Lepidolit

lepidoliteIzgled – Pločasti slojevi, blago svjetlucavi ili granulasta masa, svih veličina

Boja –  Purpurna, ružičasta, boja lavande, žuta

Izvor – SAD, Česka, Brazil, Madagaskar, Dominikanska Republika

Odobine – Lepidolit čisti elektromagnetno zagađenje i treba ga smestiti pored računala da apsorbira njegove emanacije. Kada se lepidolit nalazi u formi liskuna, njegova dejstva su znatno pojačana, i to je najefikasniji instrument za “čišćenje”. Lepidolit inzistira na tome da se koristi za vrhunsko dobro. Poništava negativnost. Aktivira i otvara grlenu, srčanu, treće oko i krunsku čakru, pročišćavajući blokada i donoseći kozmičku svjesnost. Ovaj mineral pomaže u šamanskom ili duhovnom putovanju i pristupu akasa kronici. Omogućava vam pristup mislima i osjećanjima iz drugih života, koja stvaraju blokadu u vašem životu sada. Može vas poneti naprijed u budućnost. Lepidolit je ekstremno koristan za smanjivanje stresa i depresije. Zaustavlja opsesivne misli, smanjuje potištenost i prevazilazi nesanicu. Lepidolit sadrži litijum i koristan je kod stabilisanja promena raspoloženja i kod bipolarnih poremećaja. Odličan je za prevazilaženje bilo kog oblika emotivne ili mentalne zavisnosti, podržava oslobađanje od zavisnosti i svih uzroka nezadovoljstva, uključujući i anoreksiju. Kao “kamen promjene”, otpušta i preuređuje stare psihološke modele i modele ponašanja, donoseći promjenu.

lepidolite02Lepidolit podržava nezavisnost i postizanje ciljeva bez ičije pomoći. Mentalno, lepidolit stimulira intelekt i analitičke kvalitete. Svojom snagom objektivnosti i koncentracije, ubrzava donošenje odluka. Lepidolit usmerava na ono što je važno, zanemarujući nebitna skretanja pažnje. Emotivno, lepidolit potiče bivstvovanje u osobnom prostoru, oslobađanje od tuđih utjecaja. To je umirujući kamen koji rješava probleme sa spavanjem i emotivni stres, donoseći duboko emotivno iscjeljenje.

Liječenje – Lepidolit locira mjesto nezdravosti. Kada se položi na tijelo, iznad obolelog mesta, on blago vibrira. Lepidolit smiruje alergije, jača imuni sustav, restruktuira DNK i povećava stvaranje negativnih jona. Pomaže kod iscrpljenosti, epilepsije i Alchajmerove bolesti. Ublažava ičijas i neuralgiju, prevazilazi probleme sa zglobovima. Detoksikuje kožu i vezivno tkivo. Lepidolit je odličan za menopauzu, posebno u obliku eliksira. Utječe na bolesti izazvane “sindromom bolesti zgrade” ili elektromagnetskim zračenjem.

Položaj – Drzati ili nositi gdje god odgovara. Staviti ga pod jastuk da bi otklonio probleme sa spavanjem.

Tarot, astrologija, numerologija