Žuta boja

yellowŽuta boja je boja kestena, meda, smeđe i sve nijanse zemlje.

Žuta boja je boja inspiracije i testiranja. Unosi energiju u osjećaj realnosti i podsjeća nas na naša htijenja. Žuta boja nas smiruje. Ona nas hrani ali i povećava našu glad.

Žuta zrači. I ona pored sebe ne dopušta da išta drugo zrači. To je boja komunikacije, tamo gdje je žuto teku informacije. Žuta je u reklamama. Ona se obraća klijentu, ali nije tako agresivna kao crvena.

Žuta boja privlači pažnju i sa njom ste uvijek sigurni da će naći svoj put. Ima svoj sjaj i donosi svjetlost u noći.

Podsjeća nas da možemo biti ljubomorni. Ali žuta boja je boja upozorenja. Veliki broj otrovnih biljaka je žuto.

Žuta boja je dobra za prostor koji nema dovoljno svjetlosti. To je boja intelekta i autoriteta.

Žuta boja donosi jasnoću i zato bi u uredima trebalo da postoji nešto žuto. Žuto je život. Žuto je brzo kao svjetlost.

Žuta je i varljiva, ako se doda i samo malo neke druge boje žuta mijenja znak. Ako malo duže promatrate limun žutu boju, boli. Postoji jedna grozna žuta boja truleži, propadanja. Da se ovakva žuta ne bi pojavila treba koristiti žutu samo tamo gdje se ne može zaprljati.

Žuta boja donosi bogatstvo i unosi sreću. Pokazuje i zrelost (starost). Ona je i kreativna, donosi obilje ideja. Za one koji su često psihički napeti odgovara žuta boja, jer opušta i daje optimizam.

Ako želite ugodnu atmosferu unesite žutu. Idealna je za dnevnu sobu i blagovaonicu jer se tu gaji komunikacija. Ona pročišćava, pa se može naći u kupaonicama (žuti ručnici).

Žute biljke su poznate po svojim ljekovitim učincima – maslačak, neven, kurkuma. Žuto voće je ananas, banana, kruška, grejp. A povrće kukuruz, paprika, tikva.

Tarot, astrologija, numerologija