Apofilit

sm1171001Izgled – Kockasti ili piramidalni kristali, mogu biti providni ili mat, od malih pojedinačnih kristala do velikih grozdova

Boja – bijela, ružičasta, zelene i smaragdno zelena

Izvor – Britanija, Italija, Češka, Australija, Indija, Brazil

Osobine – Apofilit stimulira treće oko ali prvenstveno djeluje na temenu čakru, obezbeđujući prilagođavanje u skladu s čovjekovom svjesnošću i namerom. Može pomoći u prepoznavanju istine u svim situacijama, ohrabruje pouzdanu analizu, a najbolje ga je koristiti u samoanalizi gdje obezbeđuje iskrenost u ispitivanju osobnih slabosti. Pomaže čovjeku vidjeti istinu, a zatim i djeluje u skladu s njom. Prirodne piramide formirane od ovog kristala donose i skladište energiju. Apofilit je odličan kamen za prekogniciju. Apofilit osigurava usklađivanje s tijelom kao i sa dvodimenzionalnim životnim formama. Koristi se za astralna putovanja. Apofilit se može koristiti za održavanje energije koja je potrebna da bi se pomoglo prilikom procesa očuvavanju i pomlađivanja. Može čistiti i obnavljati oči pomoću dvije piramide s osnovama smještenim na očnim kapcima. Aktivira treće oko kada se smjesti na predio između obrva, pojačava jasnovidost i mistične vizije. Apofilit je pomoć u meditaciji i pomaže u stvaranju svjesne veze sa spiritualnim svijetom. Pomaže u ritualu hodanja po vatri.

apophyllite02On je energetski stimulator. Apofilit se koristi za pojačavanje misaone analize i pomaže u saznanju da je stanje savršenstva zapravo prirodno stanje bića. Apofilit može aktivirati i otvori srčanu čakru, energizira zatvorenu srčanu čakru i stimulira osjećaje radosti i slavljenja života. Oslobođa potisnuta osjećanja i tjelesne blokade, oslobađa nas teških misli i ublažava strahove. Smatra se “astma” kamenom jer utječe na dišni sustav. Kada se drži na grudima može zaustaviti napade astme. Ako se apofilit u obliku piramide drži za vrijeme meditacije na trećem oku, on postaje moćni meditacion alat. Piramidalni oblik je savršen oblik u sesiji energetskog samoiscjeljivanja, pri čemu pomaže u fokusiranju i koncentriranju energije. Smatra se da su energije apofilita tako jake da mogu čistiti i negativne energije iz kvarcnih kristala. Ovaj kristal treba koristiti mudro s ljubavlju i poštovanjem.

Položaj – Staviti kako odgovara. Jedna piramida od apofilita može se staviti na treće oko pri usmjeravanju ili meditaciji. Kad se radi otkrivanje gledajte u kristal krajem oka.

Tipovi

Zeleni apofilit

apophyllite01aktivira srčanu čakru i pomaže iskrenom srcu, posebno kada su u pitanju odluke u ljubavi. Apsorbira i onda transformira univerzalnu energiju. Ovaj kamen otvara srčanu čakru i dozvoljava upijanje univerzalne energije. Pomaže onima koji hodaju po vatri, pošto olakšava meditativno stanje i hladi stopala posle hodanja. Oslobađa hipnotičkih komandi i drugih mehanizma kontroliranja iz sadašnjeg i predhodnih života.

Piramide od apofilita

apophyllite-pyramid-healing-crystal-29mm_4su moćni usmerivači energije. Pojačavaju siritualne vizije i otvaraju treće oko. Gledanje kroz osnovu piramide prema vrhu otvara zvjezdanu kapiju. Kao i sve piramide, imaju moć očuvanja i mogu se koristiti za napuniti objekt ili drugi kristal. Pretvorene u eliksir piramide od apofilita donose svjetlost i energiju u srce.

Tarot, astrologija, numerologija