Kianit

KyaniteIzgled – Nabran kristal, oštrih ivica, moze da bude providan ili mat ili “sedefast”, svih veličina

Boja – Plavo-bela, ružičasta, zelena, žuta, siva, crna

Izvor – Brazil

Osobine – Kianit je odličan za usklađivanje i meditaciju. Umirujući je snažan predajnik i pojačivač energije visoke ferkfencije, stimulira intuiciju. Svojom sposobnošću da uđe na uzročnu razinu, ovaj kamen može pomoći duhovnoj energiji da se manifestira u mislima. Ovaj kamen povezuje sa duhovnim vodičima i daje suosjećajnost. Uzemljivanjem duhovnih vibracija, donosi duhovnu samostalnost i zrelost. Olakšava sjećanje na snove i potiće iscjeliteljske snove. Kianit je koristan za one koji prolaze kroz iskustvo smrti. Kianit trenutno usklađuje čakre i suptilna tijela, čisteći prolaze i meridijane. Vraća chi (životnu silu) fizičkom tijelu i organima. U liječenju stabilizira biomagnetno polje posle čišćenja i transformacije. Kako kianit ne zadrzava negativnost, nikada mu nije potrebno čišćenje. Psiholoski, kianit potiče govorenje sopstvene istine, presecajući strahove i blokade.

Kyanite01Ovaj kamen otvara grlenu čakru, podržava izrazavanje misli i komunikaciju. Prodire kroz neznanje i otvara ka duhovnoj psihološkoj istini. Kianit pobjeđuje konfuziju i razgrađuje blokade, iluzije, bijes, frustracije, stres. Povećava kapacitet logičke i linearne misli, stimulira viši um, povezuje sa razinom uzroka. Duhovno, kianit pomaže u prevazilaženju ideje o slepoj sudbini i nizmjenjivoj karmi. Pokazuje koju je ulogu igralo “ja” u nastanku uzroka i koje su mjere potrebne za  uravnotežiti prošlost. Kianit olakšava proces uznesenja, povlačenjem svjetlosnog tijela u fizičku domenu, povjezujući viši um s najvišim frekfencijama.

Liječenje – Kianit liječi mišićne poremjećaje, groznice, urogenitalni sustav, tiroideu i paratiroidne, adrenalnu žlijezdu, grlo i mozak, snižava krvni tlak i liječi infekcije. Otpušta višak težine, potiče mali mozak i motorne rekacije tijela. Kianit pomaže uravnotežiti yin i yang energije.

Položaj – Gdje treba, između pupka i srca. Nositi kao privjesak.

Tipovi

Plavi kianit

Kyanite02jača glas, a liječi grlo i larinks. Koristan je za one koji javno nastupaju i za govornike.

 

Crni kianit

Kyanite03uzemljuje tijelo kad usklađuje čakre, kao i tokom i posle meditacije.

Tarot, astrologija, numerologija