Bivol zdravlje

Ox.svgBivol ima vrlo tradicionalnu životnu teoriju, stoga se radije uzda u stare, provjerene metode liječenja. Tako da su kod njega na cijeni bakin biljni čaj i pileća juha, a modernu medicinu i sve te medicinske uređaje radije prepušta drugima. Bivol se bez gunđanja pridržava drevnih recepata, koji su se u njegovoj obitelji, ali i kulturološkom krugu, prenosili desetljećima s koljena na koljeno i čvrsto vjeruje kako će mu oni najbolje pomoći. Poneki bivol ima ima svoje točno određene zdravstvene, slobodno ih možemo nazvati, rituale koje primjenjuje i nije mijenjao već 40 godina (ovaj vremenski period ovisi dakako o starosnoj dobi pojedinog Bivola).

Bivol nikada ne dopušta liječniku da mu se približi, sve dok ga dobrim argumentima ne uvjeri da je metoda koju kani primijeniti doista potrebna i učinkovita. Poneki liječnik završi na psihoterapiji kako bi se oporavio od liječenja ovog nadasve tvrdoglavog bića. Kada jednom donese odluku o liječenju, Bivola više ništa ne može zaustaviti. Njegovo uvjerenje u metodu liječenja dovoljno je za ozdravljenje, pa radilo se i o neizlječivoj bolesti. On pedantno slijedi upute liječnika i ništa ga ne može obeshrabriti. No podrška obitelji vrlo mu je važna. Često svoji bolest povjerava samo najbližima, dok svi ostali ne smiju znati o čemu se radilo sve dok on ne ozdravi. Kada je pak netko od njegovih bližnjih bolestan, Bivol će ga požrtvovno liječiti i podržavati u liječenju. Što se ishrane tiče, niti tu kod Bivola nema iznenađenja. Tradicija je na prvom mjestu. Moderne metode ishrane, najnovije dijete i koje kakve druge novotarije ni malo ga ne interesiraju. Mamina kuhinja svakom Bivolu je alfa i omega kulinarstva.

Bivoli su skloni debljanju, zbog elementa Yin zemlje, kojem pripadaju, stoga trebaju paziti na uravnoteženu i zdravu ishranu, kako ne bi izbacili svoje tijelo iz ravnoteže i narušili svoje zdravlje. Bivoli vole pravilnost i ujednačenost, stoga im je često prenaporno slijediti zdrav i uravnotežen plan ishrane. Ne predstavlja im nikakav problem svakog jutra jesti iste zobene pahuljice ili se mjesec dana hraniti isključivo varivom od brokule. Oni nemaju ništa protiv zdrave hrane, već ne vole promjenu. Što je u neku ruku u skladu s ishranom prema teoriji pet elemenata, koja zagovara sličan princip, no uz pretpostavku da obroci pružaju organizmu dovoljno energije i nutrijenata.

Gotova hrana, zamrznuti polugotovi obroci i hrana iz mikrovalne štete organizmu, što će se vremenom ispoljiti i na najotpornijem Bivolu. Dragi Bivoli, pobrinite se da je hrana koju konzumirate zdrava. Pa čak i ako morate svakog dana doručkovati žitarice, neka one budu od cjelovitog zrna i biološki uzgojene, kako Vam se jednog dana ne bi obile o glavu.

Tarot, astrologija, numerologija