Očistite dom uz pomoć Feng shui

Očistite dom uz pomoć Feng shuiU feng shui, nered se promatra iz malo drugačijeg gledišta. Nered ne samo da komplicira život, remeti pogled na dom i krade dragocjeno vrijeme, on također krade vitalnu energiju.

Što je nered? Feng shui definicija: Nered je niska, blokirana energija koja crpi energiju iz Vas i smanjuje kvalitetu Vašeg života, što bi u prevodu značilo – sve što ne koristite, ne sviđa Vam se ili nema mjesto u Vašem domu je nered. Ili koristite te stvari i pronađite im mjesto ili neka idu. To je jednostavno.

Čak i ako Vaš dom izgleda dobro na površini i nema nereda, pogledajte što držite u svojim ormarima, garaži ili praonici…? Što mislite o mjestima koja su skrivena, kao na primjer ormari u kuhinji?

Morate definirati svoj osjećaj o tome što želite urediti i očistiti prije nego što počnete s radom. Nijedno čišćenje nereda ne može uspjeti bez poznavanja pravilne uporabe feng shui. Evo što možete učiniti za uspješno feng shui čišćenje: nikada nemojte započeti čišćenje doma, posebno u području koje je blokirano od strane nereda dugo vremena, bez prethodnog dovođenja svjetle i radosne energije u Vama. To može biti bilo što Vas čini da se osjećate dobro: od tuširanja i primjene meditacije ili  možda slušanje omiljene glazbe ili stavljanja svježeg mirisnog cvijeća u vazu blizu Vas.

incenseZapalite mirisne svijeće ili osvježite zrak eteričnim uljem koje volite. Također možete nositi svoje kristale, nešto stvarno jednostavno za podršku energiju i zaštititi. Jednostavna narukvica od crnog turmalina ili privjesak od karneola može učiniti čuda za Vaše suptilne energije. Unesite i živu energiju kao što je glazba ili fontana ili svježe cvijeće; oni će donijeti vitalnu Chi i pomoći eliminirati niske i štetne energije nereda. Jaka rasvjeta će se dobro pobrinuti za Vašu energiju. Nikada nemojte raditi u mraku! (Ako je moguće, izbjegnite fluorescentnu rasvjetu, jer će iscrpiti Vašu energiju i vitalnosti, čak i brže nego nered).

Dalje, potrebno je utvrditi vrijeme za čišćenje nereda. Za početak neka čišćenje ne traje duže od 30 minuta. Nakon spremanja, priuštite sebi neku sitnicu, nešto što Vas čini da se osjećate dobro i nemojte misliti kako je ovo nevažno, naprotiv. Lijepa šalica čaja ili kave s prijateljicom, ili šetnja u parku ili na plaži, može učiniti čuda za Vaše raspoloženje.

Sljedeće je da izaberete 3 kutije (ili vreće). Uglavnom se nered razvrstava u 3 kategorije. Označite kutije u skladu s tim što se nalazi u njima – predmete koje treba baciti, predmeti koji ostaju u domu, a treća neka bude za predmete s kojima ne znate što raditi.

cardboard-box-icon-512x512Nakon toga, počnite spremanje nereda. Pustite glazbu,  stavite 3 kutije blizu Vas. Pokupite sve stavke iz gomile nereda i razvrstajte ih u kutije. Neka čišćenje ne traje duže od 30 minuta. Nakon što je vrijeme isteklo, gotovi ste za taj dan. Idite se zabaviti. Učinili ste super stvar!

Sada dolazi red na kutije. Predmeti koji su u kutiji koja ostaje u domu zadržite samo ako stvarno imate mjesta gdje da ih stavite. Kutije koju ste označili da treba baciti – neka ide u smeće. Treća kutija – stvari za koje niste sigurni što uraditi s njima… Možda Vam je žao tih stvari, možda ste pretjerano emocionalno vezani za njih, ili Vam je nešto od toga poklonila neka draga osoba. Razmislite još jednom je li imate dovoljno prostora za držanje tih stvari, ako imate – odlično, zadržite ih, ali ako je prostora malo, možda je najbolje oprostiti se s njima i pokloniti ih nekome, možda prijateljima, ili u dobrotvorne svrhe.

Kako biste izbjegli nakupljanje suvišnih predmeta, odjeće, itd u budućnosti, potrebno je uspostaviti vrlo dobre organizacijske sustave u Vašem domu. To ne znači da nereda neće biti. Sigurno će se vremenom opet nakupiti razne stvari. Uvijek imajte jednu kutiju u koju ćete stavljati predmete s kojima ne znate što uraditi. Nakon što prođe određeno vrijeme, i sami ćete shvatiti je li Vam stvarno trebaju ili ne.

Tarot, astrologija, numerologija