Dimni kvarc

quartzsmokyIzgled – Prozirni, špicasti kvarc, dugačak kristal, s tamnijim završecima

Boja – Preljev od smećkaste do crnkaste, ponekad žućkast

Izvor – Širom svijeta

Osobine – Dimni kvarc predstavlja jedno od najefikasnijih uzemljujućih i usidravajućih kamenja, a istovremeno podiže vibracije tijekom meditacije. Ovaj zaštitni kamen ima jaku vezu sa zemljom i zemaljskim čakrama. Ovaj kamen je izvrstan za stres. Pomaže da se teški periodi podnesu mirne duše, pojačavajući odlučnost. Dimni kvarc u zemljuje duhovnu energiju i pažljivo neutralizira negativne vibracije, blokira geopatogeno zračenje, apsorbira elektromagnetno zračenje i pomaže eliminaciji i detoksikaciji na svim nivoima. Dimni kvarc podučava kako da ostavite iza sebe sve od čega više nemate koristi. Psihološki, dimni kvarc otpušta strahove, otklanja depresiju i donosi emotivni mir. Potiče prihvaćanje fizičkog tijela i vlastite seksualne prirode pojačavajući muževnost i čisteći zemaljske čakre da strast može prirodno teći. Ovaj kristal umiruje noćne more i manifestira vaše snove. Kada se sretne s negativnim emocijama polako ih razradi. Dimni kvarc potiče pozitivnu misao i može se koristiti za otkrivanje i neutraliziranje straha od neuspjeha.

quartz noir "morion" (France)Potiče koncentraciju i ublažava teškoće u komunikaciji. Dimni kvarc olakšava kretanje između alfa i beta stanja uma i pomaže pročišćavanju uma za meditaciju. Tolerancija na stres je značajno povećana uz pomoć opuštajućeg dimnog kvarca, a djeluje i kao analgetik.

Liječenje – Dimni kvarc je naročito efikasan za bolesti abdomena, kukova i nogu. Otklanja bol, uključujući i glavobolje, pomaže reproduktivnom sustavu, mišićima, nervnom tkivu i srcu. Dimni kvarc oslobađa od grčeva, jača leđa i ojačava nervni sustav. Ovaj kamen potpomaže apsorpciju minerala i regulira tekućine u organizmu.

Položaj – Bilo gdje, posebno kod zemaljske čakre. Ispod jastuka, pored telefona, na pravcima geopatogenih zračenja. Nositi kao privjesak tijekom dužih vremenskih perioda. Za otklanjanje stresa, uzeti po kamen u obje ruke i mirno sjediti nekoliko trenutaka. Staviti preko bolnog mjesta da otkloni bol. Staviti vrhom od tijela da bi se izvukla negativna energija iz tijela, a vrhom prema tijelu da se tijelo napuni energijom.

Tarot, astrologija, numerologija