Podznak za Djevicu

podznak za djevicuPogledajte odnos Vašeg horoskopskog znaka i ascendenta (podznak), ukoliko ste u horoskopu Djevica:

Djevica – podznak Ovan

Kako se ovan ne slaže dobro sa znakom Djevice, ova kombinacija često dovodi do unutarnje podvojenosti i prilično oprečnog ponašanja. Ovdje su primorane da žive jedna pored druge dvije skroz suprotne prirode koje se teško spajaju. Za Djevicu je karakteristično da se teško prepušta svojim nagonima, a to se protivi razuzdanosti Ovnove životinjske duše.

virtauDjevica – podznak Bik

Kombinacija ova dva zemljana znaka daje pozitivnu, praktičnu, urednu i osobu stabilnog karaktera. Osobe koje imaju ovu kombinaciju znaka i podznaka znaju kako u životu ostati nezavisni, a da pri tom poznaju u potpunosti  vrijednosti i teškoće stvarnog života. Posjeduju smisao za ostvarivanje realnih ciljeva, čime često osvajaju dobar društveni i materijalni položaj – što je ipak ne sprječava da maksimalno razvijaju svoje osjećaje.

virgeDjevica – podznak Blizanci

Djevica u podznaku Blizanac je spoj zemljanog znaka Djevice i zračnog znaka Blizanca. Zajednička karakteristika ova dva horoskopska znaka je način razmišljanja koji je iako lišen sentimentalnosti, najčešće ispravan. Kod osoba rođenih u ovoj kombinaciji vlada inteligencija, razmišljanja su im racionalna i logična.

virleDjevica – podznak Rak

Osobama koje imaju ovu kombinaciju znaka i podznaka kuća i obitelj su centar svijeta. Ovo su miroljubive i osjećajne osobe koje svoje slabosti nadoknađuju tako što život organiziraju do najmanjeg detalja, stalno se pridržavajući svojih principa. Djevica u podznaku Rak je nepovjerljiva osoba koja pazi da se ne otvara pred bilo kime. Do punog izražaja dolaze samo u obiteljskom okruženju ili bliskom krugu prijatelja.

virleDjevica – podznak Lav

Ovo je malo neobična kombinacija u kojoj Djevica nije u svom elementu, upravo zbog utjecaja Lava, koji u ovu osobu unosi snage koje su u potpunosti u suprotnosti onima koje unosi Djevica. Ipak, ova kombinacija je mnogo bolja od one Lav u podznaku Djevica. Osobe rođene u ovoj kombinaciji su sposobne za velika ostvarenja, ali stalno mora voditi bitku kako bi održali u ravnoteži impulzivnost Lava i obuzdavajuću logiku Djevice.

virvirDjevica – podznak Djevica

Djevica je znak koji vremenski pripada kaju ljeta, i to u vrijeme kada dan i noć traju približno jednako dugo, pa osobe koje su rođene u ovoj kombinaciji imaju smisla za suprotnosti. Dvostruka Djevica je vrlo vrijedna i precizna osoba. Pedantna je, daje veliki značaj racionalnom, čistunac je čak do ekstremnih razmjera. Osobe rođene u ovoj kombinaciji odlikuje duh ravnoteže koji je praćen jakom praćen jakom logikom, bore se za savršen svijet u kojem prevladava točnost i sigurnost.

virlibDjevica – podznak Vaga

Savršenstvo u harmoniji – to je cilj osobe koja je rođena u ovoj kombinaciji znaka i podznaka koja spaja intelektualnost i estetske težnje. Ovo su jako osjećajne osobe koje često pokušavaju razumom spoznati svoje emocije. Imaju potrebu dopasti se svojoj okolini i osvajati, ali njihov privatni život uvijek ostaje pomalo u tajnosti. Izvana su taktični i miroljubivi, šarmantni i nasmijani, ali u dubini duše nedostaje im sigurnost i povjerenje.

virscoDjevica – podznak Škorpion

Djevica u podznaku Škorpion je najkritičniji duh zodijaka: u njemu dominira unutrašnje samoispitivanje i rastrganost. Na taj se način formira priroda sposobna da dosegne sve krajnosti, da im se potpuno prepusti, ali i da ih odbaci. Ipak, ovo biće je u stanju da koordinira proturječnosti i ima sposobnost mirenja suprotnosti marljivom dijalektom koji mu omogućava korištenje sinteze „za“ i „protiv“ radi ostvarenja dugoročnog cilja. sinteze „za“ i „protiv“ radi ostvarenja dugoročnog cilja.

virsagDjevica – podznak Strijelac

Veza ova dva znaka je prilično kontradiktorna, jer Djevica želi sigurnost, mir, efikasnost i diskreciju dok je Strijelac stalno u pokretu, željan je putovanja i avantura. Ova kombinacija najčešće daje osobu koja uspijeva izbjeći čvrste zakone koje zahtjeva Djevica i tako dopire u istinsku dubinu života, ljudi i situacija. Strijelac sa svoje strane nudi mogućnost da osobe koje su rođene u ovoj kombinaciji otkriju filozofski i ideološki smisao života, što, podržano realizmom Djevice, doprinosi stvaranju snažne osobe koja je sposobna se uzdići iznad životnih nedaća i spoznati najdublje istine.

vircapDjevica – podznak Jarac

Djevica u podznaku Jarac je strpljiv čovjek koji lagano plete savršenu mrežu svoga života. Ove osobe imaju vrlo precizno određen karakter, svjesni su svojih vrijednosti, ali također i svojih ograničenja. Traganje, kao način usavršavanja svojeg JA, ključna je točka njegove egzistencije. Djevica u podznaku Jarac ne plaši se obaveza koje zahtijevaju napor i njihovu sabranost.

viraqDjevica – podznak Vodenjak

Ovo je zanimljiv spoj dva različita temperamenta, koji ipak nekako pronađu svoj sklad.  Djevica u podznaku Vodenjak često drugima kažu ono što misle, a ne ono što bi oni htjeli čuti. Oni su otvoreni prema novim stvarima i skloni su eksperimentiranju. Ponekad svojoj okolini mogu izgledati čudno, jer su skloni čestom mijenjanju raspoloženja. Ove osobe su otvorene prema vlastitim potrebama, ali i prema potrebama drugih.

virpiDjevica – podznak Ribe

Ova kombinacija znaka i podznaka spoj dvije suprotnosti: svjetla i tame, intuicije i razuma, statičnosti i dinamičnosti, a sve to spojeno u jednoj osobi. U kontaktu sa osjećajnim životom Riba, Djevica postaje senzibilnija, osjetljivija na svoju okolinu i otvorenija prema dobrim i zlim stvarima koje dolaze iz njene okoline. Ova dvostruka priroda ima šanse da se duhovno obogati iskustvima i samospoznajom.

 

Tarot, astrologija, numerologija