Granat

GarnetCrystalUSGOVIzgled – Proziran ili poluproziran kristal, često mali i fasetirani ili veliki mat komadi

Boja – Crvena, ružičasta, zelena, narančasta, žuta, smeđa, crna

Izvor – širom svijeta

Osobine – Granat je kamen koji puni energijom i regenerira. Pročišćava i dopunjava energijom čakre. Revitalizira, i uravnotežava energiju, donosi smirenost ili strast, šta god treba. Granat je jedan od najplodnijih kamenova. Ima nekoliko oblika u skladu sa svojom mineralnom osnovom, od kojih svaki ima različita svojstva, pored općih osobina,
granat inspirira ljubav i posvjećenost. Balansira seksualni nagon i otklanja negativnu disharmoniju. Granat je kristal koji je dobro imati u krizi. Posebno je koristan u situacijama u kojima se čini da nema izlaza, ili u kojima se život razbio na komade, ili je traumatičan. Ojačava, aktivira, ističe instikt preživljavanja, donosi hrabrost i nadu u beznadežnim situacijama. Potiče uzajamno ispomaganje u problematičnim periodima. Granat je snažno povezan s pituitarnom žlijezdom i može stimulirati proširenu svijest i sećanje na prethodne zivote. Granat aktivira druge kristale, pojačavajući njihovo dejstvo.

43763Čisti negativnu energiju iz čakri. Psiholočki, granat izoštrava sagledanje sebe samog i drugih ljudi.Razgrađuje ukorijenjene modele ponašanja, koji vam više ne služe i prevazilazi otpor nesvjesnih sabotaža koje ste sami sebi napravili. Mentalno, granat vam pomaže pustiti stare ideje. Emotivno, granat otklanja inhibicije i tabue, otvara srce i daje samopouzdanje. Crveni granat predstalja ljubav. Odgovara energiji srca, obnavlja osjećaje i pojačava seksualnost. Crveni granat kontrolira bijes, posebno prema samom sebi.

Liječenje – Granat regenerira tijelo. Stimulira metabolizam. Granat liječi stanične poremećaje i poremaćaje kralježnice, pročišćava i obogaćuje energijom krv, srce i pluća i regenerira DNK. Potpomaže apsorpciju minerala i vitamina.

Položaj – Usne resice, prsti ili preko srca. Nositi u dodiru s kožom. Staviti na kožu gdje god odgovara za liječenje. Za prisećanje prošlih života staviti na treće oko.

Tipovi

Almandin

alamandin

je moćan regenerativni iscjeljujući kamen koji donosi snagu i izdržljivost. Podržava odvajanje vremena za sebe, donosi duboku ljubav i pomaže pri integriranju istine i pri približavanju višem ja. Otvara viši um i pokreće milosrđe i suosjećajnost. Almandin stvara vezu između zemaljske i krunske čakre, usmjerava i uzemljuje duhovnu energiju u fizičko tijelo i ukotvljuje suptilno tijelo u fizičko utjelovljenje. Almandin potpomaže apsorpciju željeza u crevima. Stimulira oči, jetru i gušteraču.

Andradit

andraditegarnetje dinamičan i fleksibilan. Stimulira kreativnost, u vezu privlači ono što vam je najpotrebnije za razvoj. Razgrađuje osjećaj izoliranosti i otuđenosti i privlači intimne susrete s drugima. Andradit podržava muške kvalitete poput hrabrosti, izdržljivosti i snage. Usklađuje magnetska polja. Pročišćava i širi auru, otvara nadnaravni vid. Andradit potiče stvaranje krvi i puni jetru energijom. Potpomaže apsorpciji kalcija, magnezija i željeza.

Grosularit

  • grossulargarnet01zeleni grosularit je kamen koji je korisno imati tijekom izazova i pravnih parnica. Podučava opuštanju i prepuštanju, inspirira služenju i suradnju. Ovaj kamen pojačava plodnost i potpomaže apsorpciju vitamina A. Odličan je za artritis i reumatizam, ojačava bubrege. Koristan je za sluzne membrane i kožu.
  • hesonitegarnetHesonit, crveni grosularit, daje samopoštovanje, otklanja osjećaj krivice i inferiornosti, potiče služenje. Podržava traženje novih izazova. Ovaj kamen otvara intuiciju i nadnaravne sposobnosti. Kada se koristi za izvantjelesna putovanja nosi vas na odredište. Regulira proizvodnjuu hormona, smanjuje neplodnost i impotenciju. Liječi osjetilo mirisa i odvlači negativne utjecaje koji djeluju loše na zdravlje.

Pirop

  • pyropegarnetCrveni pirop daje vitalnost i karizmu i potiče odličnu kvalitetu življenja. Ujedinjuje kreativne sile unutar pojedinca. Ovaj kamen štiti zemaljsku i krunsku čakru, poravnavajući ih sa suptilnim tijelima i povezujući prizemljenost zemaljske čakre s mudrošću krunske. Pirop je stabilizirajući kamen. Jača cirkulaciju i tretira probavni trakt. Neutralira žgaravicu i smiruje gušobolju.

 

  • rhodolitegarnetRodolit je roze pirop, topao kamen povjerenja i iskrenosti. Stimulira kontemplaciju, intuiciju i inspiraciju. Rodolit štiti zemaljsku čakru i ojačava zdravu seksualnost, nadilazi frigidnost. Stimulira metabolizam i utječe na srce, pluća i kukove.

 

Spesartin

spessartinegarnetvibrira velikom brzinom. Daje volju za pomaganje drugima i jača srce. Poboljšava analitičke procese i racionalno razmišljanje. Antidepresiv je i pobjeđuje noćne more. Oslobađa seksualnih problema i smanjuje nepodnošenje laktoze i neravnomjernu koncentraciju kalcija.

 

Uvarovit

uvarovite-healing-mineral-85mm_2potiče individualnost bez egocentričnost, dok istovremeno povezuje dušu s njezinom univerzalnom prirodom. Ovo je smiren i umirujući kamen, koristan pri preživljavanju samoće bez usamljenosti. Uklanja otrove, smanjuje upale, obara visoku temperaturu. Utječe na acidozu, leukemiju i frigidnost.

Tarot, astrologija, numerologija