Zelena boja

zelena bojaZelena je boja prirode i biljnog svijeta. U zelenom se rado boravi. Zelenom svoj životni prostor možete pretvoriti u raj.
Zelena boja predstavlja plodnost, rast, napredak, nove početke. Ona umiruje i istovremeno oživljava. Na zidovima stvara ugodnu atmosferu.
Zelena boja može od svih boja najduže da se promatra, nije neugodna, ona jača vid. Ali ona zahtijeva i veliki prostor. Ona nas povezuje s našim korijenima, prirodom i svemirom čiji smo mi dio.
Drveće i biljke unose zelenilo u naše duše. Unošenje zelenog povrća, mnogo je djelotvornije od farbanja zidova. Previše zelenila vodi vas u drijemež. Preporučljivo je da ulazna vrata budu zelena, jer nam omogućuju da vidimo vanjski svijet i da poželimo dobrodošlicu prirodi koja ulazi na naše duše.
Ako želite da se napunite energijom preporuča se zelena boja. Jača osjećaj vlastite vrijednosti. Oživljava proces testiranja.
U Kini zeleno simbolizira dug život – Čovjek živi dok ne pozeleni. Zelena stabilizira krvni tlak, uravnotežuje tijelo i naša osjećanja, vladanje sobom. Djeluje protiv migrena, raka i neuralgije.
Danas zelena boja djeluje ekstravagantno.

Tarot, astrologija, numerologija