Saturn u kućama

SaturnSaturn u astrološkim kućama opisuje one aspekte života u kojima treba razviti bolji osjećaj jačanja samokontrole, samodiscipline, reda i ambicioznosti u cilju lakšeg prevladavanja osobnih ograničenja i osjećaja sputanosti. Saturn je planeta koja često ume da “natjera” osobu da “dotakne samo dno” kako bi je potaknula da pobijedi svoje limite i traži rješenja kako bi sebe i svoju egzistenciju uzdigla na višu razinu i jača nego prije dosegnula novu životnu sreću. Saturn je planeta iskušenja i šansi i potrebno je boriti se za vlastitu sreću jer sreća koja se dostiže uz pomoć Saturna se i dostiže na teži način ali, zato predstavlja vrlo trajnu vrijednost onda kada se jednom uspije dostići.

Saturn u prvoj kući

Saturn u prvoj kući natalne karte generalno ukazuje na osobu koja s velikom ozbiljnošću prilazi rješavanju svojih problema ali, povremeno se može osjećati deprimirajuće i sputano uslijed javljanja strahova od neuspjeha. Također, moguće je javljanje brojnih poteškoća u međuljudskim odnosima uslijed uspostavljanja loše komunikacije s drugima zbog javljanja strahova da će osobi biti povrijeđena osjećanja. Saturn u prvoj kući ukazuje i na povremeno javljanje veće konfuzije osjećaje, rezerviranu vanjština i na veliku opreznost prilikom stupanja u ljubavni odnos. Kada je Saturn u prvoj kući loše aspektovan to ukazuje na kompliciran ljubavni odnos i na nemogućnost preuzimanja kontrole u situacijama kada treba ispoljiti svoju individualnost uslijed čega osoba na svog ljubavnog partnera ostavlja dojam nedovoljno zrele i nedovoljno samosvjesne osobe. Osim toga loše aspektiran Saturn u ovom položaju ukazuje i na to da osoba može patiti od nesigurnosti i nedostatka samopouzdanja i da kao rezultat toga počne maskira svoju pravu osobnost. Teški aspekti Saturna u prvoj kući ukazuju i na to da osoba može u velikoj mjeri zapostavljati vlastite potrebe i sebe stavljati u drugi plan uslijed pretjerane brige oko mišljenja drugih ljudi. Kada je Saturn u prvoj kući dobro aspektovan to daje indicije da se radi o vrlo sposobnoj, autoritativnoj, ambicioznoj i pragmatičnoj osobi koja zavređuje veliku pažnju drugih ljudi. Harmonični aspekti Saturna u prvoj kući najčešće ukazuju na discipliniranost i na osobu koja s lakoćom uspijeva radi u zadanim okvirima i uspijeva se dobro pozicionira na poslovnoj ljestvici. Harmonični aspekti Saturna u prvoj kući ukazuju i na to da osoba ostavlja snažan dojam na okolinu a nerijetko može vršiti i veliki pozitivan utjecaj na voljenu osobu.

 

Saturn u drugoj kući

Saturn u drugoj kući natalne karte najčešće ukazuje na izraženu potrebu za ostvarenjem bolje sigurnosti na poslovnom i na ljubavnom planu. Osoba može biti sklona materijaliziranje stvari i jako okrenuta praktičnoj strani života. Saturn u ovom položaju inicira naglašenu potrebu za stjecanjem većeg materijalnog bogatstva ali i na to da osoba može doći do ostvarenja zapaženih rezultata najčešće vlastitim naporima i marljivim radom. Kada je Saturn u drugoj kući loše aspektovan to ukazuje na osobu kojoj ponekad odricanja od nekih suvišnih stvari može predstavljati problem tako da osoba može češće upadati u neke problematične financijske situacije uslijed nespremnosti na štednju tj uslijed nemogućnosti rracionalnog raspolaganja novcem. Osim toga, teški aspekti Saturna u drugoj kući mogu ukazivati ​​i na osobu kojoj je vrlo teško da pravi kompromise i koja ne vodi pretjerano računa o osjećajima drugih ljudi. Kada je Saturn u drugoj kući aspektovan dobro to nerijetko ukazuje na snažnu odlučnost i ustrajnost i na motiviranost što osobi omogućuje da u povoljnim okolnostima tijelom postala svoje originalne ideje i stekne dobre uvjete za bolje pozicioniranje na poslovnom planu uz izraženu mogućnost ostvarenja jako utjecajnog poslovnog položaja. Harmonični aspekti Saturna u drugoj kući ukazuju i na to da osoba posjeduje naglašene predispozicije za stjecanje većeg materijalnog bogatstva što biva naročito izraženo u poznijem dobu ove osobe. Harmonični aspekti Saturna u drugoj kući ukazuju i na neočekivanu sreću i na pružanje iznenadnih šansi koje osoba u datom trenutku ume da prepozna i da realizira na pravi način.

 

Saturn u trećoj kući

Saturn u trećoj kući natalne karte nerijetko ukazuje na istraživačku prirodu ličnosti ove osobe koja ima dobro razvijenu sposobnost uočavanja prave suštine problema. Osim toga, ova osoba ima izražen smisao za organizaciju i strukturu tako da nerijetko ulijeva veliko povjerenje drugim ljudima. Kada je Saturn u trećoj kući aspektovan dobro to ukazuje na urođenu sposobnost i dobar osjećaj za uspostavu reda i dobre komunikacije u međuljudskim odnosima a naročito u obiteljskim odnosima. Dobro aspektovan Saturn u ovom položaju ukazuje na racionalan i objektivan pristup prilikom rješavanja eventualnih obiteljskih problema. Osoba se ističe kao autoritet i nerijetko predstavlja uzor mlađim članovima obitelji. Harmonični aspekti Saturna u trećoj kući pokazatelj su blagonaklonosti i razvijene empatije. Osim toga dobro aspektovan Saturn u trećoj kući ukazuje i na osobu kojoj osjećaj realnosti omogućuje da svoje zamisli usmjeri ka praktičnim ciljevima. Kada je Saturn u trećoj kući loše aspektovan to ukazuje na osobu koja se emotivno povlači i distancira u svoj unutarnji svijet i koja se ne prepušta tako lako svojim osjećajima. Također, može imati usamljeničke sklonosti i biti prilično skeptična kada je u pitanju ulazak u ljubavnu vezu tj ostvarenje snažnije emotivne bliskosti sa voljenom osobom. Teški aspekti Saturna u trećoj kući mogu ukazivati ​​i na to da osoba u nekim oblastima interesovanja može biti prilično fanatična a također, ova osoba može imati i naglašenu tendenciju ka samodestruktivnom ponašanju. Kada je Saturn u ovom položaju loše aspektovan osobi često može predstavljati problem građenje kula u zraku i može je konstantno pratiti osjećaj da joj ništa ne ide od ruke. Kod teških aspekata Saturna u trećoj kući moguće je i javljanje većih nesporazuma i neslaganja u obiteljskim odnosima. Također, osoba u tom slučaju može imati problematične odnose sa braćom i sestrama i između njih se može razviti snažno rivalstvo.

 

Saturn u četvrtoj kući

Saturn u četvrtoj kući natalne karte generalno ukazuje na naglašenu težnju za dostizanjem boljeg sklada u obiteljskim odnosima ali i na povremene teškoće u odnosu s članovima obitelji. Saturn u ovom položaju ukazuje na to da se osoba u nekim važnim životnim situacijama može isuviše distancirati od svoje obitelji uslijed izražene želje za ostvarenjem veće neovisnosti. Saturn u četvrtoj kući može ukazivati ​​i na konstantni osjećaj nesigurnosti u kominikaciji s članovima obitelji tako da je osobi potreban napor kako bi s članovima obitelji ostvarila skladniji uzajamni odnos. Kada je Saturn u četvrtoj kući dobro aspektovan to je najčešće pokazatelj ozbiljne i pouzdane osobe racionalnog gledišta koja voli uspostavlja diplomatske odnose sa drugima. Osim toga, osoba je vrlo otvorena za suradnju što se može naročito pozitivno odraziti na izgradnju dobrih međuljudskih odnosa na poslovnom a također i na osobnom privatnom planu. Kada je riječ o ljubavi harmonični aspekti Saturna u četvrtoj kući ukazuju na spremnost na razumne kompromise i ustupke tako da osoba posjeduje snažan potencijal za ostvarenje otvorenog i iskrenog ljubavnog odnosa. Kada je Saturn u ovom položaju dobro aspektovan to najčešće inicira naglašene mogućnosti za ostvarenje vrlo harmoničnih obiteljskih odnosa. Osoba u tom slučaju voli otvoreno komunicira s članovima svoje obitelji o raznim temama io onome što je tišti. Karakteristično je da je kod prisustva harmoničnih aspekata Saturna u četvrtoj kući osoba neuobičajeno snažno povezana s jednim od roditelja. Kada je Saturn u četvrtoj kući loše aspektovan to ukazuje na osobu koja se užasava usamljenosti ali kojoj može biti teže pronaći adekvatnu osobu s kojom će biti na istoj “valnoj duljini” i sa kojom će biti u potpunosti emotivno ispunjena. Također, loši aspekti Saturna u ovom položaju ukazuju i na naglašenu želju za pretjeranom dominacijom u ljubavnom odnosu kao i na težnju za većom kontrolom uslijed čega može doći do većih neslaganja u odnosu sa voljenom osobom.

 

Saturn u petoj kući

Saturn u četvrtoj kući natalne karte generalno ukazuje na naglašenu težnju za dostizanjem boljeg sklada u obiteljskim odnosima ali i na povremene teškoće u odnosu s članovima obitelji. Saturn u ovom položaju ukazuje na to da se osoba u nekim važnim životnim situacijama može isuviše distancirati od svoje obitelji uslijed izražene želje za ostvarenjem veće neovisnosti. Saturn u četvrtoj kući može ukazivati ​​i na konstantni osjećaj nesigurnosti u kominikaciji s članovima obitelji tako da je osobi potreban napor kako bi s članovima obitelji ostvarila skladniji uzajamni odnos. Kada je Saturn u četvrtoj kući dobro aspektovan to je najčešće pokazatelj ozbiljne i pouzdane osobe racionalnog gledišta koja voli uspostavlja diplomatske odnose sa drugima. Osim toga, osoba je vrlo otvorena za suradnju što se može naročito pozitivno odraziti na izgradnju dobrih međuljudskih odnosa na poslovnom a također i na osobnom privatnom planu. Kada je riječ o ljubavi harmonični aspekti Saturna u četvrtoj kući ukazuju na spremnost na razumne kompromise i ustupke tako da osoba posjeduje snažan potencijal za ostvarenje otvorenog i iskrenog ljubavnog odnosa. Kada je Saturn u ovom položaju dobro aspektovan to najčešće inicira naglašene mogućnosti za ostvarenje vrlo harmoničnih obiteljskih odnosa. Osoba u tom slučaju voli otvoreno komunicira s članovima svoje obitelji o raznim temama io onome što je tišti. Karakteristično je da je kod prisustva harmoničnih aspekata Saturna u četvrtoj kući osoba neuobičajeno snažno povezana s jednim od roditelja. Kada je Saturn u četvrtoj kući loše aspektovan to ukazuje na osobu koja se užasava usamljenosti ali kojoj može biti teže pronaći adekvatnu osobu s kojom će biti na istoj “valnoj duljini” i sa kojom će biti u potpunosti emotivno ispunjena. Također, loši aspekti Saturna u ovom položaju ukazuju i na naglašenu želju za pretjeranom dominacijom u ljubavnom odnosu kao i na težnju za većom kontrolom uslijed čega može doći do većih neslaganja u odnosu sa voljenom osobom.

 

Saturn u šestoj kući

Saturn u šestoj kući natalne karte generalno ukazuje na osobu koja se na poslovnom planu pokazuje vrlo učinkovitom, stručnom i pouzdanom. Također, Saturn u ovom položaju ukazuje i na veliku odgovornost i upornost u pristupanju ispunjavanja obveza i poslovnih zadataka. Ova osoba najčešće voli da ispoštuje dogovore i ispunjava data obećanja a također, zna da veoma cijeni i tuđe i svoje vrijeme ne trošeći ga na uzaludan i nekonstruktivan način. Kada je Saturn u ovom položaju aspektovan dobro to najčešće ukazuje na to da osoba s velikim entuzijazmom prilazi svom poslu i ima sreće da radi posao koji voli iu njemu pronalazi veliko ispunjenje i zadovoljstvo. Harmonični aspekti šestoj kući ukazuju i na veliku ustrajnost i discipliniranost tako da osoba uspijeva tijekom života ostvari jako dobru poslovnu satisfakciju. Kada je Saturn u ovom položaju aspektovan dobro to može ukazivati ​​i na izražene predispozicije za dobru psiho-fizičku kondiciju osobe tako da ukoliko posvećuje dovoljnu pažnju brizi o zdravlju ima naglašene mogućnosti da doživi vrlo duboku starost. Kada je Saturn u šestoj kući aspektovan loše to je najčešće pokazatelj nedostatka hrabrosti tako da je osoba sklona tome da prije odustane nego da pokuša da sve od sebe u životnim borbama. Loši aspekti Saturna u šestoj kući ukazuju i na moguću jaču osjetljivost na polju zdravlja, a na ovu osobu u tom slučaju neuobičajeno snažno može utjecati i stres tako da bi trebalo da se trudi da izbjegava stresne situacije. Teški aspekti Saturna u šestoj kući često ukazuju i na vrlo komplicirana i konfuzna osjećanja tako da se osoba iz tog razloga može često nalaziti u nedefiniranim ljubavnim odnosima i biti sklona češćem mijenjanju ljubavnog partnera.

 

Saturn u sedmoj kući

Saturn u sedmoj kući natalne karte nerijetko ukazuje na prisutnost određenih strahova kada je u pitanju osvarenje dubljeg kontakta i vezivanje u ljubavnim odnosima. Uslijed javljanja strahova od intimnosti ova osoba može propustiti priliku za ostvarenje prave ljubavi. Kada je Saturn u sedmoj kući aspektovan dobro to mijenja stvari i osoba ima naglašene mogućnosti upoznati srodnu dušu i ostvari čvrstu i dugotrajnu ljubavnu vezu. Harmonični aspekti Saturna u sedmoj kući ukazuju i na to da osoba vrlo ozbiljno shvaća ljubav i da brak doživljava kao najtrajniju vrijednost čijim ostvarenjem postaje kompletno ispunjena ličnost i utemeljuje svoju pravu suštinu i svoju primarnu životnu svrhu. Iz ovog razloga osoba s dobro aspektovan Saturnom u sedmoj kući nastoji uvijek održava stabilnost u svom ljubavnom odnosu ne dopuštajući da neke vanjske okolnosti bitno narušavaju njen harmoničan odnos i remete ljubavnu idilu. Dobri aspekti Saturna u sedmoj kući ukazuju na to da je osoba u ljubavi tolerantna, otvorena za iskrenu komunikaciju i spremna na razumna kompromisna rješenja prilikom javljanja eventualnih problema. Kada je Saturn u sedmoj kući aspektovan loše osoba može biti sklonija upuštanju u problematične veze birajući neadekvatnu osobu za svog ljubavnog partnera. Ovakvom ponašanju veoma doprinosi izražena nesigurnost u sebe i manjak samopuzdanja tako da osoba uslijed osjećaja niže vrijednosti može nesvjesno birati za svog ljubavnog partnera manje vrijednu osobu. Također, loše aspektiran Saturn u ovom položaju može ukazivati ​​i na to da je osoba imala ili ima teško djetinjstvo zbog hladnijeg i suzdržanijeg odnosa jednog roditelja prema njoj. Zbog ovoga osoba može nastojati nadoknaditi ovu vrstu emotivne praznine tako što može težiti ka emotivnoj sigurnosti na polju ljubavi uslijed čega joj se život može pretvoriti u pravu potragu za emocionalnom kontrolom u ljubavnom životu zbog prethodno navedene nesvjesne težnje za stupanjem u ljubavni odnos s osobom koja joj najčešće ne može uzvratiti ljubav na očekivani način i pružiti joj potrebnu emocionalnu sigurnost.

 

Saturn u osmoj kući

Saturn u osmoj kući natalne karte nerijetko ukazuje na izuzetnu spretnost i vještinu dobrog adaptiranja raznim životnim situacijama. Saturn u ovom položaju stavlja naglasak na dobru vještinu upravljanja novcem i imovinskim pitanjima što je jako dobro posebno zato što ova osoba ima sklonosti ka upuštanju u ljubavnu vezu sa osobom koja najčešće ima financijskih problema. Kada je Saturn u osmoj kući dobro aspektovan to je najčešće pokazatelj izrazite radoznalosti i velike želje za eksperimentiranjem u raznim životnim područjima. Također, naglašena je zrelost duha i snažna volja što osobi omogućuje da se bolje nosi s mnogim životnim problemima. Kada je Saturn u osmoj kući dobro aspektovan to inicira postojanje jako razvijene svijesti i dubokog promišljajućeg uma tako da osoba stječe bolji uvid u stvari iz svog okruženja i svog života uopće. Osim toga, naglašeno je i to da je ova osoba filozofski nastrojena i voli svakidašnje stvari promatra iz drugačijeg i dubljeg kuta u odnosu na druge ljude. Harmonični aspekti Saturna u ovom položaju ukazuju i na razvijenu seksualnost i želju za snažnim osjetilnim uživanjem u ljubavi ali, samo s osobom koja može zadovoljiti njene intelektualne kriterije. Kada je Saturn u osmoj kući loše aspektovan to je pokazatelj nemogućnosti suočavanja s vlastitim strahovima, nepoznatim stvarima i sa mnogim životnim problemima. Osoba najčešće nije u stanju da u cilju poboljšanja kvalitete svog života promijeni svoje loše navike i prepoznati sve svoje ambicije. Saturn koji je loše aspektovan u osmoj kući ukazuje i na to da osoba više voli ići nekim rizičnijim prečacima i ignorirati poteškoće tako da ne mali broj puta u životu biva razočarana jer ne može napraviti pozitivne zaokrete u svom životu.

 

Saturn u devetoj kući

Saturn u devetoj kući natalne karte najčešće ukazuje na vrlo dinamičan i radoznao um, na visoku inteligenciju i na sklonost ka proučavanju korjenitih filozofskih pitanja koja se tiču ​​čovjekovog života i njegovog položaja u svijetu a također i pitanja vezana za sam svemir i smisao svega postojećeg. Ova osoba dakle, može biti vrlo privučena filozofijom u cilju dostizanja bolje intelektualne satisfakcije. Osim toga, Saturn u devetoj kući često ukazuje i na veliku ljubav prema putovanjima u cilju otkrivanja novih i egzotičnih saznanja. Kada je Saturn u devetoj kući dobro aspektovan to je nerijetko pokazatelj postojanja izvjesnih predispozicija za bavljenjem znanstvenim radom a također, osoba može biti i sjajan predavač ili pisac. Dobro aspektovan Saturn u ovom položaju ukazuje na prisutnu kreativnost i maštovitost i on potiče u osobi ambicioznost i povećava joj potrebu za dostizanjem bolje financijske sigurnosti. Osim toga, harmonični aspekti Saturna u devetoj kući utječu na osobu tako da ona uči da učinkovitije upravlja svojim vremenom. Kada je Saturn u devetoj kući loše aspektovan ključna stvar za ovu osobu je nedovoljno poznavanje same sebe jer to može predstavljati glavnu prepreku u suočavanju s realnošću. Loši aspekti Saturna u ovom položaju ukazuju na to da se osoba može osjećati sputanom, usamljenom i bez podrške bliskih osoba. Prisutno je i otežano uspostavljanje otvorene komunikacije tako da je osoba introvertnije prirode, sklonija povlačenju u sebe i prepuštanju depresivnim stanjima.

 

Saturn u desetoj kući

Saturn u desetoj kući natalne karte nerijetko ukazuje na komplicirane međuljudske odnose najčešće na polju financija i posla. Ova osoba često ume da se odnosi prema drugima neopravdano kritički i sa određenom dozom arogancije uslijed čega dolazi do problematičnih poslovnih odnosa. Osim toga, Saturn u desetoj kući ukazuje i na to da je osobi često potrebno više napora kako bi dostigla ostvarenje svojih ciljeva. Kada je Saturn u desetoj kući dobro aspektovan on potiče ambicioznost i ustrajnost tako da osoba uspijeva znatno lakše realizira svoje planove i postigne uspjehe. Dobri aspekti Saturna u ovom položaju ukazuju i na to da osoba kroz introspektiva dolazi do boljeg upravljanja sobom i prevazilaženja raznih ograničenja kako bi uspostavila bolju kontrolu nad svojim životom. Harmonični aspekti Saturna u desetoj kući također nagrađuju osobu tako što joj dopuštaju da razvije vrlo originalne ideje pomoću kojih će brže napredovati na poslovnom planu. Harmonični aspekti Saturna u ovom položaju utječu i na poticanje motivacijske snage i na koncentraciju tako da to osobi pomaže da se bolje pozicionira kada je u pitanju financijsko-poslovna strana života. Kada je Saturn u desetoj kući loše aspektovan osoba se prema poslovnim obvezama može odnositi prilično indiferentno i može imati manjak volje za napredovanjem na poslovnoj ljestvici. Loši aspekti Saturna u ovom položaju iniciraju i osjećanje veće sputanosti uslijed nemogućnosti raskida s prošlošću koja ovoj osobi evocira neke loše uspomene koje joj predstavljaju ključni faktor ograničenja i uzrok javljanja osjećaja sputanosti.

 

Saturn u jedanaestoj kući

Saturn u jedanaestoj kući natalne karte nerijetko ukazuje na osobu koja je vrlo oprezna u međuljudskim odnosima a naročito na polju prijateljstva. Iz ovog razloga ova osoba teže sklapa nova prijateljstva i potrebno je proći dosta vremena da bi nekoga u potpunosti prihvatila i dopustila da joj bude bliski prijatelj. Međutim, kada se jednom veže za neku osobu u prijateljstvu to postaje vrlo čvrst prijateljski odnos pun povjerenja i iskrenosti i najčešće je dugotrajne prirode. Kada je Saturn u jedanaestoj kući dobro aspektovan to omogućuje ovoj osobi dobre organizatorske sposobnosti tako da osoba najčešće na vrijeme ispunjava sve svoje obveze i ume da drži kontrolu nad situacijom. Dobri aspekti Saturna u ovom položaju ovoj osobi osiguravaju ostvarenje jako čvrstih i mnogobrojnih prijateljstava tako da ova osoba ima veliku podršku i sigurnost u životu jer će joj se gotovo uvijek naći neko kada je u nevolji i pružiti joj potrebnu pomoć. Harmonični aspekti Saturna u jedanaestoj kući ukazuju i na to da osoba u ljubavi ostvaruje vrlo harmoničan odnos sa svojom voljenom osobom zasnovan na čvrstim osnovama međusobnog razumijevanja i povjerenja. Kada je Saturn u jedanaestoj kući loše aspektovan to se negativno odražava prevashodno na međuljudske odnose gdje se osoba postavlja s određenom dozom arogancije i neljubaznosti tako da nije najbolje prihvaćena u društvu. Kada je riječ o ljubavi, loši aspekti Saturna u ovom položaju ukazuju na hladnije držanje u ljubavnom odnosu i na moguću neiskrenost. Karakteristično je i to da ova osoba voli da se natječe s ljubavnim partnerom a ljubavni odnos doživljava kao neku vrstu igre. Osim toga, loše aspektiran Saturn u jedanaestoj kući ukazuje i na nedostatak ambicioznosti uslijed čega osoba najčešće ne istrajava do ostvarenja krajnjih rezulata u onome što isplanira.

 

Saturn u dvanaestoj kući

Saturn u dvanaestoj kući natalne karte najčešće ukazuje na osobu koja je gotovo uvijek spremna da pomaže svojim bliskim osobama kada se nađu u nevolji i da im pruži ruku prijateljstva. Kada je Saturn u ovom položaju loše aspektovan to najčešće ukazuje na snažan osjećaj usamljenosti i na prisutnu nesigurnost u odnosima s drugim osobama. Loši aspekti Saturna u dvanaestoj kući ukazuju na to da osoba često vodi pravu unutarnju borbu sa svojim strahovima i usamljenošću a nerijetko i sa osjećajem veće krivnje. Međutim, osoba se trudi da ne pokazuje tu stranu svoje ličnosti pred drugima i ima sklonost da se predstavlja onim što nije, ali, kada ostane sama skida masku sa sebe i vraća se svom unutarnjem svijetu. Loše aspektovan Saturn u dvanaestoj kući ukazuje i na to da se osoba teže vezuje u ljubavnim vezama i da za ljubavnog partnera predstavlja pravu enigmu. U tom slučaju ova osoba često smatra da nije dovoljno vrijedna pažnje i sklona je da se zatvara u sebe i potiskuje svoje osjećaje. Teški aspekti Saturna u ovom položaju ukazuju i na nedostatak volje i optizimizma tako da se osoba uslijed toga osjeća vrlo potišteno, nesigurno i sputano. Kada je saturn u dvanaestoj kući dobro aspektovan to je pokazatelj dubokoumnosti i izražene inteligencije. Prisutna je okupiranost dubljim i metafizičkim pitanjima kao i velika ljubav prema knjigama i čitanju. Harmonični aspekti Saturna u dvanaestoj kući ukazuju i na to da osoba gaji vrlo duboka i intenzivna osjećanja prema voljenoj osobi i da se bezrezervno iu potpunosti predaje u ljubavi. Osim toga, ova osoba je vrlo šarmantna i zanimljiva sa snažno razvijenom individualnošću tako da drugi ljudi gotovo uvijek uživaju u njenom društvu. Također, naglašen je i izuzetan smisao za umjetnost.

Povezani članci

Saturn u natalnoj karti

Retrogradni Saturn

Saturn

Tranziti Saturna

Tarot, astrologija, numerologija