Pijetao posao

Pijetao posaoElement znaka je metal, stoga ne čudi da mnogi Pijetlovi imaju smisla za novac. Ne samo da su sposobni osigurati dugoročne prihode, već uvijek imaju točan pregled svoje financijske situacije i točno poznaju svaku stavku uplata i isplata na svojem bankovnom računu. Uvijek točno kalkulira kada želi investirati, a svoje znanje rado dijeli s prijateljima, poslovnim partnerima, ali i sa siromasima, kojima je svaka pomoć dobrodošla. Poput Tigra i Pijetao posjeduje prirodni autoritet i suvereno vlada svojim projektima. Kada je u skupini, rado prihvaća ulogu vođe i samouvjereno i sposobno upravlja svojim ljudima. Pri tom osobitu pozornost pridaje disciplini svog tima, kojem njegov rad i zalaganje služe kao primjer.

Kada mu se pruži prilika za nešto, on je koristi ne oklijevajući. Stoga mu je važno uvijek biti podrobno i točno informiran. Povjerljive podatke, nedostupne javnosti, čuva poput zjenice oka svog. Čak i kada su njegovi stavovi potpuno  oprečni stavovima većine, Pijetao ih otvoreno i iskreno zastupa. Njegov pomalo ekstravagantan nastup ima veze s njegovom unutarnjom potrebom za ostavljanjem dobrog dojma na druge ljude.

Pijelovi se osjećaju doma u poslovnom svijetu. Trgovina i komercijala za njih su polje na kojem mogu ispuniti svoje potrebe. Ukoliko se bave nekim poslom vezanim za te branše, imat će puno uspjeha i financijske koristi. Koliki god uspjeh postigli, to ih nimalo ne čini nerealnima ili gramzivima, kada su u pitanju novi projekti, što im omogućava ostati čvrsto na zemlji i štiti ih od promašenih investicija. Bankarstvo i osiguranja još su jedno područje gdje ćete naći puno Pijetlova. Njihov osjećaj za novac u kombinaciji s preciznim i točnim kalkuliranjem, ljudima daje osjećaj da je sigurno povjeriti im svoju ušteđevinu.

Njegova besprijekorna discipliniranost i perfekcionizam, omogućavaju Pijetlu postizanje uspjeha u gotovo svim poslovnim branšama. Slava za njega nije prepreka, dapače on uživa u tome što je poznat i priznat među ljudima i koristi tu činjenicu za poslovni napredak. Mnogi Pijetlovi odlično se znaju samoprezentirati. Odlično se osjećaju u svijetu mode, kozmetike ili visokotiražnih časopisa i revija. Dobro im leži i “lovljenje” novih talenata, jer sa svojim bistrim okom ne propuštaju niti jednu novost, a i vole se miješati među običan puk. Mnogi Pijetlovi uspijevaju unovčiti svoj osjećaj za tjelesno, tako što rade kao osobni treneri ili kao visoki sportaši. Njihov natjecateljski duh često ih dovodi na prvo mjesto.

Slaganje Pijetla s drugim znakovima u poslu

Pijetlu suradnici zapravo i nisu potrebni. On ionako stalno nešto kvoca i zanovijeta dok drugi rade, a sve to iz nimalo skromnog uvjerenja da on sve zna najbolje.Ako se pak odluči na partnerstvo onda bi najbolje bilo odabrati Zmaja ili Konja za suradnika.
Zmaj je šarmantan i optimističan, a Pijetao ima oko za detalje.

Konj je predan i samopouzdan, tako da će pijetao teško naći povod za kritiku.

I Bivol i Pijetao teški su konzervativci, a skupa imaju odlične izglede postići solidan uspjeh, no to često nije dovoljno za glavni zgoditak.

Svinja će se doduše neumorno zalagati za firmu, no kada su u pitanju poslovni domjenci, zna popiti više nego Pijetao može tolerirati, te mu tako dati povoda za neumorno zvocanje.

Štakor doista otežava Pijetlu život sa svojim nepresušnim izmišljanjem.

Zec je zbog svoje korektnosti i vrijednog rada odličan partner Pijetlu, no kada nastupi kriza nije toliko izdržljiv.

Zmija
i Pijetao mogu biti odličan tim ako uspiju sabrati dovoljno strpljenja jedno za drugo. Zmija osmišljava ideje, Pijetao ih realizira.

Pijetao se odlično nadovezuje i na Tigrovo vrelo ideja, no na koncu mu pukne film, jer je Tigar jednostavno previše kaotičan u svom djelovanju.

Koza ne može donijeti sreću Pijetlu. On radi od 0-24, a ona pobjegne na naznaku i najmanje krize.

Pas je previše pedantan, čak može se reći cjepidlaka. Iako je i Pijetao takav, kod Psa mu ta odlika smeta, jer povremeno i sam dobije porciju jezikove juhe.

Pijetlu smeta što Majmun ne može dočekati da se posao uhoda da bi profitirao, već se u ranoj fazi poslovnog poduhvata počinje “posluživati” iz blagajne.

Dva Pijetla u jednoj firmi stvaraju popriličnu galamu. Iako znaju pridobiti naklonost drugih, rijetko posjeduju dovoljno odlučnosti da unovče svoje sposobnosti.

Tarot, astrologija, numerologija