Feng shui kuhinja

Kitchen-Feng-ShuiKuhinja je najpopularnija prostorija u domu. Za nju su najbitnije dvije stvari: gdje se nalazi iu kakvom je stanju. To je srce doma i centar obiteljskog života. Uvijek treba biti locirana u unutarnjem sektoru doma. Predstavlja naše zdravlje i bogatstvo, opće blagostanje, imućnost obitelji. Kuhinja je mjesto gdje se hrani naše tijelo i duh. I njoj treba ukazati posebnu pozornost. Evo nekoliko savjeta koje možete primeniti na Vašu kuhinju za pozitivan Feng shui. Kuhinja bi trebala imati dobru rasvjetu, biti prozračna, čista, svijetla i odavati osjećaj dobrodošlice. Za dobar feng shui, ne pretrpavajte kuhinju raznim aparatima, neka bude što jednostavnija. Redovito iznosite smeće. Svježe cvijeće će unijeti divnu pozitivnu energiju u Vašu kuhinju. Postavite na stol vazu sa cvijećem, ili zdjelu sa voćem. Unesite razne biljke u kuhinju, bilo gdje Vam prostor dozvoljava.

U kuhinji treba biti pozitivan Chi, što znači treba je držati čistom, suhom, sudovi trebaju biti u kabinetima, sve što je pokvareno treba popraviti, treba imati dosta svjetlosti. Najvažniji dio kuhinje je štednjak. Idealno bi bilo kada biste mogli vidjeti kuhinjska vrata kada stojite kraj štednjaka, jer se može desiti da onaj koji vam dođe iza leđa može vas uplaši i na taj način ugroziti kvalitetu hrane.

Štednjak predstavlja simbol obiteljskog bogatstva, nagrade i plodove našeg rada. Mora biti u ispravnom stanju, jer ako nije utječe na financijski položaj obitelji. Ako pećnica gleda na ulazna vrata to je veliki problem. Novac će se potrošiti čim ga zaraditi. Kitchen-Decorating-Themes-Picture-3Štednjak nikada nemojte imati ispod prozora, što ukazuje na nedostatak potpore. Ako je tako na prozor stavite nešto od elemenata drveta. Ulaz u kuhinju ne bi trebao biti izravno naspram ulaznih vrata, kako bi se hrana zaštitila od mogućih negativnih utjecaja i energije koja ulazi. Štednjak treba biti na sredini kuhinje, tako da možete biti povezni sa svime. Štednjak ne treba držati na sjeverozapadnom dijelu kuhinje. To je opasna lokacija koja se naziva “vatrom na nebeskoj kapiji”.

Štednjak ne smije stajati između hladnjaka i sudopera. Ako je to slučaj izaziva tugu obitelji. Vatra između dvije vode izaziva plakanje. Kuhinja ne treba biti pretrpana aparatima, priborima (izloženi noževi izazivaju konflikt). Hladnjak kao element vode treba biti pun (simbol obiteljskog bogatstva). Hrana je za Kineze simbol prosperiteta.

Tarot, astrologija, numerologija