Feng shui oltar

Iako imati kućni oltar nije tradicija u većini zapadnih zemalja, sve više ljudi pravi male oltare u svojoj kući. Rastuća popularnost yoge i meditacije donijela je prelijepe istočne oltare koji izražavaju duboku ljudsku čežnju za klanjanjem i božanskom energijom. U Feng shui tradiciji, svaki dom, kao i ured, ima vlastiti oltar.

Što čini dobar oltar i kako ga možete izraditi za dobar feng shui u Vašoj kući? Počnimo s biti oltara koja predstavlja božansku energiju, zahvalnost, blagoslov i zaštitu. Kada pomislite na božansku energiju ili blagoslov, koje slike dolaze u Vaš um? Nađite slike koje govore o ljubavi, odanosti, zaštiti ili bilo kojim drugim osjećajima koje povezujemo s božanskim energijama. To mogu biti statue ili slike, pronađite ono što Vam se najviše sviđa, jer to je Vaš oltar. Najljepši oltari su prožeti osobnim značenjem, oni koji imaju snažnu energetsku vezu s osobom koja ih je postavila.

Za početak, oltari često imaju sliku ili kip Isusa, Bude ili Kwan Yin, zajedno sa svim simboličkim prikazima, kao što su anđeli, krila, cvijeće, itd. Drugi pristup je stvoriti oltar s prirodnim elementima, kao što su stijene, biljke i značajke vode, bez slika. Možda ćete također htjeti potražiti neke lijepe tkanine za svoj oltar. Postoje 3 stvari koje su uobičajene za mnoge oltare, jer pomažu stvoriti uzvišenu energiju, kao i pročistiti prostor: svijeće, tamjan ili eterično ulje i kristali.

fsaltar1Nakon što izaberete simbole koje ćete staviti na Vaš oltar, počnite s pronalaženjem najboljeg mjesta za njega. Po Feng shui bilo bi izvrsno imati oltar u sjeverozapadnom području doma. Ali, nemojte brinuti mnogo o tome, svaki Bagua prostor je povoljan za oltar. Izaberite mjesto koje je više od razine poda, najbolje je pronaći prostor na polici ili na površini stola. Odaberite mjesto koje ne koristite za praktične svrhe, što znači da nećete morati poremetiti energiju svog oltara za druge aktivnosti. Usredotočite svoju pažnju i budite potpuno prisutni kada pravite svoj oltar. Vjerujte svojoj intuiciji.

Energija Vašeg oltara će ojačati vremenom i pokrenuće Vašu pozornost na njega, što će svakako učvrstiti Vašu vezu s oltarom. Upalite sveću i mirisni tamjan, provedite svaki dan neko vrijeme u tišini Vašeg oltara.

U svom domu ili vrtu možete imati i više od jednog oltara. Nebo je granica kada je u pitanju izražavanje kreativnosti i ljubavi za Boga. Na kraju, dolazimo do zaključka da je svaka točka, svaki korak i svaki trenutak svetinja, a najbolje mjesto za izražavanje poštovanja i ljubavi prema uzvišenom je Vaš oltar.

Tarot, astrologija, numerologija