Tigrovo oko

Tigerseye06Izgled – Kvarc na pruge, blago sjajan, često mali i kotrljan.

Boja – Smeđežuta, ružičasta, plava, crvena

Izvor – SAD, Meksiko, Indija, Australija, Južna Afrika

Osobine – Tigrovo oko kombinira Zemaljsku energiju s energijama Sunca, čime stvara stanje visoke vibracije, koje je ipak uzemljeno i vuče duhovne energije ka Zemlji. Kad se stavi na treće oko, pojačava natčulne sposobnosti zemaljskih ljudi i balansira donje čakre, stimulišući uspon kundalini energije. Tigrovo oko je kamen koji štiti i koji je tradicionalno nošen kao talisman protiv uroka i kletvi. Pokazuje ispravnu upotrebu moći i ističe intergitet. Pomaže pri ostvarivanju ciljeva, prepoznajući unutarnje potencijale i potičući jasnoću namjere. Kad se stavi na pupčanu čakru, tigrovo oko je odlično za ljude koji su u raskoraku i nisu posvećeni. Prizemljuje i olakšava manifestaciju volje. Tigrovo oko usidrava promjenu u fizičko tijelo. Ovaj kamen je korisan za prepoznavanje kako svojih potreba, tako i potreba drugih ljudi. Pravi razliku između željnog razmišljanja o nečemu što hoćete i onoga što vam je stvarno potrebno. Mentalno, tigrovo oko integrira hemisfere mozga i pojačava praktično opažanje.

tigerseye07Pomaže kod sakupljanja raštrkanih informacija da bi se pretvorile u kompaktnu cjelinu. Korisan je za razrješavanje dilema i unutarnjih konflikata, posebno onih izazvanih ponosom i tvrdoglavošću. Tigrovo oko je naročito korisno za liječenje mentalnih nezdravosti i poremećaja ličnosti. Psihološki, tigrovo oko liječi probleme samopotcjenjivanja, samokritike i blokirane kreativnosti. Pomaže kod prepoznavanja talenata i sposobnosti pojedinca, kao i mana koje treba prevazići. Emotivno, tigrovo oko uravnotežuje jin i jang magiju i puni emotivno tijelo energijom. Ublažava depresiju i podiže raspoloženja.

Liječenje – Tigrovo oko liječi oko i popravlja noćni vid, reproduktivne organe i proširuje suženja. Korisan je kod zarastanja slomljenih kostiju.

Položaj – Nositi na desnoj ruci ili kao privjesak tijekom kratkih vremenskih perioda. Položaj na tijelu kako god odgovara za liječenje. Staviti na pupčanu čakru radi spiritualnog uzemljenja.

Tipovi

Plavo tigrovo oko

tigereye05je umirujući kamen koji otpušta stres. Pomaže pretjerano anksioznima, eksplozivnima i fobičnima. U liječenju, plavo tigrovo oko usporava metabolizam, smiruje previše aktivan seksualni nagon i razgraduje seksualne frustracije.

 

Zlatno tigrovo oko

TigerEye04potiče obraćanje pažnje na detalje i upozorava na popustljivost. Podržava djelovanje iz razuma, radije nego iz emocije. Zlatno tigrovo oko je odličan pratilac na testovima i važnim sastancima.

 

Crveno tigrovo oko

tigereye03je kamen koji stimulira, doprinosi prevazilaženju letargije i pruža motivaciju. U liječenju ubrzava spor metabolizam i potiče pasivan seksualni nagon.

 

Sokolovo Oko

hawkseyeOblik tigrovog oka “nalik sokolu”, na pruge, je odličan kamen za iscjeljivanje zemljine energije i za uzemljivanje energije. Stimulira i osnažuje fizičko tijelo lebdeći iznad svijeta, sokolovo oko potpomaže vid i uvide, potiče natčulne sposobnosti poput vidovitosti. Sokolovo oko pročišćava i puni energijom zemaljsku čakru. Kad se stavi u kut bogatstva u prostoriji, sokolovo oko privlači izobilje. Sokolovo oko je naročito dobro za razgraničavanje ograničavajućih i negativnih modela razmišljanja i ukorjenjenog ponašanja. Stavlja slvari u perspektivu, ublažava pesimizam i želju da krivite druge za probleme koje sami stvarate. Ovaj kamen će takoder izvući na površinu potisnute emocije i bolesti iz prethodnih i sadašnjeg života. Kad se stavi na treće oko, sokolovo oko pomaže kod putovanja unazad, do izvora emotivne blokade. Sokolovo oko potiče vaskularni sustav, probavu i noge.

Tarot, astrologija, numerologija