Heliotrop

bloodstone-example-4Boja – Crveno – zelena

Izgled – Zeleni kalcedon prošaran crvenim ili žutim jaspisom, često srednje veličine kotrljan kamen

Izvor – Australija, Brazil, Kina, Češka, Rusija, Indija

Osobine – Heliotrop (krvavi kamen) je odličan prociscivac krvi i moćan iscjeljitelj. Vjeruje se da ima mistična i magijska svojstva otjerati zlo i negativnost i usmjeriti duhovne energije. Pojačava inuiciju i povećava kreativnost. Odličan za uzemljenje i zaštitu, krvavi kamen odbija neželjene utjecaje. Stimulira san i moćan je revitalizator. Psihološki, heliotrop daje hrabrost i uči kako izbjeći opasne situacije strateškim povlačenjem i fleksibilnošću. Potiče nesebičnost i idealizam i pomaže spoznavanju da haos prethodi transformaciji. Mentalno, krvavi kamen smiruje um, otklanja konfuziju i poboljšava proces donošenja odluka. Može revitalizirati um ako ste mentalno iscrpljeni.

bloodstone-example-2Ovaj kamen pomaže u privikavanju na neobične okolnosti. Emotivno, heliotrop pomaže u uzemljenju srčane energije. Smanjuje razdražljivost, agresivnost i netrpeljivost. Duhovno, krvavi kamen pomaže u uvođenju duhovnosti u svakodnevni život.

Liječenje – Heliotrop pročišćava energiju i stimulira imunitet protiv akutnih infekcija. Stimulira protok limfe i metaboličke procese, revitalizira i puni energijom kad su um i tijelo iscrpljeni, pročišćava krv,  detoksifikuje jetru, creva, bubrege, slezenu i bešiku. Heliotrop je koristan za organe bogate krvlju, regulira i potiče koagulaciju krvi, pomaže cirkulaciji. Smanjuje stvaranje gnoja i neutralira pretjerano stvaranje kiselosti. Koristan je u slučajevima leukemije, jer je dobar za krv i otklanja toksine. Krvavi kamen može se koristiti za iscjeljivanje loze predaka. Čisti donje čakre i vraća njihove energije u ravnotežu.

Položaj – Gdje treba. Nositi stalno za dobro zdravlje. Staviti u posudu sa vodom pored kreveta da bi se obezbedio miran san. Kao stimulator imuniteta zalepiti preko timusa.

Saznajte što krije budućnost za vas!

Nazovite nas!


Zatvori
Podijelite ili lajkajte nas na Facebooku?
Pošaljite nam poruku u Inbox i poklonit ćemo Vam pozitivnu energiju uz mali ritual.