Kvarc

Izgled – Dugi, špicasti kristali, upadljivi, mliječni ili nabrani, često u grozdovima, svih veličina

Boja – Prozračan

Izvor – širom svijeta

Osobine – Kvarc (gorski kristal) od svega na ovoj planeti najviše pojačava enegiju i iscjeljenje, zbog svoje jedinstvene spiralne kristalne forme. On apsorbira, pohranjuje, otpušta i regulira energiju i odlično otklanja blokade. Štiti od radijacije. Kvarc generira elektromagnetizam i raspiruje statički elektricitet. Ovaj kristal radi na nivou vibracije prilagođene posebnim energetskim zahtevima osobe kojoj je potrebno liječenje ili koja započinje duhovno djelovanje. Dovodi energiju do najsavršenijeg mogućeg stanja vraćajući se unazad, u vrijeme prije nastanka bolesti. Pročišćava i jača organe i suptilna tijela i duboko prečišćava dušu povezujući fizičku dimenziju s umom.

Quartz06Duhovno, ovaj kristal podiže energiju do najviše razine. Kvarc djeluje na svim razinama postojanja. Pohranjujući informacije kao prirodno računalo, ovi kristali predstavljaju duhovnu biblioteku koja čeka da netko uđe u nju. Kvarc ima spsobnost razgraditi karmičko sjeme. Pojačava paranormalne sposobnosti i povezuje s duhovnom svrhom. Kada se koristi u meditaciji, kvarc otklanja smetnje. Kvarc je najefikasniji prijemnik za programiranje. Na mentalnoj razini, kvarc potpomaže koncentraciju i otključava pamćenje. Kvarc je odličan za štednju energije.

Liječenje – Kvarc je vrhunski iscjelitelj i može se koristiti za bilo koje stanje. Stimulira imuni sustav i dovodi tijelo u ravnotežu. Odličan je za umirivanje opekotina. Kvarc dovodi u sklad sve čakre i suptilna tijela.

Položaj – Staviti gdje odgovara

Plavi kvarc

quartz-bluepomaže pri posezanju za drugima i stišava strah. Smiruje um, pomaže razumjevanje duhovne prirode i budi nadu. U liječenju, koristan je za organe u gornjem dijelu tijela. Plavi kvarc čisti krv i jača imunitet.

 

Zlatni kvarc

quartz-yellowprirodno obložen upadljivo žutom bojom olakšava duhovnu komunikaciju na velikoj distanci, pa čak i između svijetova i pojačava iscjeljenje na svim razinama.

 

 

Praziolit

quartz-greenzeleni kvarc otvara i stabilizira srčanu čakru. Preobražava negativnu energiju, inspirira kreativnost i balansira endokrini sustav.

 

 

Prirodna duga

quartz-rainbowkoja se može naći u mnogim kvarcovim kristalima, stimulira svijest o univerzalnoj ljubavi, izvlači negativnost i širi iscjeljujuću energiju po tijelu i okolici.

 

 

Harlekin kvarc

quartz-harlequinima nizove crvenih točaka koje plešu unutar kristala. Povezuje donju zemaljsku i srčanu čakru s krunskom čakrom, privlači fizičku i duhovu vitalnost u tijelo. Dovodeći polaritete i meridijane u tijelu u ravnotežu, ovaj kristal ih usidrava u eterično tijelo, usklađujuci suptilni i fizički živčani sustav. Harlekin kvarc pomaže u izražavanju univerzalne ljubavi i ponaša se kao most između fizičkog i spiritualnog svijeta. U liječenju, harlekin kvarc jača vene, pamćenje i tiroideu. Potiče volju na oporavak od bolesti i pomaže prevazići klonulost duhom.

Litijum kvarc

Lith Quartz 2obložen s crvenkastopurpurnim točkama je prirodni antidepresiv. Njegova snažna iscjeljujuća energija polako izvlači na površinu uzroke depresije, neutralira bijes. Može posegnutu unatrag kroz živote da bi razgradio korijene emotivne nezdravosti, koja preovladava u sadašnjem životu. Litijum kvarc je odličan čistač čakri i vode. Izuzetno je koristan za lečenje bilja i životinja.

Mandarin kvarc

tangerine-quartzprirodno obložen upadljivo narančastom bojom je kamen koj izvrsno djeluje nakon šoka ili traume. Može se koristiti za spasavanje duše i njenu integraciju i iscjeljivanje nakon napada na nadnaravnoj razini. Mandarin kvarc se koristi za liječenje prošlih života i pomaže tamo gdje duša osjeća grešku za koju mora plaćati. Duša uči naći dar u iskustvu. Mandarin kvarc aktivira i harmonizira sakralnu čakru, stimulira protok kreativne enegrije.

Tibetanski kvarc

tibetanquartzse javlja s jednostrukom i dvostrukom terminacijom i može sadržati “crne točkaste” okluzije. Nosi ferkvenciju Tibeta i ezoterično znanje koje tamo postoji. Ovom znanju se može pristupiti kada se meditira. Tada se ovo znanje može koristiti instiktivno za iscjeljivanje i spiritualno djelovanje. Pristupa akasa hronici. Ovaj proređeni, a uzemljeni kvarc ima snažno usmjerenu energiju koja ulazi u tijelo i u osobno ja donoseći duboko iscjeljenje i puneći spiritualna tijela energijom. Kada se primenjuje na fizičko tijelo, pročišćava sve meridijane i puni ih energijom.

Rutil kvarc

42142Ovaj kvarc je bezbojan ili čađav sa zlatno-smeđim, crvenkastim ili crnim nitima. Rutil kvarc je djelotvoran integrator energije na svim razinama. Duhovno, posjeduje savršenu ravnotežu kosmičkog svjetla i osvjetljava dušu, potičući duhovni rast. Pročišćava auru i puni je energijom. Ovaj kamen potpomaže astralna putovanja, otkrivanje i usmjeravanje. Rutil kvarc moze se koristiti za iscjeljivanje prošlih života, da se izvuče nezdravost iz prošlosti i dotaknu uvidi u događaje iz prošlih šivota koji utječu na sadašnji. Psiholoski rutil kvarc dolazi do korijena probema i olakšava prelaze i promene pravca. Emotivno rutil kvarc stišava mračna raspoloženja i djeluje kao antidepresiv. Oslobađa strahova i anksioznosti, otpušta ograničenja i suprotstavlja se mržnji prema sebi. Odlican je za iscrpljenost. Ovaj kristal djeluje na respiratorni trakt i bronhitis, stimulira i balansira tiroideu, otklanja parazite. Stimulira rast i regeneraciju stanica i obnavlja pokidano tkivo. Nosi se oko vrata za tiroideu; preko srca za timus; na solarnom pleksusu za energiju; na uho za balansiranje i usklađivanje; prevući dužinom aure da upije negativnost.

Mliječni kvarc

quartz-snowili snježni kvarc vas održava dok učite ekcije i pomaže vam napustiti preteške odgovornosti i ograničenja. Savršen je za ljude koji se osjećaju mučenicima, iako zapravao sami stvaraju takvu situaciju. Pomaže u prevazilaženju uloge žrtve. Mentalno, ovaj kamen pojačava taktičnost i saradnju, pomaže vam razmisliti prije nego što progovorite. Kada se koristi u meditaciji, povezuje sa dubokom unutarnjom mudrošću.

Rubin aura kvarc

quartz-aurarubykombinacija kvarca i platine, daje mnogo dublju boju. Rubin aura čisti donju zemaljsku čakru od starih pitanja opstanka i zloupotrebe, unoseći strast i vitalnost i aktivira mudrost srca. Ovo je kristal koji štiti od napada i nasilja. U lecenju rubin aura pomaže endokrinom sustavu i prirodni je antibiotik protiv gljivičnih oboljenja i parazita.

 

Roze aura kvarc

quartz-aurapinkje nastao vezivanjem kvarca s platinom, dajući dinamičnu energiju koja djeluje na pinealnu zlijezdu i na srčanu čakru, preobražavajući duboko usađene sumnje o sopstvenoj vrednosti. Daje dar bezuvjetne ljubavi osobnosti i povezanosti sa univerzalnom ljubavlju. Ovaj oblik aura kvarca ispunjava čitavo tijelo ljubavlju, vraćajuci stanice u savršenu ravnotežu.

 

Opal aura kvarc

quartz-auraopalima mnogo bleđu dugu boja koja nastaje iz platine. Kao što duga na nebu budi nadu i optimizam, na isti način je opal aura kristal usrećuje. Pročišćava i balansira sve čakre i ugrađuje svjetlosno tijelo u fizičku dimenziju. Opal aura otvara ka dubokom stanju meditativne svjesnosti, uzemljujući primljene informacije u fizičko tijelo. Donosi stanje potpune sjedinjenosti s božanskim kroz kozmičku svijest.

Fantom kvarc

quartz-phantomBoja se zlikuje se u zavisnosti od minerala. Kristal koji je nalik duhu unutar glavnog kristala. Fantom kristal simbolira univerzalnu svijest. Njegova svrha je stimulirati iscjeljivanje planete i probuditi isjeljiteljske sposobnosti u pojedincima. Za tu svrhu povezuje se sa duhovnim vodstvom i poboljšava meditaciju. Fantom kvarc olakšava pristpanje Akasa hronici, čitajuci prošle živote i otkrivajući potisnuta sjećanja da bi se prošlost smestila u konekst. Također, moze vas poneti u stanje između života. Fantom liječi poremećaje sluha i otvara sluh za nadnaravno.

  • quartz-phantomamethystAmetist fantom (crveni) ulazi u svijest prije rođenja za sadašnji život. Potpomaže procjenu napretka postignutog uz duhovne lekcije tokom sadašnje inkarnacije

 

 

  • quartz-phantomchloriteHlorit fantom (zeleni) pomaže u samorealizaciji i u otklanjanju energetskih implanata

 

 

 

Tarot, astrologija, numerologija