Koza posao

Koza posaoSuprotno od Konja, Koza predstavlja ženski princip. Tako joj se pripisuje sklonost ka umjetnosti. Koza je obiteljska osoba, no povremeno joj nedostaje snage da se sprovede svoju volju. Svoje mnogobrojne sposobnosti koza može razviti jedino u društvu, ona nije samotnjak.

U ophođenju s ljudima ima odličan osjećaj za potrebe drugih. Ona od svih znakova kineskog zodijaka ima najviše razumijevanja, koje pokazuje i u situacijama kada su svi drugi već davno izgubili strpljenje. Također ima neki sebi svojstveni svjetonazor, za koji smatra da mora vrijediti i za druge. Tako povremeno njezino djelovanje u obitelji i zajednici podsjeća na misionarski rad.

To što Koze izvana izgledaju nježno i blago, ne znači da ne posjeduju unutrašnju snagu. Onaj tko ih ne uzima za ozbiljno i njihovu spremnost na priznanje zlorabi, ubrzo će upoznati njihovu tvrdoglavost. Zbog njezine nenametljive vanjštine, Kozu je lako podcijeniti, a ona to zna i te kako dobro iskoristiti za vlastiti probitak. Većini Koza je ljubav prema umjetnosti urođena, te imaju smisla za boje, oblike i harmonična okruženja. Stoga ne čudi što se često odlučuju za zvanja dizajnera, glazbenika ili slikara. Iako su rijetko svjetski poznate, imaju puno umjetničkih talenata. Uglavnom upotpunjuju orkestar, dio su dizajnerskog tima ili pak slikaju ili prave skulpture.

I na socijalnom položaju moguće je pronaći Koze. One osnivaju zaklade, djeluju kao ambasadori dobre volje ili propagiraju miroljubivi građanski neposluh. U manjim krugovima, skrbe se za grupe ili pojedince i brinu svakodnevne brige. Rade u kadrovskoj službi, školi, staračkom domu i ostalim socijalno orijentiranim ustanovama, ali također i na području zdravstva, kao terapeuti, medicinsko osoblje ili ljekarnici. Svoje sposobnosti Koze najbolje ispoljavaju u suradnji s drugim ljudima. Samotni poslovi, poput planiranja ili kontrole proizvoda, rad s brojevima nisu za njih. Koza je pouzdan suradnik, koji godinama odano i vrijedno radi svoj dio posla i pri tom stvara ugodnu radnu klimu. Česte promjene radnog mjesta, te mjesta stanovanja ne odgovaraju joj.

Slaganje Koze s drugim znakovima u poslu

Talenti ljudi rođenih u znaku Koze leže u umjetničkom, kreativnom sektoru. Stoga se u krutom poslovnom svijetu ponekad osjećaju kao da su u pogrešnom filmu. Ako ne nađu neku vrstu protu tega, sigurno neće daleko dogurati, poslovno gledano.

Takav protu teg mogao bi predstavljati Konj. Miran i stabilan, on odrađuje svoje obveze, pri tom ostavljajući kozi dovoljno prostora za njezin razvoj.

Također i Svinja ostavlja Kozi sve mogućnosti otvorene. I ne svađa se ako joj zapadne veći dio posla.

Koze u umjetničkim krugovima mogu dobro funkcionirati u tandemu s poslovno sposobnim Zecom.

Sa Zmajem se Koze također dobro slažu – dok Zmaj ne pređe crtu svojim neodgovornim i  ne baš pametnim odlukama.

Kooperacija dvaju Koza nije baš osobito povoljna. Osim ako u pozadini ne stoji treća osoba povoljnoga, uravnotežujućeg znaka.

Odlučni Štakor je dobar partner sanjarskoj, neodlučnoj Kozi. Kad se barem ne bi svađali oko razlika u karakteru.

Tigar doduše razvija mnoge obećavajuće planove, ali Koza nije pravi partner koji bi istinski potego u njihovom ostvarenju.

Majmun može biti štedljiv, skoro škrt. To nije loše za Kozu, mada bi se zbog toga mogla osjećati pomalo sputano. Ne bude li joj dozvolio barem malo financijske slobode, moglo bi biti problema.

Još gora situacija u poslovnoj kombinaciji Koze i Zmije. Najbolje bi bilo da im neka treća osoba vodi i organizira financije, jer bi inače vrlo brzo mogli ostati bez novca i propasti.

Jedno vrijeme bi Koza mogla dopustiti odlučnom Bivolu da obavlja njezin dio posla, dok joj ne prekipi.  Onda bi zaboravila na sve njegove uvjerljive argumente i krenula na drugu stranu.

Pijetao brzo počinje zanovijetati kada Koza ne obavlja svoj dio posla i ne održava svoje stvari u redu. To ovoj, naravno ne paše.

Pas, koji je odličan u obavljanju svakodnevnih, rutinskih poslova brzo gubi živce s Kozom.

Tarot, astrologija, numerologija