Sodalit

sodalite1Izgled – Taman na točke i svetloplavi, često kotrljan

Boja – Plava

Izvor – Sjeverna Amerika, Francuska, Brazil, Grenland, Rusija, Mijanmar, Rumunija

Osobine – Sodalit ujedinjuje logiku sa intuicijom i otvara duhovnu percepciju, donoseći informacije iz višeg uma, u fizičku ravan. Ovaj kamen stimulira pinealnu žlijezdu i treće oko i produbljuje meditaciju. U meditaciji pojačanoj sodalitom pomaže umu razumjeti okolnosti u kojima se nalazite. Ovaj kamen uliva motiv za istinu i inspirira na idealizam, omogucavajući vam ostati vjerni sebi. Sodalit čisti elektromagnetnu poluciju. Dobar je za ljude koji su osjetljivi na “sindrom bolesne zgrade” ili na elektromagnetni smog. Ovaj kamen je posebno koristan za grupni rad, zato što donosi harmoniju i solidarnost. Stimulira povjerenje i prijateljstvo među članovima skupine, podstičući nezavisnost. Pošto je odličan kamen za um, sodalit eliminira mentalnu konfuziju i intelektualno vezivanje.

sodalite2Potiče racionalnu misao, objektivnost, istinu i intuitivnu percepciju, zajedno s verbalizacijom osjećanja. Kako smiruje um, dozvoljava primanje novih informacija. Sodalit stimulira otpuštanje starih mentalnih uslovljavanja i krute programe, stvarajući prostor da novi uvidi počnu se sprovoditi u djelo. Psihološki, ovaj kamen donosi emotivnu ravnotežu i smiruje napade panike. Mođe transformirati defanzivnu i ofanzivnu osobnost, otpuštajući suštinske strahove, krivicu i mehanizme kontroliranja, koji vas spriječavaju biti ono što doista jeste. Popravlja samopouzdanje, samoprihvaćanje i vjeru u sebe. Sodalit je jedno od kamenja koje izvlači mračne kvalitete na površinu.

Liječenje – Sodalit uravnotežava metabolizam, rješava nedostatak kalcija i pročišćava limfni sustav i organe, ojačavajuci imunitet. Bori se protiv radijacije i nesanice. Djeluje na grlo, glasne žice i larinks i pomaže kod promuklosti i kod porenećenog varenja. Smiruje groznicu, snižava krvni tlak i stimulira apsorpciju tečnosti u tijelo.

Položaj – Staviti gde je potreban ili nositi tijekom dužih vremenskih perioda.

Tarot, astrologija, numerologija