Podznak za Lava

podznak za lavaPogledajte odnos Vašeg horoskopskog znaka i ascendenta (podznak), ukoliko ste u horoskopu Lav:

Lav – podznak Ovan

Ovo je kombinacija dva vatrena znaka čiji je rezultat ambiciozna i autoritativna osoba koja je uvijek spremna za borbu. Osobe rođene u ovoj kombinaciji su idealisti koji imaju veliku snagu volje. Uz sve ovo gore navedeno istovremeno su jako poduzetni, tako da spoj svih ovih osobina čine osobu koja je usmjerena prema akciji i uspjehu. Lav u podznaku Ovan je heroj velikih bitaka antike, osvajač, generalni direktor, onaj koji vodi igru.

letauLav – podznak Bik

U ovoj kombinaciji znaka i podznaka krije se velika snaga prirode. Iz ovog spoja rađa se često veoma markantna ličnost, koja je sposobna nametnuti se ljudima oko sebe, izrazito naglašenog unutrašnjeg života, koja uspijeva da se izdigne iznad životne logike. Gotovo uvijek je u stanju dovesti do kraja ono što započne i zna osigurati pozadinu kada napreduje.

legemLav – podznak Blizanci

Podznak u Blizancima može davati povoljnu kombinaciju.  Kod ovog spoja element zrak ga hrani, ali istovremeno troši i preobražava stranu Lava. Dolazi do preobražaja sklonosti vladanju, koja je tipična za Lava, u realnu afirmaciju vlastitih vrijednosti, zahvaljujući individualističkoj crti, karakterističnoj za Blizance – elastični, intelektualni znak Blizanaca ublažava donekle kruto i egocentrično držanje Lava.

lecaLav – podznak Rak

Ovu kombinaciju možemo opisati kao dan i noć u istoj osobi; oni potiču velikodušno cvjetanje osobnosti ili njenu opasnu inflaciju. Emocionalnim impulsima u ovom spoju znaka i podznaka dominira osjećajnost Raka. Prirodno može doći do ozbiljnih unutrašnjih sukoba ove dvije snage koje je ponekad teško kontrolirati. Sa jedne strane strane, Lav potiče na ispravno prepoznavanje vlastitih snaga tako da postoji izrazita želja za isticanjem, dok sa druge strane postoji velika težnja za osamljivanjem.

leleLav – podznak Lav

Lav u podznaku Lav često misli – „Hoću dakle mogu“. Spoj ove kombinacije daje za rezultat neodoljivu osobu čijoj je privlačnosti gotovo nemoguće pobjeći, posebno zbog činjenice da kod njih ništa nije umjetno. Nažalost nemaju uvijek dovoljno sredstava da ostvare svoje ciljeve. Ponekad im se dogodi da sebe shvati kao veću osobu nego što zaista i jeste i tada povjeruje da je predodređena za neki posao prije nego što je stekla znanja potrebna za njegovo ispunjenje.

levirLav – podznak Djevica

Kod kombinacije Lava i Djevice se aktivna volja spaja sa pasivnim intelektom, a to upravo proizlazi iz spoja elementa Vatre,  koja teži da se oslobodi svega na svom putu, i elementa Zemlje, uvijek vezanom za jedan predodređen način života.Na taj način, rađa se „teorijska“ osobnost, sposobna da jasno sagleda probleme i akcije koje treba poduzeti, ali koja je elastičnija prema potrebama svojih bližnjih nego prema vlastitim.

lelibLav – podznak Vaga

U ovoj kombinaciji zajedno djeluju snažna osoba, jake volje, svjesna vlastite vrijednosti, što je odlika Lava i popustljiva, elastična, ljubazna i uravnotežena priroda Vage. Za rezultat imamo osobu koja uvijek sa lakoćom uspijeva zadobiti i održati značajnu ulogu u životu i u odnosima sa okolinom. Njihovi interesi su često usmjereni prema ostvarivanju čvrstih veza sa drugima, koje zna koristiti kako u pozitivnom, tako i u negativnom smislu.

lescoLav – podznak Škorpion

Kod ove kombinacije riječ je o spoju dva moćna i magnetska znaka od kojih oba pokazuju svoj autoritet. Agresivnost Škorpiona spojena sa nadutosti Lava, visoki let Orla u Sunčevoj grivi Lava vodi u Zenit i često stvara osobe koje su opčinjene slavom i visinom; ambicija je ta koja im omogućava egzistenciju. Za ove osobe vrijedi ona – da cilj uvijek opravdava sredstvo. Vjera koju imaju u sebe je ogromna.

lesagLav – podznak Strijelac

Podznak u Strijelcu naglašava duševnu širinu. Osobe koje imaju ovu kombinaciju su manje egocentrični i manje zaokupljeni sobom od ostalih kombinacija znaka Lava. Ciljevi koje sebi zacrtaju proizlaze čisto praktičnih motiva, i postaju sve viši, zahvaljujući širokogrudnoj i darežljivoj prirodi koja nikad ne zaboravlja interese drugih i zna se orijentirati prema osvajanju duhovnih vrijednosti. Kod ovih osoba ambicije su sumjerene.

lecapLav – podznak Jarac

Ambicija, energija i borbenost u ovoj kombinaciji se koncentriraju kako bi dosegli maksimum snage, ali se rijetko oslobađaju u snažnoj eksploziji. Ove snage se troše sporo i u korist preciznog plana koji oni pokušavaju ostvariti svojom istrajnošću. Lav u podznaku Jarac je racionalna i produktivna osoba kojem je sudbina često naklonjena, te vrlo lako ostvaruje uspjehe u životu; i to ne one  trenutne, već one koji se ostvaruju upornošću.

leaqLav – podznak Vodenjak

Odnos između ova dva znaka predstavlja dubinsku suprotnost. Jedan želi da nametnuti svoj zakon dok drugi poštuje slobodu svog bližnjeg. Jedan je monarhista, drugi je demokrata. Lav u podznaku Vodenjak je osoba sa velikim ambicijama i jakom voljom, ekscentričnih pogleda na život i proročkih vizija. Čist individualizam koji je uzdignut do vrhunca je najočiglednije odlika ove kombinacije. Ovo je osoba sa ogromnom samosvijesti.

lepisLav – podznak Ribe

Nije lako živjeti sa ovom kombinacijom znaka i podznaka, jer se nalazi previše suprotnosti u jednoj osobi. Pasivno držanje Riba ovdje se spaja sa  prirodom kojom dominira aktivna volja Lava. Rezultat ovog spoja su dva potpuno suprotstavljena karaktera koja se spajaju u osobu koja je  često nesposobna pronaći pravu ravnotežu koja bi joj omogućila da spontano reagira i izlazi kao pobjednik u životnoj borbi.

Tarot, astrologija, numerologija