Magija svijeća

Spell-CandlesMagija svijeća jedna je od najjednostavnijih magijskih oblika. Upotrebljava male, kratke rituale i sadrži neka ceremonijska obilježja. Svijeće mogu biti kupljene u bilo kojoj prodavaonici, a ritual se izvodi brzo i jednostavno. Zbog svoje jednostavnosti postala je omiljena grana magije. Iako jednostavna daje snažne rezultate. Magija svijeća, u općem smislu se koristi za:

Sreću
Razumijevanje
Gatanje
Financijsku dobit
Više utjecaje

Za magijske rituale sa svijećom je potrebno:

Odaberite običnu svijeću, uniformnog oblika. Neobične ili velike svijeće mogu biti zbunjujuće i stoga nisu pogodan zaskidanje uroka.

Svijeće koje se koriste u magiji moraju biti neupotrebljenje. Korištenje polovne svijeće može imati katastrofalne posljedice, jer svijeća je možda pokupila vibracije iz prethodne uporabe!

Candles-and-StonesZa čarolije, možete i sami praviti svijeće. To će povećati potenciju svijeće mnogo puta. Vrlo je lako napraviti svoje vlastite svijeće, jednostavno zagrijte vosak i tekućinu i sipajte u kalup s fitiljem. Pustite da se ohladi, nakon čega kalup može biti uklonjen. Možete dodati neko eterično ulje radi mirisa ili boju koja vam odgovara.

Napunite svoju svijeću prije korištenja vlastitom energijom. Kad pripremate svijeću za magični rad, zamislite da je taj čin psihički magnet između sjevera i juga. Utrljajte ulje u svijeću počevši na sjeveru (na vrhu svijeće), zaustavite se na sredini, pa ponovite postupak krenuvši od juga (sa dna svijeće) prema sredini. Na ovaj način u svijeći sabijate energiju oba pola koja se susreću u sredini svijeće. Svijeća je sada magijski nabijena energijom. Ulja koja se koriste trebaju uvijek biti prirodni mirisi eteričnih ulja (sandalovina, ulje cimeta, klinčića, ruže, jasmina). Svrha premazivanja svijeće uljima je uspostavljanje psihičke veze između svijeće i vas.

7828892_f496Boje su vrlo važne u magiji. Različite boje imaju različita svojstva. Npr, crvena korespondira elementu vatra. Dakle crvena boja koristit će se kod ljubavnih rituala, rituala energije, snage, hrabrosti i zdravlja. Za određeni ritual koristi se određena boja svijeće. Ona treba biti obojena cijela (ne samo vanjski rubovi). Ako je obojana površina, a unutrašnjost bijela ona se ne može koristiti za ljubavni ritual, jer bijela svijeća ima druga svojstva. Ako želite upotrijebiti magiju svijeća za ozdravljenje spalit ćete crvenu svijeću. Z prolaz na ispitu žutu, za dobitak ezoteričnog znanja plavu ili za materijalne dobitke ljubičastu. Očito je da su te boje vezane uz znakove zodijaka i zemaljske sile.

U najjednostavnijem obliku magija svijeća koristi se na slijedeći način: Na listu čistog, nekorištenog papira (koji bojom može odgovarati svijeći) ispisuje se tekst magičnim slovima (tebanskim, enohijantskim ili nekim drugim magičnim pismom).enoch
Nakon zapisivanja svoje želje (dobitak novog posla, liječenje za prijatelja, promjena stanovanja, ostvarenje nove ljubavne veze), zamišljate ostvarenje vaše želje. Zamišljate uvjete pod kojima dobivate posao, zamišljate poslodavca kako vam daje povišicu, ili dolazak po vašem mjerilu savršenog partnera.
Kada ste završili zapisivanje pažljivo umotajte papir u valjak u staromodnom stilu. Stavite papir u plamen svijeće i zapalite ga. Kada to činite još jedanput se koncentrirajte na vašu želju. Kada ste završili ritual, pustite da svijeća izgori do kraja. Ne morate ostati uz svijeću nakon rituala, ali se pobrinite da je svijeća sigurna (podložite je tanjurom, maknite od zapaljivih stvari, provjerite da li je stabilna i da li vosak neće istjecati)!
Nikad nemojte više puta upotrebljavati istu svijeću za magijski ritual. Svijeća može biti korištena samo jedanput, nakon toga se ostavlja da izgori do kraja, a ostaci se spremaju ili bacaju u prirodu (ne u smeće!)
31djB1K08mL._SY300_Ako radite ritual koji uključuje dvije osobe (kod ozdravljenja ako je bolesna osoba udaljena) ta se osoba može simbolički predstaviti svijećom u odgovarajućoj boji.

Ovan – Crvena
Bik – Zelena
Blizanci -Žuta
Rak – Srebrna
Lav – Narančasta
Djevica – Žuta
Vaga – Roze
Škorpion – Crvena
Strijelac -Ljubičasta
Jarac – Crna
Aquarius – bilo koja boja
Ribe – svijetloljubičasta

Crna

Black_candleCrna boje se pripisuje Saturnu. Saturn se koristi osvetom. Budite oprezni, jer vjerojatno želite kazniti onoga tko vam je naneo zlo, ali to je pogrešno. Zapamtite zakon “sve se vraća trostruko”, i izbjegnite biti zla osoba kao ona koja je vama bacila urok! Crna svijeća se može koristiti i za skidanje uroka jer će vas zaštititi dati vam moć, ali i u crnoj magiji, na primjer ako želite nekome uništiti vezu. Crna je boja za sve namjene, a najčešće se koristi u kombinaciji s drugim bojama. Različite boje privlače različite energije i stimuliraju određene vibracije u čakrama. Korištenje svijeća pojedinih boja može pomoći da se pojača energije u ritualima i čarolija bolje djeluje. Sotonisti koriste crne svijeće za uništenje neprijatelja, jer unose razdor. Crna se može koristiti za zaštitu, obvezujući negativne sile i razbijanja prepreka i blokada. Crna se također može koristiti za preokret i razbijanje negativne misaone forme. Crna upija, prikriva, stvara zbrku i kaos, koristi se za nove početke, i dobivanje znanja o skrivenim stvarima. Crno je spremnik svjetla, te je jedna od najmoćnijih boja. Crna utječe na samokontrolu, izdržljivost i strpljenje. Čarolije koje koriste crne energije je najbolje izvoditi tijekom opadajućeg Mjeseca, subotom. Čarolije sa crnim svijećama trebaju moć korijenske čakre.

Ljubičasta

purple-candleKoristi se za dobivanje časti, poštovanje i priznanje drugih. Ljubičase svijeće se koriste za povećanje psihičkih sposobnosti, donose mudrost, moć proricanja, skidaju uroke, zdravljuju, donose poslovni uspjeh i utječu na ljude koji su na vlasti. Za djelovanju crne magije, ljubičasta se može koristiti za poticanje tiranije, zlouporabu moći, dovođenje tuge i izdaju drugih. Jupiter vlada ljubičastom bojom, a magiju s ljubičastim svijećama treba izvoditi četvrtkom. Čarolije za postizanje psihičkih moći koje koriste ljubičaste svijeće treba obaviti ponedjeljkom, a treba im moć čakre trećeg oka kada je Mjesec pun.

 

Plava

bluecandlePlava svijeća donosi mir i sklad. Koristi se za zaštitu, skidanje uroka, iscjeljivanje, liječenje, ponovno ujedinjenje, razbijanje loše navike, prevladavanje ovisnosti, čišćenje atmosfere u kojoj postoji neka negativnost, stjecanje znamja. Plave svijeće se koriste za duhovnost, meditaciju, pozivanje demona, liječenje, iskrenost, dobivanje istine, utječu na vjernost i odanost, donose unutarnji mir, znanje i mudrost. Plava se također može koristiti za uspostavljanje sklada u kući, za povećanje okultne moći i za duhovnu zaštitu. Za djelovanju crne magije, plava se može koristiti za poticanje depresije, tuge, beznađa, nedostatak suosjećanja, hladnoću i tamu. Jupiter vlada plavom bojom. Magiju s plavim svijećama treba izvoditi ponedjeljkom ili četvrtkom, uz pomoć krunske i/ili grlene čakre.

Zelena

GreencandleZelene svijeće su pod utjecajem Venere. Venera vlada na zemljinoj razini, a zelena boja može privući sve što je pod utjecajem Venere, blago, antikvitete i ostale dragocenosti. Zelena se često koristi u sprezi s narančastom (Merkur svijeća) za uklanjanje prepreke na putu otkrivanja skrivenog blaga. Zelena svijeća se koristi za plodnost, sreću, velikodušnost, novac, bogatstvo, uspjeh, obnove, brak. Zelene svijeće se koriste u čarolijama za početke, rast, obilje, plodnost, iscjeljivanje, uspjeh, općenito dobru sreću, harmoniju i velikodušnost. Zelene svijeće se također mogu koristiti same ili sa smeđima za komuniciranje s duhovima prirode. Zelena se koristi u čarolijama za ljubav i brak. Zelena utječe na ljubav, za razliku od crvene, koja se koristi za strast, požudu i seks. Zelena utječe na obnovu, vjernost, pomirenje, pravdu, ravnotežu, ljepotu, mladost, prijateljstvo, privlačnost, financijsku dobit, zaradu, društvene funkcije, imetak, bogatstvo, uživanje i zadovoljstvo. U djelovanju crne magije, zelena se koristi za poticanje zavisti, pohlepe, sumnje, ljutnje, bolesti i nesklada. Magija koja koristi zelena svijeće treba pomoć srčane čakre, a rituali se izvode petkom kada je rastući Mjesec.

Bijela

White_CandleBijele svijeće se mogu se koristiti za bilo koju svrhu, ali najčešće se koriste za čišćenje i nevinost. Za djelovanje crne magije, bijele svijeće se mogu koristiti za poticanje korupcije, impotencije, uništenje seksualnih nagon, stvaranje slabosti, neuroze i straha. Mjesec vlada bijelom bojom. Čarolije s bijelim svijećama treba obavljati u ponedjeljak, a potrebna im je energija trećeg oka.

 

 

 

Zlatna ili žuta

yellowcandleOva boja privlači kozmičke utjecaje i koristi se u ritualima kada namjeravate brzo steći sreću i novac. Žute svijeće se koriste u čarolijama za polaganjem ispita i za povećanje nečije inteligencije. Žuta energija vlada logikom, računalima, komunikacijom, audio i video opremom, TV, elektronikom, knjigama, književnosti i voljom. Žuta se koristi za poboljšanje uma, koncentracije, kako bi se poboljšala sposobnost učenja, govora, pisanja i objavljivanja. Žuta također utječe na medije, ogovaranje, klevete, intervjue, braću, sestre, susjede, glasine, krađe i sva područja studija i komunikaciju. Duhovno, žuto može se koristiti za astrala putovanja (uz plavu i ljubičastu). Žuta se također koristi u prevladavanju ovisnosti i razbijanju loših navika. Žuta je dobra za prijateljstvo. U djelovanju crne magije, žuta se koristi za poticanje nevjere, kukavičluka, propadanja, bolesti, smrti, ludila i nedosljednosti u drugima. Merkur vlada žutom bojom. Magiji koja koristi žute svijeće potrebna je moć grlene čakre i čakre solarnog pleksusa. Obje ove čakra rade u paru. Žutu energiju je najbolje koristiti srijedom i nedjeljom. Sve što se odnosi na intelekt i komunikaciju treba raditi srijedom. Čarolije koje koriste snagu volje je izvoditi nedjeljom.

Narančasta

OrangecandleNarančastom bojom vlada Merkur, glasnik Bogova, zadužen za komunikaciju. Narančasta svijeća dobro radi kada dvoje ljudi žele imati svoja telepatska osjetila otvorena zajedno. Ne zaboravite da je Merkur prevarant i kada koristite narančaste svijeće za “upasti” u drugu osobu, ti isto se može vratiti vama! Narančasta je odlična za  posao, uspjeh, ohrabrenje, prilagodljivost, stimulaciju, atrakciju, nagle promjene, kontrolu, za stjecanje dobrih stvari u životu. Narančaste svijeće se koriste za kreativnost. Narančasta pomaže u čarolijama za prilagodljivost, seksualnu privlačnost, seksualnu stimulaciju, entuzijazam i energiju. Narančasta pomaže kod privlačnosti, naglih promjena, poticanja energije, dobivanja kontrole i poticanja pravde. Sunce vlada narančastom bojom. Čarolije koje koriste narančastu energiju najbolje je izvoditi u nedjelju, a potrebna im je moć sakralne čakre i/ili čakre solarnog pleksusa. Za poticanje požude i seksualne privlačnost, koristite sakralnu i korijensku čakru.

Crvena

redcandleCrvene svijeće se koriste za energiju, vitalnost, poticanje strasti, izazivanje bijesa, požude i za fizičku snagu. Crvena se koristi se u magiji za osvetu, ljutnje, hrabrost, odlučnost i neprijatelje. Crvena svijeća se također može koristiti za zaštitu od psihičkog napada i za samopouzdanje. Crvena potiče nesreće, požare i ozljede. Crvenom bojom vlada Mars, to je fizička boja koja daruje energiju, snagu, dinamičnost, strastvenu ljubav, fizičku želju, snagu volje i atletske sposobnosti (pogotovo natjecateljske). Kada se koristi u crnoj magiji, crvena, za razliku od crne donosi iznenadne napade, nesreće, krvoprolića, nasilje i mržnju. Crvena svijeća se također može koristiti za poticanje ratova, anarhije i okrutnosti. U magijskim ritualima koje koriste crvene svijeće potrebna je moć korijenske čakre. Crvene svijeće treba koristiti utorkom.

Smeđa

brown_candlekombinacija zelene i crvene, Marsa i Venere. Smeđa boja se vezuje za Pluton koji vlada dalekim prostorima i mrtvima. Smeđa svijeća se najčešće koristi za koncentraciju, ravnotežu, intuiciju i razdvajanja. Smeđe svijeće se mogu koristiti za komunikaciju s duhovima prirode te za uzemljenje i centriranje sebe. Smeđa svijeća se koristi u čarolijama za čvrstoću, neutralnost i praktičnost. U djelovanju crne magije, smeđa se koristi za poticanje neodlučnosti, tuge, tuposti i nesigurnosti.

 

 

Indigo

indigocandleSvijeće indigo boje, se koriste u meditaciji i ritualima koji zahtijevaju energiju Saturna, kao što su duboke meditacije, balansiranje karme, zaustavljanje tračeve i astralna projekcija.

 

 

 

Purpurnocrvena

magentacandlePurpurnocrvena boja ima vrlo visoku vibracijsku frekvenciju i teži raditi vrlo brzo. Često se koristi s drugim svijećama. Opće namjene uključuju brze promjene, spirtitualno ozdravljenje i egzorcizam.

 

 

Roze

PinkcandleRoze je romantična boja, ukazuje na ljubav, romansu, duhovno buđenje, liječenje i zajedništvo.

Tarot, astrologija, numerologija