Broj ekspresije 7

Broj ekspresije 7Ako je Vaš broj ekspresije 7, Vi ste vođeni željom za istinom i znanjem, obdareni ste analitičkim umom i ogromnim apetitom za odgovore. Osobe s brojem 7 imaju snažan interes za upoznavanje znanstvenih pitanja, filozofiju i mistiku, i često su istraživači, analitičari, izumitelji, tehničari, odvjetnici, bankari, svećenici ili filozofi.
Vi imaju tendenciju da svoje misli zadržite za sebe. Vi morate imati vrijeme namenjeno samo za Vas, ali pripazite, time možete prekinuti vezu sa drugim ljudima. Ponekad ste iznenađeni nerazumijevanjem ili nedostatkom znanja drugih ljudi, što može uzrokovati da se kritički i ciničano predstavite drugima. Kontemplacija, meditacija, i tuning na mekše vibracije u životu može vas usmjeriti prema miru i ravnoteži.

Sedmica označava misticizam, intuiciju, tajanstvenost. Ketu, tj.južni mjesečni čvor daje sedmici sposobnost odvajanja od svjetovnog i doživljavanja duhovnog svijeta. On daruje osobe pod brojem sedam mudrošću, duhovnim kvalitetama i vidovnjačkim sposobnostima. Neptun isto tako čini sedmice intuitivnima i sposobnima vezati se sa višim nivoima postojanja.

Ovi ljudi su skloni misticizmu i okultizmu, te su uvijek u potrazi za znanjem. Spremni su posvetiti životu idealu u kojega vjeruju, a da se pritom ne brinu da li će im to donijeti materijalni uspjeh. Ove osobe posjeduju briljantan um koji je sposoban ujediniti i materijalne i duhovne aspekte u jednu cjelinu. Sedmice, premda to skrivaju i na van djeluju hladnokrvno i mirno, zapravo unutar sebe vode buran život. Vole putovanja i životni put ih često odvede u inozemstvo, a život sam po sebi im je pun neobičnih okolnosti. Imaju pozitivan i smirujuć utjecaj na svoju okolinu.

Ako razviju iscjeliteljske ili neke druge nadnaravne sposobnosti, postižu velik uspjeh,
To su blage i plemenite osobe, a njihov najveći ideal je iskrena i prava ljubav. Najbolje se slažu s osobama rođenim pod brojem 2. Njihove najveće mane su to što ne nalaze snage u sebi pa bježe u melankoliju. Zaborav traže u alkoholu, nepraktične su.

Sedmica ljudima daje puno talenata, one imaju smisla za glazbu, slikarstvo, ples pa sve do duhovnih disciplina. Vrlo često nisu svjesni tih talenata pa trebaju nekoga drugog da ih usmjeri. Skloni su sanjarenju i bježanju od stvarnosti pa bi se trebali kloniti poroka.

Imaju u sebi neki poseban magnetizam zbog kojega ih drugi vole. U ljubavi su to romantične osobe koje traže povezanost na duhovnoj razini i bitna im je pažnja u vezi. Traže partnera koji će ih razumjeti i prihvatiti takvima kakve jesu.

Kao broj imena sedmica daje osobama oštru intuiciju, okultne sposobnosti i povoljno utječe na duhovni razvoj.

Tarot, astrologija, numerologija