Lepidolit

lepidoliteIzgled – Pločasti slojevi, blago svjetlucavi ili granulasta masa, svih veličina

Boja –  Purpurna, ružičasta, boja lavande, žuta

Izvor – SAD, Česka, Brazil, Madagaskar, Dominikanska Republika

Odobine – Lepidolit čisti elektromagnetno zagađenje i treba ga smestiti pored računala da apsorbira njegove emanacije. Kada se lepidolit nalazi u formi liskuna, njegova dejstva su znatno pojačana, i to je najefikasniji instrument za “čišćenje”. Lepidolit inzistira na tome da se koristi za vrhunsko dobro. Poništava negativnost. Aktivira i otvara grlenu, srčanu, treće oko i krunsku čakru, pročišćavajući blokada i donoseći kozmičku svjesnost. Ovaj mineral pomaže u šamanskom ili duhovnom putovanju i pristupu akasa kronici. Omogućava vam pristup mislima i osjećanjima iz drugih života, koja stvaraju blokadu u vašem životu sada. Može vas poneti naprijed u budućnost. Lepidolit je ekstremno koristan za smanjivanje stresa i depresije. Zaustavlja opsesivne misli, smanjuje potištenost i prevazilazi nesanicu. Lepidolit sadrži litijum i koristan je kod stabilisanja promena raspoloženja i kod bipolarnih poremećaja. Odličan je za prevazilaženje bilo kog oblika emotivne ili mentalne zavisnosti, podržava oslobađanje od zavisnosti i svih uzroka nezadovoljstva, uključujući i anoreksiju. Kao “kamen promjene”, otpušta i preuređuje stare psihološke modele i modele ponašanja, donoseći promjenu.

lepidolite02Lepidolit podržava nezavisnost i postizanje ciljeva bez ičije pomoći. Mentalno, lepidolit stimulira intelekt i analitičke kvalitete. Svojom snagom objektivnosti i koncentracije, ubrzava donošenje odluka. Lepidolit usmerava na ono što je važno, zanemarujući nebitna skretanja pažnje. Emotivno, lepidolit potiče bivstvovanje u osobnom prostoru, oslobađanje od tuđih utjecaja. To je umirujući kamen koji rješava probleme sa spavanjem i emotivni stres, donoseći duboko emotivno iscjeljenje.

Liječenje – Lepidolit locira mjesto nezdravosti. Kada se položi na tijelo, iznad obolelog mesta, on blago vibrira. Lepidolit smiruje alergije, jača imuni sustav, restruktuira DNK i povećava stvaranje negativnih jona. Pomaže kod iscrpljenosti, epilepsije i Alchajmerove bolesti. Ublažava ičijas i neuralgiju, prevazilazi probleme sa zglobovima. Detoksikuje kožu i vezivno tkivo. Lepidolit je odličan za menopauzu, posebno u obliku eliksira. Utječe na bolesti izazvane “sindromom bolesti zgrade” ili elektromagnetskim zračenjem.

Položaj – Drzati ili nositi gdje god odgovara. Staviti ga pod jastuk da bi otklonio probleme sa spavanjem.

Saznajte što krije budućnost za vas!

Nazovite nas!


Zatvori
Podijelite ili lajkajte nas na Facebooku?
Pošaljite nam poruku u Inbox i poklonit ćemo Vam pozitivnu energiju uz mali ritual.