Merkur u kućama

merkur u kućamaMerkur u prvoj kući

Ukoliko imate Merkur u prvoj kući natalne karte i ako je on u neposrednoj blizini (10 stupnjeva) Ascendenta, Vi ste nemirni, prilagodljivi, promjenjivi, avestrani i brzi. Možete uživati ​​u razgovoru, ali se često uopće i ne slušate taj razgovor, već razmišljate o tome što ćete sljedeće reći.  Vaša prva reakcija na nove podražaje je logična i znatiželjna više nego emocionalna.

 

Merkur u drugoj kući

Ako se Merkur nalazi u drugoj kući natalne karte, imate vrlo praktičan um i inteligenciju. Vi vidite očigledan, najlogičniji odgovor na bilo koje nevolje. Ne volite brzo donositi zaključke. Studije su slične – morate raditi vlastitim tempom. Senzualni podražaji su važniji za Vas nego apstraktni koncepti.

 

 

Merkur u trećoj kući

Merkur u trećoj kući natalne karte ukazuje da ste Vi posebno radoznala i znatiželjna osoba. Vi ste vrlo zainteresirani za čitanje, nastavu, govor, razmjenu ideja, volite biti u tijeku s dnevnim vijestima, a možda volite i ogovaranje. Vaši interesi su raznoliki, ponekad do te mjere da jedva dotaknete površinu neke teme. Također, Vas je lako omesti i Vaša pažnja može biti vrlo kratka. Neki od Vas mogu biti prilično nervozni i nemirni.

 

Merkur u četvrtoj kući

Merkur u četvrtoj kući natalne karte ukazuje da ste Vi izuzetno maštovit čovjek koji sanja o neobičnim idejama i planovima. Vaša razmišljanja su vrlo subjektivna, a u nekim slučajevima i pristrasna. Neki od Vas mogu uživati ​​radeći kod kuće, jer volite intelektualnu atmosferu u Vašem domu. Vi zadržavate puno informacija, i obično ste vrlo zainteresirani za povijest, psihologiju ili politiku. Ne prihvaćate olako nove ideje, vrlo ste tradicionalni u svom razmišljanju.

 

Merkur u petoj kući

Merkur u petoj kući natalne karte ukazuje da Vi imate tendenciju koristiti svoj glas kao sredstvo kreativnog samoizražavanja. Možete biti duhovit, zanimljiv komunikator i zabavan prijatelj. Volite igrati igrice, posebno one koje zahtijevaju intelekt. Volite trikove, šale, igre riječima i mimiku. Vješti ste u interpretacijama. Komunikacija i intelektualni odnos je vrlo atraktivan za Vas kada je u pitanju romantika. U nekim slučajevima, to može ukazivati ​​na više od jednog ljubavnika odjednom.

 

Merkur u šestoj kući

Merkur u šestoj kući natalne karte znači da ste Vi osoba koja razmišlja o svim detaljima koje drugi često zaboravljaju. Vaš um je gotovo uvijek aktivan, što Vas čini malo nervoznim. Vi ste izvrsni u sortiranje stvari, organiziranju i stvaranju lista i udruga. Vi se doista volite osjećati korisnim.

 

Merkur u sedmoj kući

Merkur u sedmoj kući natalne karte ukazuje da volite rasprave. Jake ideje pomažu Vam donijeti odluku, iako je to bolno ponekad. Vi vidite i drugu stranu medalje. Često se igrate đavoljeg odvjetnika. Komunikacija s partnerom je bitna, a također volite publiku kada iskazujete vlastite misli i mišljenja, ali to mora biti jedna osoba, jer Vi volite jedan-na-jedan razgovor. Vama može postati dosadno u vezi, ako su linije komunikacije prekinute.

 

Merkur u osmoj kući

Merkur u osmoj kući natalne karte ukazuje da Vas posebno zanima što motivira ljude, kao i sve ono što je tajnovito, tabu i paranormalno. Vi ste izvrsni u analiziranju ljudi. Vi imate dobar um za financije, medicinu i druge poslove koji zahtijevaju istraživanje i istragu. Imate prodoran um i izvrsni ste u razvoju strategije, kao i komunikacije s drugima.

 

Merkur u devetoj kući

Merkur u devetoj kući natalne karte ukazuje da ste Vi vječno znatiželjni i gladni znanja. Možete uživati u ​​studiranju i učenju, i to ne zato što morate, već zato što želite. Možete uživati ​​u razmjeni ideja i osobne filozofije s drugima. Možete biti posebno dinamični, oduševljeni, pa čak i nadahnuti u Vašem razgovoru s drugim ljudima. Iako ne obraćate dovoljno pozornosti na detalje, Vi ste vješti u pronalaženju brzog rješenja problema. Vi unosite energiju u sve što radite.

 

Merkur u desetoj kući

Merkur u desetoj kući natalne karte ukazuje da ste Vi dobar govornik i općenito koristite ovaj talent u svom zanimanju. Možete biti autoritativni i talentirani ste u komunikaciji i pregovorima s onima na vlasti. Možda ćete imati više od jednog posla odjednom, možete često mijenjati svoje karijere ili biste mogli biti privučeni poslovima koji Vas drže u pokretu.

 

 

Merkur u jedanaestoj kući

Merkur u jedanaestoj kući natalne karte ukazuje da Vas privlače timovi, zajednice i grupe ljudi. Vas privlače ljudi koji donose nove ideje i koji intelektualno razmišljaju. Fair-play, nepristranost i nesebičnost su važni ideali za Vas. Ali budite oprezni, jer možete privući prijatelje koji dolaze i odlaze, ili koji su nepošteni ili dvostruke ličnosti.

 

Merkur u dvanaestoj kući

Merkur u dvanaestoj kući ukazuje da ne volite brzo govoriti, niti komunicirati s drugima. Vi prvo morate steći povjerenje u ljude kako bi se mogli izraziti. Ali, možete postati odličan suradnik – Vi ste vrlo diskretni i tajne ide u Vaš trezor. Vi previše analizirate motive i onda imate problema djelovati svojom intuicijom. Vas jako privlače simboli, osjećaji i paradoksi. Vi ne volite da se usredotočite na činjenice i najbolje učite kada su ideje predstavljene vizualno, emocionalno ili maštovito.

Tarot, astrologija, numerologija