Kalcit

calcite11Boja – Zelena, plava, žuta, narančasta, prozirna, smeđa, ruzičasto-siva, crvena

Izgled – Prozračan, često na pruge, svih veličina, ponekad kotrljan.

Izvor – SAD, Britanija, Belgija, Česka, Slovačka, Peru, Island, Rumunija, Brazil

Osobine – Kalcit je moćan pojačivač i pročišćivač energije. Samo prisustvo kalcita u sobi čisti negatvnu energiju iz okolice i povečava vašu energiju. Unutar tijela čisti statičnu energiju. Spektar boja čisti fizičko i suptilna tijela. Kalcit je aktivan kristal koji ubrzava razvoj i rast. Ovo je duhovan kamen povezan s višom svešću koji olakšava otvaranje visim svesnostima i proročkim sposobnostima usmeravanju i vantjelesnim iskustvima. Psihološki, kalcit povezuje osjećanja sa intelektom, stvarajući emotivnu inteligenciju, kalcit ima pozitivan utjecaj, posebno tamo gdje je netko izgubio nadu i motivaciju. Pobjeđuje lenjost, doprinoseći aktiviranju na svim razinama. Mentalno, kalcit smiruje um, uči razboritosti i analizi, stimulira uvide, poboljšava memoriju.

Calcite10Olakšava prepoznavanje koja je informacija važna, a onda i njeno zadržavanje. Kalcit daje sposobnost sprovesti ideje u djelo. Ovaj mieral je koristan za učenje. Kalcit razlaže emotivni stres i zanemaruje ga smirenošću. Ovo je stabilirajući mineral, pojačava povjerenje u samog sebe i sposobnost prevaziću prepreke. Na suptilnoj razini, raspored odgovarajucih boja kalcita čisti, dovodi u ravnotežu i dopunjava energijom čakre.

Liječenje – Kalcit čisti organe. Potpomaže apsorpciju kalcija u kostima, ali razlaže kalcifikacije, jačajuci skelet i zglobove. Rješava probleme s crevima i kožom. Kalcit stimulira koagulaciju krvi i zacjeljivanje tkiva. Jača imuni sustav i potpomaže rast kod male djece. Kalcit djeluje brzo kao eliksir i može se nanositi na kožu, čireve, bradavice i zagnojene rane.

Položaj – Držati ili staviti na odgovarajuće mjesto. Nositi kao privejsak. Može se koristiti za spravljanje zaštitne mreže oko kreveta. Koristiti kao esenciju dragulja.

Tipovi

Crni kalcit

Calcite05je mineral hroničar za regresiju i obnavljanje sjećanja, u cilju otpuštanja prošlosti. Vraća dušu u tijelo nakon traume ili stresa, oslobađa depresije i koristan je drug tokom tamnih noći duše.

 

Plavi kalcit

Calcite04je nježan za oporavak i opuštanje. Snižava krvni tlak i oslobađa boli. Njezno opušta nerve i otklanja anksioznost, oslobađa negativne emocije. Kada se koristi na grlenoj čakri pomaže jasnoj komunikaciji, posebno tamo gdje je rasprava. Plavi kalcit može apsorbirati energiju, filtrirati je i onda je vratiti kao korisnu za pošiljaoca.

 

Zeleni kalcit

calcite02je mentalni iscjelitelj, razgrađuje krute stavove i stvare programe, vraća ravnotežu uma. Pomaže u prevazilaženju onoga što je poznato i utješno, ali nije više od koristi, pomaže komunikaciju i prelazak iz inertne u pozitivnu situaciju. Moćan je stimulator imununološkog sustava i posebno je koristan u zaštitnoj mreži. Apsorbira negativnost i oslobađa tijelo bakterijskih infekcija. Smiruje artritis i skraćene ligamente ili mišiće i koristan je u prilagođavanju kostiju. Njegov zeleni zrak hladi groznicu, opekotine i upale, smiruje nadbubrežne žlijezde, liječi bolest izazvanu bijesom. Kada se zeleni kalcit redovito stavlja na tijelo on upija nezdravost i treba ga dobro očistiti poslije uporabe.

Prozirni kalcit

Calcite07je “lijek za sve”, posebno u vidu eliksira. To je moćno sredstvo detoksikacije. Na fizičkoj razini, djeluje kao antiseptik, a na suptilnoj čisti i usklađuje čakre. Prozirni kalcit sa dugama donosi velike promjene – to je mineral novih početaka. Prozirni kalcit donosi dar dubokog iscjeljenja duše i revitalizaciju suptilnih tijela. Otvara i pročišćava unutarnje i vanjske oči.

 

Islandsi spar

calcite03(optički kalcit) izoštrava slike i iscjeljuje oči. Može pomoći u uviđanju drugog značenja skrivenog iza riječi. Smanjuje napetost koja izaziva migrene. Ovaj oblik kalcita izvrsno pročišćava suptilna tijela.

 

Zlatni kalcit

calcite01je izvrstan za meditaciju i za prilagođavanje višim mentalnim razinama. Budi mentalnu pozornost, uzemljuje više mentalne energije u fizičku domenu. Staviti na pupčanu, krunsku ili čakru solarnog pleksusa. Stimulira volju. Njegova energija, posebno u obliku eliksira, vrlo je osnažavajuća. Poboljšava meditaciju, donoseći duboko stanje opuštenosti i duhovnosti, i povezujući ga sa višim izvorima duhovnog vodstva.

Narančasti kalcit

Calcite06je kamen koji odlično dopunjava energiju i prečišćava, posebno donje čakre. Narančasti kalcit uravnotežava emocije, otklanja strah i prevazilazi depresiju. Razgrađuje probleme i izvlači maksimalni potencijal. Ovaj kamen liječi reproduktivne organe, žučnu kesu, crijeva, bešiku i otklanja sluz iz sustava.

 

Crveni kalcit

Calcite08pojačava energiju, diže emocije, pomaže snazi moći i otvara srčanu čakru. Otklanja inertnu energiju, uključujući i opstipaciju (zatvor) i razgrađuje blokade. Odgovara donjim čakrama koje puni energijom i iscjeljuje. Otklanja strah, donoseći razumijevanje izvora. Na fizičkoj razini, liječi probleme s kukovima i s donjim ekstremitetima, opušta zglobove, a na suptilnoj otklanja blokade koje vas spriječavaju ići kroz život.

Ružičasti kalcit

Calcite09(mangano kalcit) je kristal srca u kontaktu s anđeoskim kraljevstvom. Mineral opraštanja, oprašta strah i bol koja drži srce zarobljeno u prošlosti, unoseći bezuvjetnu ljubav. Potiče samovažnost i samoprihvatanje, liječi živčane poremećaje, otklanja napetost, anksioznost, noćne more. Energija ružičastog kalcita pažljivo razgrađuje otpor. Koristan je za svakoga ko je doživio traumu ili napad.

Saznajte što krije budućnost za vas!

Nazovite nas!


Zatvori
Podijelite ili lajkajte nas na Facebooku?
Pošaljite nam poruku u Inbox i poklonit ćemo Vam pozitivnu energiju uz mali ritual.