Feng shui kristalno drvo

il_570xN.352835453_fkuzFeng Shui dragulj drvo ili kristalno drvo je vrlo popularni lijek u tradicionalnim feng shui školama. Prva stvar koju treba uzeti u obzir pri kupovini kristalnog drveta jeste vrsta kristala, odnosno minerala koji se koristi. Postoji širok izbor feng shui kristalnih drva na tržištu, od ametista i ahata, pa čak i bisera i koraljnih drva.

Na primjer, citrin je kamen korišten za bogatstvo i obilje, i drvo s citrinom postavlja se u jugoistočnoj područje. Drvo sa žadom se može koristiti za zdravlje, a rozenkvarc za ljubav u jugozapadnom dijelu Bagua područja. Postoje i mješovita dragulj drva, koja se koriste za područja kreativnosti i djece. Treba napomenuti da su Swarowski kristali vrlo lijepi, ali oni nemaju jaku feng shui energiju, jer sadrže olovo. Najbolja feng shui kristalna drva izrađena su od prirodnih/neobrađenih kristala. Ali, ako želite možete dodati neke Swarowski kristale na svoje drvo kako bi mu dali sjaj, ali cijelo drvo od ovih kristala ne može imati energiju koju proizvode prirodni minerali.

Što se tiče oblika i broja kristala, što više kristala, to bolje! Uostalom, stablo simbolizira stabilnost i rast, kao i dug život. Dakle, Feng shui dragulj drvo je često jedan od simbola obilja, i poput lišća na drvetu, poželjno je imati što više kristala.

Feng Shui novac drvo je ustvari kristalno drvo s kristalima namjenjenim za bogatsvo i novac, na koje se često stavljaju kineski novčići.

Tarot, astrologija, numerologija