Kristali

crystal1Kristali su čvrsta tijela geometrijski pravilnog oblika. Nastali su dok se Zemlja formirala i nastavili su se preobražavati dok se i sama planeta mijenjala. Kristali su minijaturna skladišta, koja sadrže zapise o razvoju zemlje kroz milijune godina i nose neizbrisiva sjećanja o moćnim silama koje su je oblikovale. Neki su bili izloženi ogromnom pritisku, neki su nastali u odajama duboko pod zemljom, neki su se nataložili u slojevima, neki su nastali kapljanjem – sve to utječe na njihove osobine i na način na koji funkcioniraju. Kojeg god oblika bili, njihova kristalna struktura im omogućava da upijaju, pohranjuju, usmjeravaju i emitiraju energiju.

Još u kameno doba, muškarci i žene su nosili kristalni nakit i amajlije. Oni su imali dekorativnu, ali i zaštitnu ulogu, čuvajući svoje nosioce od zla. Danas kristali nose istu moć i nakit se ne mora birati samo na osnovu vanjske privlačnosti. Nošenje kristala ili samo posjedovanje nekog u neposrednoj blizini može povećati vašu energiju, pročistitii vaš prostor ili privući bogatstvo. Pažljivo raspoređeni, knstali mogu promijeniti vaš život. Možete izabrati kamenje da biste pojačali svoju intuiciju, povećali svoje mentalne sposobnosti i popravili samopouzdanje. Možete izabrati izobilje, iscjeljenje ili privlačenje ljubavi. Neki knstali imaju sposobnost upijanja negativnosti i elektromagnetnog smoga.

Forme kristala

crystal2Kristali se javljaju u svim oblicima i veličinama. Neki imaju prirodne fasete i šiljke, drugi su zaobljeni i glatki. Neki formiraju grozdove, drugi stoje pojedinačno. Postoje kristali koji su formirani u slojevima i drugi koji su formirani u mjehurima. Neki se pojavljuju prirodno; drugi se umjetno isjecaju u određeni oblik. Svaki oblik ima vlastite osobine i primjenu.

Prozirni kristal, bistar, vodi nas do harmonije sa svemirom. Pogodan je za nošenje u džepu ili kao privjesak.

Geoda je nalik na pećinu, prikuplja energiju, čuva, pojačava, i otpušta polako. Nije svejedno od kojeg je kristala. Na primjer, energija geode je pogodna za očuvanje novca ako je u pitanju citrin.

Grozd kristal isijava energiju brzo u svim pravcima. Apsorbira štetnu energiju, čisti druge kristale i prostorije.

Štapić sa špicom s jedne strane odašilje energiju u pravcu u koji se postavi. Izvlači bolesnu energiju kada se uperi u pravcu od tijela. Ako se postavi špicom prema tijelu, usmjerava energiju u tijelo ili organ.

Štapić sa špicom na oba kraja (dvostruka terminacija) istovremeno isijava i apsorbira energiju na oba kraja. Pogodan je kao most između dvije energetske točke. Štapići precizno usmjeravaju energiju, stimuliraju točke na tijelu, izvlače negativnu energiju. Vodi nas u jedinstvo sa svojim istinskim bićem, postajemo jedinstvo duha i materije. Postavljanje ovakvog kristala na treće oko olakšava telepatiju. Ako je prirodan onda je to laser štapić.

crystal4Kugle podjednako emitiraju energiju u svim pravcima. Najčešće se prave od gorskog kristala i obsidiana. U njihovim dubinama vidovnjaci nalaze odgovore na mnoga pitanja u budućnosti.

Jaje – uočava i ispravlja disbalans energije, koristi se u akupresuri i refleksologiji, obuzdava i usmjerava energiju, locira i ublažava blokadu u tijelu.

Valjci služe u kristaloterapiji za masažu. Zbog svojeg oblika vrlo su primjenljivi u kozmetičkim tretmanima. Njima se nježno kruži po tijelu. Otklanjaju energetski disbalans, bol, zamor i bolest iz tkiva, ravnaju bore i razne izbočine.

Pločasti kristal (tabularni kristal) ima dvije široke strane. Otklanja pogrešno razumijevanje i interpretaciju stvari. Potiče komunikaciju na svim nivoima, kako unutar sebe tako i vanjsku komunikaciju.

Izobilje – jedan dugi kristal s puno malih kristala u osnovi. Ovaj oblik privlači bogatstvo i izobilje.

Piramida – pojačava i usmjerava energiju kroz svoj vrh.

crystal5Prizma – privlači i pojačava energiju, zatim je usmjerava kroz svoj vrh u željenom pravcu. Prizma poboljšava prirodna svojstva i snagu kristala od kojeg je napravljena.

Slojeviti kristali – izgledaju kao građevina, nazidani sloj po sloj. Omogućavaju duhovni rad na više nivoa odjednom.

Srodne duše – dva slična kristala na zajedničkoj osnovi spojeni jednom stranom. Privlače nam srodnu dušu. Kristal srodna duša s različitim dugačkim špicevima je koristan za obiteljske odnose dece i roditelja. Ako imaju u sebi dugu to omogućava sigurni pronalazak pravog partnera.

Križ kristal – olakšava asimilaciju spiritualnog znanja, čisti čakre, otklanja energetske blokade.

Generator – može biti veći špic sa šest faseta ili grozd. Uvećava isceljujuću energiju, potpomaže jasnoću namjere i usmjerava energiju. Uvodi u mir i harmoniju. Pogodan je za grupni rad, pomaže pri stvaranju isceljujuće energije.

Katedrala kristal – sadrži mudrost milenijuma. To je svjetlosna knjižnica, svemirski kompjuter. Meditacija s katedralnim kvarcom povezuje nas s Božanskim umom i djeluje kao prenosnik. Katedrala kristal položena na bolno mesto donosi olakšanje.

Žezlo kristal je velika šipka na čijem se jednom kraju formirao još jedan kristal. Usmjerava visoke vibracije, proizvodi i pojačava energiju. Precizan je instrument i trebalo bi ga precizno programirati. Žezlo kristal je jak iscjeljivač, razgrađuje blokade i restruktuira energiju na sva četiri nivoa. Rješava probleme plodnosti.

Vogel štapići imaju posebno formirane, ulegnute fasete sa specifičnim kutevima niz stranice kvarcovog štapića iz kojih nastaje izvanredno efikasan isceliteljski instrument veoma visoke i čiste vibracije. Deblji i kraći kraj (ženski dio štapića) privlači pransku energiju koja se pojačava kako se spiralno kreče kroz fasete. Dugi i tanji kraj je muški. Prenosi energiju u jakoj zraci kao laser. Vogel otklanja i čisti entitete i negativnosti i povezuje čakre. To je instrument koji ujedinjuje energiju polja oko tijela.

crystal6Turmalinski štapić – čisti auru, uklanja blokade, razgrađuje negativnu energiju. Odličan je za balansiranje i povezivanje čakri.

Štapić fluorita – smanjuje upalu, bol i stres.

Štapić obsidiana – uklanja negativne energije, čisti auru, pronalazi blokade, dobar je u dijagnostici.

Štapić ametista – otvara čeonu čakru i aktivira pinealnu žlijezdu, uklanja blokade iz aure, stimulira čakre, liječi slabu auru.

Štapić ružičastog kvarca – umiruje emotivni stres, služi za liječenje slomljenog srca, protiv napetosti, anksioznosti, normalizira puls i visok krvni pritisak, normalizira kretanje čakri.

Štapić dimnog kvarca – uzemljuje i uklanja negativnu energiju i pruža zaštitu.

Štapić selenita – uklanja entitete iz aure, štiti um od negativnih utjecaja.

Tarot, astrologija, numerologija