Tranziti Saturna

SaturnTranziti Saturna duže traju s obzirom na to da je Saturn spora planeta, i ona svojim tranzitima najčešće unosi razna ograničenja, sputavanje, nemogućnost ostvarenja nekog zacrtanog plana i uopšte loše stvari ukoliko ne znamo da se nosimo s tim. Vrlo snažan utjecaj vrsi kada prelazi preko ascendenta, tako da, ukoliko postoje u horoskopu još neki negativni aspekti, ovaj tranzit dovodi do stanja kada se osoba osjeća vrlo utučeno i osamljeno i tada joj je teško na život gledati s vedrije strane. Međutim, kada su drugi aspekti dobri, ovaj tranzit dovodi do intenzivnog razmišljanja i osoba može početi razmišljati o stvarima na jedan dublji način i tada se kod takvih osoba može roditi ljubav prema mudrosti i zainteresiranost za bavljenje filozofijom i uopšte duhovnošću. Tranzit Saturna može izraziti svoj negativni utjecaj posebno kada prelazi preko descendenta, jer onda unosi nemir i lošu atmosferu u ljubavno-obiteljskim odnosima, a kada se nađe jos neki negativni aspekt, postoji opasnost od raskida veze ili razvoda braka. Kada tranzitira preko Sunca to je vrlo obećavajuće jer nagoni na dublje razmišljanje tj. sagledavanje situacije iz više kutova. Slično utječe i tranzit Saturna preko Merkura s tim dodatkom što ukazuje na bolju usredsređenost prilikom ispunjavanju važnih obveza. U slučaju kada prelazi preko Venere može donijeti korjenite promjene u ljubavi. Tranzit Saturna preko Marsa ukazuje na moguće češće impuslivnije reakcije i nesporazume, prelazak preko Jupitera donosi sklonost ka trošenju, dok tranzit preko Urana uzrokuje čvrst stav i jaku volju kako bi se uspješnije nosili sa svim dužnostima i svakodnevnim problemima. Tranzit Saturna preko Plutona upozorava na moguće probleme u komunikaciji i ponašanju i pogoršanje odnosa s osobama s kojima nismo naročito bliski ili koji nam nisu naročiti prijatelji.

sasuSaturn i Natalno Sunce

Saturn konjunkcija Sunce

ovaj tranzit Saturna je vrlo važan i ukazuje kako na moguće prvobitno osjećanje nemogućnosti ispoljavanja mnogih kvalitete tako i na naglašene mogućnosti za prevladavanje takvih ograničenja uz nove mogućnosti za promjenu takve percepcije situacije i za javljanjem snažnije težnje za značajnije unapređenje situacije na poslovno- financijskom planu jer kod osobe može poticati jačanje ambicioznosti i bolju samodisciplinu tako da ovisno od prethodnih zalaganja donosi i ispunjenje i veću sigurnost ili neki vid priznanja tj nagrade za uloženi trud, učinkovitost i zalaganja.

Saturn sekstil Sunce

ovaj aspekt ukazuje na važnost usmjeravanja veće pažnje na jasno definiranje životnih ciljeva jer u tom slučaju potpomaže učinkovitije iskorištenje životnih šansi.

Saturn kvadrat Sunce

ovaj tranzit Saturna može donijeti jači osjećaj sputanosti kao i manjak potrebnog samopouzdanja tako da je uslijed takve nesigurnosti izvjesnije i teže realiziranje planova. Pod utjecajem ovog tranzita osoba se može naći u takvim situacijama u kojima može imati osjećaj kao da je na nekakvom ispitu.

Saturn trigon Sunce

kada se radi o ovom tranzitu on može biti od posebnog značaja za osobu jer potiče bolje ispoljavanje tj predstavljanje pozitivnih osobina što dovodi do mogućnosti ostavljanja boljeg dojma na druge ljude. Također, pod utjecajem ovog tranzita Saturna osoba može jasnije i adekvatnije izražavati svoje stavove, misli i osjećaje.

Saturn opozicija Sunce

pod utjecajem ovog tranzita Saturna osoba se može osjećati obeshrabreno i nemotivisano kada je u pitanju ispunjavanje nekih važnih obveza na poslovnom planu ili kada se radi o nastojanjima za poboljšanje odnosa s osobama iz bližeg okruženja ili u ljubavi sa voljenom osobom.

 

samoSaturn i Natalni Mjesec

Saturn konjunkcija Mjesec

ovaj tranzit može donijeti češća preispitivanja i “vraćanje osobe u prošlost” u cilju pronalaženja odgovora na neke nedorečene i nedovoljno razjašnjene stvari.

Saturn sekstil Mjesec

pod utjecajem ovog tranzita osoba može biti discipliniranija, osjećajnija i može biti sposobnija kontrolirati svoje emocije.

Saturn kvadrat Mjesec

ovaj tranzit nagovještava izraženiju opasnost od javljanja određenih teškoća u ljubavnoj vezi zbog mogućeg javljanja učestalijih svađa i neslaganja uslijed loše međusobne komunikacije i nedovoljnog razumijevanja.

Saturn trigon Mjesec

ovaj tranzit ukazuje na mogućnost ostvarenja većeg zadovoljstva u ljubavi ukoliko osoba nastoji na adekvatan način dovoljno uskladi svoje emotivne želje i potrebe sa emotivnim željama i potrebama svoje voljene osobe.

Saturn opozicija Mjesec

tijekom trajanja ovog tranzita može biti naglašenija snažnija nesigurnost i napetost pa je uslijed toga moguća i smanjena usredotočenost ili smanjena zainteresiranost prilikom obavljanja važnih obveza. Također, u ovom razdoblju osoba može osjetiti i češći nedostatak podrške od strane drugih osoba.

 

sameSaturn i Natalni Merkur

Saturn konjunkcija Merkur

tijekom trajanja ovog tranzita osoba može ozbiljnije shvaćati i pristupati rješavanju nekih problema jer ovaj tranzit Saturna može potaknuti veću odlučnost, težnju za zrelijim razmišljanjem ali za ostvarenje željenih rezultata zahtjeva i veću spremnost na angažiranje i rad.

Saturn sekstil Merkur

ovaj aspekt ukazuje na naglašene mogućnosti da se do željenih rezultata dođe na brži ili na lakši način jer ovaj tranzit kod osobe može poticati bolju organiziranost, usredotočenost kao i bolju spsobnost fokusiranja misli i pažnje na bitne stvari.

Saturn kvadrat Merkur

ovaj tranzit nagovještava izraženiju opasnost od javljanja osjećaja uljuljkanosti u lažnu sigurnost iz razloga što se neke stvari mogu shvaćati prilično olako tako da to može dovesti do velikog razočaranja prilikom suočavanja s realnim problemima u stvarnosti.

Saturn trigon Merkur

ovaj tranzit potpomaže brzo razmišljanje, pragmatično djelovanje i bolju usredotočenost što dovodi do lakšeg ostvarenja pozitivnih rezultata na svim životnim poljima.

Saturn opozicija Merkur

ovaj aspekt ukazuje na izraženiju opasnost od narušavanja kvalitete komunikacije u međuljudskim odnosima a naročito s nekim osobama iz poslovnog okruženja gdje je moguć i češći ulazak u bespotrebne verbalne sukobe.

 

saveSaturn i Natalna Venera

Saturn konjunkcija Venera

pod utjecajem ovog tranzita osoba može suzbijati svoje osjećaje i ne ispoljavati ih svojoj voljenoj osobi na adekvatan način zbog izraženijeg osjećaja da neće biti shvaćena na pravi način. Usamljene osobe mogu tijekom ovog razdoblja imati pojačanu želju za ljubavlju i biti u većoj potrazi za pronalaženjem svoje srodne duše. Ovaj tranzit također potiče ispoljavanje kreativnosti ili nekih umjetničkih sposobnosti,

Saturn sekstil Venera

ovaj tranzit uz veću spremnost na prihvaćanje odgovornosti potpomaže bolje ostvarenje većeg zadovoljstva na ljubavnom i poslovnom planu.

Saturn kvadrat Venera

tijekom trajanja ovog tranzita osoba može biti nedovoljno komunikativna pa čak i previše zatvorena i povučena u sebe što se može naročito negativno odraziti na ljubav gdje može ostaviti dojam postojanja želje za većim distanciranjem.

Saturn trigon Venera

ovaj tranzit daje snažne indicije za ostvarenje dobrog slaganja u ljubavi jer tijekom trajanja ovog tranzita osoba može biti nerijetko sposobnija da bolje usuglasi svoje želje s realnošću kao i biti spremnija na prilagodbu i na zajedničke kompromise u ljubavi.

Saturn opozicija Venera

tijekom trajanja ovog tranzita ovo može biti razdoblje nesigurnosti i napetosti u smislu mogućeg češćeg preispitivanja svojih želja i očekivanja na polju ljubavi. Izraženija je opasnost i od većih nesporazuma uslijed mogućih češćih krupnijih međusobnih neslaganja po pitanju važnih stavova o poimanju ljubavi ili o prioritetima u ljubavnoj vezi.

 

samaSaturn i Natalni Mars

Saturn konjunkcija Mars

pod utjecajem ovog tranzita može biti naglašenija napetost u ponašanju a također osoba može osjećati i razna ograničenja.

Saturn sekstil Mars

ovaj tranzit donosi preduzetnost, pojačanu energičnost i ambicioznost tako da može potpomoći da se osoba aktivira na pravi način.

Saturn kvadrat Mars

ovaj tranzit može ispoljiti svoje negativne strane i bitno otežati ostvarenje ciljeva ukoliko je osoba previše nestrpljiva i ukoliko teže kontrolira svoje ponašanje.

Saturn trigon Mars

ovaj tranzit Saturna nudi niz povoljnosti i ukazivanje novih šansi ukoliko se osoba nalazi “na pravom mjestu u pravo vrijeme”.

Saturn opozicija Mars

ovaj tranzit nagovještava izraženiju opasnost od iznenadnog javljanja prepreka, loše komunikacije i pogoršanja međuljudskih odnosa. Na poslovnom planu naročito može ispoljiti svoje nepovoljnosti ukoliko osoba čeka da se neke neispunjene obveze previše nagomilaju.

 

sajuSaturn i Natalni Jupiter

Saturn konjunkcija Jupiter

tijekom trajanja ovog tranzita mogli biste u znatno većoj mjeri privlačiti sreću u ljubavi. Ovaj period nagovještava mogućnosti za veći priljev novca i za ostvarenje bolje satisfakcije na poslovnom / financijskom planu.

Saturn sekstil Jupiter

ovo može biti vrlo plodan period na financijskom planu jer ovaj tranzit potpomaže bolje ostvarenje planova za poboljšanje financijske situacije i može doprinijeti dodatnom uvećanju bogatstva.

Saturn kvadrat Jupiter

ovo može biti jako turbulentan i nestabilan period na financijskom i ljubavnom planu kada bi mnoge Vaše želje i mnoga Vaša očekivanja na ovim životnim poljima mogla biti teže ostvariva.

Saturn trigon Jupiter

ovaj tranzit ukazuje na naglašene mogućnosti za ostvarenje većeg zadovoljstva situacijom na ljubavnom i financijskom planu kao i na polju obrazovanja. U ovom razdoblju Vaša kreativnost bi također, mogla doći do znatno boljeg izražaja a nerijetko biste mogli osjećati i da ste bogatiji duhom.

Saturn opozicija Jupiter

za vrijeme trajanja ovog tranzita mogli biste osjećati snažniju potrebu za ostvarenjem veće neovisnosti tako da bi Vaše ponašanje na polju ljubavi lako moglo biti pogrešno protumačeno iu tom smislu bi moglo izgledati da je u Vama nastala želja za ljubavnim / seksualnim avanturama.

 

saurSaturn i Natalni Uran

Saturn konjunkcija Uran

ovaj tranzit može nagovijestiti situacije koje zahtijevaju više angažiranja ali, naročito kod onih osoba koje nastoje da u životu imaju jasnu predodžbu o svojim bitnim životnim ciljevima, daje i nagovještaj za javljanje odlučnosti (nerijetko i čvršće disciplinovanosti) u nastojanjima prilikom realizacije nekih ideja, planova ili ciljeva a može povremeno ukazivati ​​i na težnju za originalnijim i neobičnijim metodama realizacije planova ili ciljeva. Bez obzira na to što ovaj tranzit po svojoj prirodi može biti teži ili zahtjevniji, on daje i mogućnosti da osoba odlučnije nastoji realizirati svoje plodne ideje kombinirajući sposobnost osmišljavanja originalnih metoda koje joj omogućuje utjecaj Urana s većom spremnošću na čvrstu discipliniranost i dovoljnu opreznost u organiziranju realizacije zacrtanih ciljeva što joj omogućuje utjecaj Saturna.

Saturn sekstil Uran

ovaj tranzit umnogome može doprinijeti ostvarenju poduzetih akcija jer može u određenim situacijama buditi veću odlučnost što može i ubrzati ostvarenje određenih ciljeva ili napretka.

Saturn kvadrat Uran

ovaj tranzit tijekom svog trajanja može u doređenoj mjeri umanjivati ​​spremnost na kompromise (naročito u onim situacijama kada postoji percepcija nepostojanja dovoljnog strpljenja ili dovoljne staloženosti kod drugih osoba).

Saturn trigon Uran

ovaj tranzit može u povremenim okolnostima tj prilikom javljanja onih situacija koje zahtijevaju ujedinjenje praktičnosti (koju nudi Saturn) s originalnošću (koju nudi Uran) u određenoj mjeri poticati na veću odlučnost i na poduzimanje brojnih pozitivnih akcija.

Saturn opozicija Uran

ovaj tranzit može utjecati na češću nešto izraženiju percepciju da globalni utjecaji sužavaju mogućnosti pojedinaca, međutim, ovaj tranzit može nagovijestiti i pojavu snažnije težnje za jasnijim ispoljavanjem individualnosti ili ostvarenjem veće neovisnosti.

 

saneSaturn i Natalni Neptun

Saturn konjunkcija Neptun

ovaj tranzit Saturna ukazuje na nešto izraženije mogućnosti za javljanje situacija koje bi na neki način mogle poticati introspekciju i kreativnost kada osoba može naučiti da bolje vlada sobom i da uspješnije kontrolira razne životne situacije. Također, ovakav tranzit daje mogućnosti za jačanje volje za unapređenje kvalitete ljubavnog života.

Saturn sekstil Neptun

ovakav tranzit ukazuje na nešto izraženije mogućnosti za javljanje težnji za boljim usklađivanjem ideala (osobito u ljubavi) sa realnošću.

Saturn kvadrat Neptun

ovaj tranzit ukazuje na nastojanje osobe da neke svoje kreativne ideje ponovo dobro razmotri i da ih poveže u cjelinu, međutim, konačna realizacija planova može biti usporena uslijed nedovoljne organiziranosti ili uslijed moguće nespremnosti osobe na timski rad. U ovom razdoblju osoba također može imati izraženiju sklonost povlačenju i osamljivanju.

Saturn trigon Neptun

ovaj tranzit ukazuje na naglašene mogućnosti da se uz dovoljno angažiranja i upornosti mnoge zamisli na poslovno-financijskom planu bolje usmjere ka praktičnim ciljevima.

Saturn opozicija Neptun

Tijekom trajanja ovog tranzita osoba može imati pojačanu potrebu ka postavljanju visokih ciljeva ali ovaj tranzit osobi dodatno nudi i moguće jasnije preispitivanje mogućnosti u cilju boljeg usklađivanja s realnošću.

 

saplSaturn i Natalni Pluton

Saturn konjunkcija Pluton

tijekom trajanja ovog tranzita moguće je javljanje brojnih otežavajućih i sputavajućih okolnosti tako da u ovom razdoblju može biti potrebno znatno više strpljenja i velika količina samodiscipline i organiziranosti.

Saturn sekstil Pluton

ovaj tranzit može potpomagati jačanje volje, poticati jačanje samopouzdanja i veće sigurnosti u sebe kao i osjećaj bolje samokontrole. Ovaj tranzit ukazuje i na nešto bolje javljanje onih situacija koje za ostvarenje boljeg uspjeha ili satisfakcije nerijetko zahtijevaju snažniju volju ili odlučnost.

Saturn kvadrat Pluton

ovaj tranzit ukazuje na moguće lakše javljanje onih, na neki način problematičnijih, situacija koje zahtijevaju određene transformacije pristupa rješavanju problema kao i pronalaženje učinkovitijih načina za prevladavanje takvih situacija.

Saturn trigon Pluton

ovaj tranzit ukazuje na moguće lakše javljanje situacija koje za ostvarenje boljeg uspjeha nerijetko zahtijevaju inovativnost ili prisutniju spremnost na adekvatna prilagodbe i na šire sagledavanje takvih situacija.

Saturn opozicija Pluton

ovaj tranzit Saturna ukazuje na izraženiju opasnost od značajnijih neslaganja s osobama od autoriteta kao i od lakšeg ulaska u suvišne sukobe s njima.

 

saascSaturn i Ascendent

Saturn konjunkcija Ascendent

Ove osobe su konzervativne i samo-disciplinirane u svom ponašanju. Često im nedostaje samopouzdanje, što ljude navodi na misao da su ravnodušni. Imaju snažne dvojbe oko svoje vrijednosti i ne vole se natjecati.

Saturn sekstil Ascendent

Ovim osobama vrlo je teško izraziti se, vrlo su samodisciplinirani i ozbiljni u svemu što rade. Ljudi ih poštuju zbog vrlina i moralnih načela.

Saturn opozicija/kvadrat Ascendent

Ovi ljudi su vrlo rezervirani i obrambeni u interakciji s drugima. Kako bi dobili odgovore na pitanja uvijek moraju uložiti puno napora. Previše su zaokupljeni sa svojim poslovima i uopće ih ne zanimaju drugi, a u isto vrijeme optužuju te ljude da su ravnodušni prema njima.

 

samcSaturn i Medium Coeli

Saturn konjunkcija Medium Coeli

Ove osobe su realne, imaju uspjeh na poslovnom planu, ali zato im je trebalo vremena. Ove osobe su strpljive i nikuda ne žure.

Saturn sekstil/trigon Medium Coeli

Ove osobe moraju se naučiti strpljivosti dok se ne ostvare profesionalno, jer sa godinama raste im ugled i uspjeh, i upravo svojim radom obezbjeđuju sebi materijalnu sigurnost.

Saturn opozicija/kvadrat Medium Coeli

Ove osobe imaju poteškoće početi svoj posao. Moraju prolaziti razne prepreka i suprotstavljati se protivnicima i uvjek će imati taj osjećaj kako se ”nijedna vrata ne otvaraju lako”, ili možda nemaju strpljenja dostići željeni cilj. Ali sve te teškoće ih ne spriječavaju postići sasvim solidan društveni uspjeh, ali moraju znati da bez borbe neće postići ništa.


Povezani članci

Retrogradni Saturn

Saturn u kućama

Saturn u natalnoj karti

 

Tarot, astrologija, numerologija