Selenit

selenite06Izgled – Selenit je vrsta gipsa. Prozračan s finim naborima (saten spar) ili grublji nabori, riblja kost ili kao latice (pustinjska ruža). Svih veličina

Boja – bijela, narančasta, plava, smeđa, zelena

Izvor – SAD, Meksiko, Rusija, Austrija, Grčka, Poljska, Nemačka, Francuska, Engleska

Osobine – Prozirni selenit ima veoma finu vibracijui donosi bistrinu uma, otvara krunsku čakru i pristupa anđeoskoj svijesti i višem vodstvu. Čist selenit je veza sa svjetlosnim tijelom i pomaže mu usidriti se u zemaljskoj vibraciji. Selenit je smiren kamen koji uliva duboki mir i koji je odličan za meditaciju i spiritualni rad. Telepatija se pojačava kod svake osobe koja drzi komad selenita čiste vibracije. Najčistiji prozračni bijeli selenit ima nebeski kvalitet i kažu da naseljava prostor između svjetlosti i materije. Prastar kamen, ali idalje jedan od namoćnijih kristala za novu vibraciju na zemlji. Selenit se može koristiti za konstruisanje zaštitne rešetke oko kuće, tako što se postavi u kutove, čime se stvara bezbedan i miran prostor koji ne propušta vanjske utjecaje. Krupan komad selenita u domu osigurava mirnu atmosferu. Štapici od selenita mogu se koristiti za uklanjanje entiteta sa aure ili za zaštitu od bilo kakvog vanjskog utjecaja na um.

selenite07Pošto nosi otisak svega što se dogodilo na svijetu, selenit seže do drugih života i veoma je koristan za provjeravanje postignutog napretka, kao i za pristupanje planovima za sadašnji zivot iz stanja između života. Ukazuje na lekcije i probleme na kojima još treba raditi, a pokazuje i kako se najbolje to može postići. Može se koristiti za otkrivanje, kako bi se vidjela budučnost ili da se potvrdi ono sto se desilo u pročlosti. Psihološki pomaže kod procjene i uvida. Mentalno razbistrava konfuziju i pomaže pri sagledanju krupnijeg plana. Donosi svjesno razumijevanje onoga što se dešava na podsvjesnoj razini. Efikasno stabilira emocije.

Liječenje – Selenit ravna kralježnicu i potiče fleksibilnost. Štiti od epileptičkih napada. Ovaj kamen neutralira trovanje živom iz plombi u zubima i preokreće dejstvo “slobodnih radikala”. Ovo je odličan kristal kada je riječ o dojenju i njegovanju djeteta. Njegovo najfinije liječenje se odvija na energetskim razinama.

Položaj – Držati ili staviti unutar ili oko kuće. (napomena selenit se rastvara od vlage)

Tipovi

Narančastosmeđi selenit

selenite01uzemljuje anđeoske energije i pomaže pri iscjeljivanju zemlje

 

Plavi selenit

selenite05položen na treće oko umiruje intelekt, olakšava isključivanje glasova uma tokom meditacije i brzo otkriva srž problema.

 

Zeleni selenit

selenite04pomaže u napredovanju prema vrhunskom dobru. Čini da se osjećate dobro i pomaže prevazići efekte starenja na koži i na skeletu.

 

Selenit riblji

selenite02osigurava duboko iscjeljivanje živaca. Izuzetno je umirujući, stabilizira emocije i smanjuje napetost. Ova forma selenita često se naziva selenit krila anđela, pošto olakšava anđeoske kontakte.

 

Pustinjska ruža selenit

selenite03pomaže da se razgrade samonametnuti programi koji su predugo trajali. Otpušta program i pomaže pri pronalaženju odgovarajuće zamjene. Može se koristiti za jačanje afirmacija.

Tarot, astrologija, numerologija