Ametrin

ametrinequartyIzgled – Providni kristal, prirodna varijanta kvarca u kombinaciji ametista i citrina, često mali i kotrljan

Boja – Purpurna sa žutom

Izvor – Bolivija

Osobine – Ametrin je brz i efikasan u svjem djelovanju i posebno je koristan u dugotrajnim bolestima, jer donosi uvide u uzroke nezdravosti. Ametrin povezuje fizčku domenu s visokom svijesti. Kamen olakčava i štiti tokom astralnog putovanja i slabi psihičke napade. Oslobađa stres i napetost iz glave, smiruje um i donosi bolju koncentraciju u meditaciji. Ametrin otvara treće oko, potiče iscjeljenje i proricanje. Ujedinjuje mučku i žensku energiju. Psihološki ametrin povećava kompatibilnost i prihvaćanje drugih. Pokazuje da su svi povezani, prevazilazeći predrasude. Izuzetno energičan kamen, stimulira kreativnost i podržava preuzimanje kontrole nad sopstvenim zivotom. To je kamen koj prevazilazi očigledne kontradikcije.

48157Mentalno, ametrin donosi bistrinu, usklađuje percepciju i djelovanje. Pojačava koncentraciju i pomaže pri razmatranju stvari, potiče istraživanje svih mogućnosti, donoseći kreativna rješenja. Izdiže intelekt iznad svakodnevne stvarnosti da bi ga povezao sa višom svijesti. Emotivno, ametrin oslobađa blokade, uključujući i negativne emotivne programe i očekivanja, olakšava preobražavanje, donosi uvid u uzroke emotivne boli koji su ispod površine. Ametrin ističe optimizam i blagostanje koje se ne remeti strašnim vanjskim utjecajima.

Liječenje – Ametrin dopire do korena stvari i njegova moćna pročišćavajuća svojstva otklanjaju negativnost iz aure i toksine iz tijela. Izuzetno pročišćava krv i puni organizam energijom, regenerira fizičko tijelo i jača imuni sustav, pomaže autonomnom živčanom sustavu i fizičkom odrastanju, stabilira DNK/RNK i obogaćuje tijelo kisikom. Ametrin liječi sindrom kroničnog umora, osjećaj žarenja, depresiju, želudačne smetnje i čireve, umor i letargiju, glavobolje od napetostii, bolesti izazvane stresom. Oslobađa blokade u fizičkom, emotivnom i mentalnom suptilnom tijelu.

Položaj – Nositi direktno na tijelo tijekom duljih perioda, postavljajući ga na solarni pleksus. Držanje ametrina izvlači duboko skrivene probleme na površinu, da bi se sa njima komuniciralo i našlo rješenje.

Tarot, astrologija, numerologija