izražaja njihove intelektualne sposobnosti kao i komunikacija. Ne boje se novih izazova. Skloni su čestim promjenama posla kao i mogućnostima da istovremeno rade više poslova od jednom. Zbog toga ponekad ne može dogotoviti sve započeto. Međutim ako se malo prizemlji, mentalna snaga pruža mu visok napredak.

 

Slavni blizanci

Miles Davis, Lenny Kravitz, Stevie Nicks, Kylie Minogue, John F. Kennedy, Clint Eastwood, Alanis Morissette, Wentworth Miller, Allen Ginsberg, Angelina Jolie, Morrissey, Naomi Campbell,Drew Carey,Bob Dylan, John C. Reilly, Kristin Scott Thomas, Anne Heche, Mark Wahlberg, Liam Neeson, Prince, Tom Jones, Kanye Wes, Johnny Depp, Michael J. Fox, Natalie Portman, Boy George, Courteney Cox, Helen Hunt, Joyce Carol Oates, Yasmine Bleeth, Newt Gingrich, Venus Williams, Paul McCartney, Kathleen Turner, Paula Abdul, John Goodman, John Mahoney, Nicole Kidman

Tarot, astrologija, numerologija