Safir

sapphire08Izgled – Bistar, prozračan kad je ispoliran, često mali ili veći mutan komad.

Boja – Plavi, žuti, zeleni, crni, purpurni

Izvor – Mijanmar, Češka, Brazil, Kenija, Indija, Australija, Šri Lanka

Osobine – Safir je poznat kao kamen mudrosti i svaka boja ima svoju određenu mudrost. Usmjerava i umiruje um, otpušta neželjene misli i mentalnu napetost. Donoseći mir i staloženost uma, safir usklađuje fizičku, mentalnu i duhovnu ravan i uspostavlja ravnotežu unutar tijela.

sapphire05Ovaj kamen otpušta depresiju, duhovnu konfuziju i stimulira koncentraciju. Donosi napredak i privlači darove svih vrsta. Položen na grlo, safir otpušta frustraciju i olakšava izražavanje svojeg mišljenja.

Liječenje – Safir umiruje previše aktivne sustave u tijelu i regulira rad žlijezda. Liječi bolesti krvi i smanjuje obilno krvarenje, jača vene i poboljšava njihovu elastičnost.

Položaj – U dodiru s tijelom. Nositi na prstu ili gdje god odgovara.

Tipovi

Plavi safir

sapphire02traga za duhovnom istinom i tradicionalno se povezuje s ljubavlju i čistoćom. Ekstremno je djelotvoran za iscjeljivanje zemlje i čakri. Ovaj mirni kamen vam pomaže da ostanete na duhovnom putu, a koristi se i u šamanskim ceremonijama da transformira negativne energije. Otvara i liječi grlenu čakru i olakšava izražavanje vlastitih stavova i osobne istine.

 

Zeleni safir

sapphire01poboljšava vid, unutarnji i vanjski, pomaže sjećanju na snove. Stimulira srčanu čakru, donosi odanost, vjernost i čestitost, pojačava suosećanje i razumijevanje drugih, ističe povjerenje i poštovanje prema drugima.

 

Žuti safir

sapphire07privlači bogatstvo u kuću i može se držati u kasici za povećanje napretka i zarade. Ako se nosi, trebalo bi da dodiruje tijelo. Žuti safir stimulira intelekt i poboljšava fokus. U obliku eliksira uklanja toksine iz tijela.

 

Bijeli safir

sapphire03ima izvanredno čistu energiju. Otvara krunsku čakru, duhovnu svjesnost uznosi u vrlo velike visine, otvara kozmičku svijest. Ovaj kamen pruža izuzetnu zaštitu i uklanja prepreke s duhovnog puta. Pomaže vam i pri pristupanju vašim potencijalima i životnoj svrsi.

 

Ružičasti safir

sapphire04djeluje kao magnet koji u vaš život uvlači sve što vam je potrebno da biste napredovali. To je kamen koji djeluje brzo i koji vas uči kako da ovladate emocijama, čisteći emotivne blokade i integrirajući transformirane energije.

 

Purpurni safir

sapphire06Korisan je za meditaciju, zato što stimulira porast kundalini energije i krunsku čakru i otvara duhovnost. Ovaj kamen aktivira pinealnu žlijezdu i njenu vezu s natčulnim sposobnostima. Na emotivno nestabilne djeluje izuzetno umirujuće.

 

Crni safir

sapphire09štiti i usmjerava. Ulijeva povjerenje u osobnu intuiciju nosioca. Ovaj kamen povećava izglede: za zaposlenje i pomaže da se posao zadrži.

 

Zvjezdasti safir

sapphire10u svojim dubinama ima petokraku formaciju u obliku zvijezde. Ovaj rijedak kamen vas vuče u svoje dubine i otvara intuiciju. Usredotočuje vaše misli i pomaže da naslutite namjere drugih ljudi. Vjeruje se da kontaktira sa vanzemaljskim bićima.

 

Saznajte što krije budućnost za vas!

Nazovite nas!


Zatvori
Podijelite ili lajkajte nas na Facebooku?
Pošaljite nam poruku u Inbox i poklonit ćemo Vam pozitivnu energiju uz mali ritual.