Fluorit

Fluorite01Izgled – Providan, kubični ili osmougaoni kristali, svih veličina

Boja – ljubičasta s prozirnim bijelim, ljubičasta sa zelenim ili samo zelena, žuta, smeđa, staklastog je sjaja.

Izvor – Engleska, Meksiko, Peru, Brazil, Kanada, SAD i Kina.

Osobine – Fluorit je kamen zaštite i stabilizacije, koristan za uzemljenje i harmoniziranje spiritualnih energija. Fluorit pojačava intuitivne sposobnosti, veze između ljudskog uma i univerzalne svjesnosti. Kao nadogradnja ovome fluorit omogućuje da se intuitivni uvidi usidre u fizičku stvarnost koordinirajući fizičke i metafizičke osobine. Ubrzava duhovno buđenje, povećava samopouzdanje. Fluorit je kamen koji djeluje na mentalnom planu i pojačava ga. Često se koristi da se poveća sposobnost koncentracije i mnogi ljudi su iskusili da ako se radi sa njim redovito, može pojačati intelektualni razvoj. Njegova sposobnost da pomogne je vezana za um i duh. Neutralizira uporne i neželjene misaone šablone tako da um, umjesto da se upušta u neprestanu ometajuću aktivnost neželjenih misli, može biti u miru. Fluorit naglašava mentalne sposobnosti, pomažući nam u brzoj organizaciji i obradi informacija, izoštrava mentalnu jasnoću i stabilnost. Apsorbira negativnosti iz okoline, vrši pročišćenje aure i čakri. Fluorit štiti od psihičkih manipulacija. Fluorit štiti od zračenja, kompjutera i elektromagnetskog zračenja.

Fluorite02Liječenje – Fluorit čuva krvne sudove od začepljenja, ublažava osteoporozu, artrozu, artritis, sprječava oboljenje kostiju. Ublažava astmu, infekcije, gripu. Fluorit je lijek protiv senilnosti, usklađuje energije, dovodi nas u sklad sa samim sobom. Otklanja, tremu, stres i negativnu energiju. Može reorganizirati sva tijela i dovesti ih u red i ravnotežu. Iscjeljuje kožu, otklanja nedostatke, bore. Sve boje fluorita sukladno problemom mogu nositi s početnim poremećajem stanica u tkivu. Eliksir od fluorita čuva krvne sudove od začepljenja, ublažava artritis, osteoporozu i artrozu i za zube protiv karijesa.

Položaj – Za oslobađanje od bola fluorit se povlače linije po tijelu u smjeru srca. Nositi gdje je potrebno. Ako držimo kamen u obe šake i između obrva uravnotežićemo um.

Fluorit treba čistiti često zbog njegove izuzetne sposobnosti apsopcije negativnih energija. Prazni se jednom tjedno, uz samoisceljivanje poslije svake uporabe, puni se na Suncu.

Tipovi

Zeleni fluorit

green-fluoritebudi srčanu čakru. Povezan je sa intuicijom, uzemljuje i apsorbira višak energija, uključujući i energiju iz okoline. Donosi informacije iz podsvjesnog dijela uma. Razgrađuje emotivne traume, čisti um, čakre, aure. Zeleni fluorit se koristi u samoisceljivanje, smanjuje probleme vezane za samoljublje, pomaže želucu i grčevima u crijevima.

 

Plavi fluorit

25181postavljen između obrva donosi spiritualno buđenje i jasnu komunikaciju između fizičkog i duhovnog. Postavljen na grlu donosi intuitivne uvide. Mirna i spokojna energija plavog fluorita budi unutarnji mir, uspostavlja emocionalnu ravnotežu. Pomaže kod problema s očima, nosom, ušima i grlom, sluznicom.

 

Ljubičasti fluorit

Tucson2011-17ElmwoodFluoritestimulira Treće Oko, donosi mudrost i intuiciju. Ljubičasti fluorit pojačava mistična stanja, viđenja i spiritualne uvide. Koristan je za kosti, koštanu srž, kralježnicu. Kristal se polaže na tijelo izravno iznad mjesta bola ili na korijen kralježnice u trajanju od 20 minuta.

 

Žuti fluorit

yellowflupojačava kreativnost. To je kamen jedinstva, harmonizira grupnu energiju i pojačava kreativnost. Pomaže jetri, utječe na kolesterol, bubrege i oboljenja slezene. Eliksir od žutog fluorita se koristi kod oboljenja slezene.

 

Čisti prozirni ili bijeli fluorit

MMB-557xL_Fluoritena Krunskoj Čakri spaja nas sa duhovnim energijama. Bijeli fluorit poravnava sve čakre, i ubrzava duhovnu evoluciju. Pojačava mir, ojačava svjesnost, pomaže čovjeku koji ga nosi da živi ovdje i sada. Dovodi intelekt u harmoniju s duhom. Spaja individualni duh sa Univerzalnim.

 

Tarot, astrologija, numerologija