Rubin

4863199_f520Izgled – Bistar, prozračan kada je ispoliran, mat kada nije. Mali fasetirani kristali ili veći mutan komad

Boja – Crvena

Izvor – Indija, Madagaskar, Rusija, Šri Lanka, Kambodža, Kenija, Meksiko

Osobine – Rubin je odličan kamen za energiju. Unosi snagu u život, snabdeva energijom i donosi ravnotežu, iako ponekad previše stimulira osjetljive ili razdražljive ljude. Rubin potiče strast za životom, ali nikada u smislu autodestrukcije. Poboljšava motivaciju i postavljanje realističnih ciljeva. Rubin stimulira srčanu čakru i balansira srce. Ovaj kamen je moćan, štiti protiv nadnaravnih napada i vampirizma. Potiče pozitivne snove i jasnu vizualizaciju i stimulira pinealnu žlijezdu. Rubin je jedno od kamenja izobilja i pomaže kod zadržavanja bogatstva i strasti. Psihološki, rubin izvlači nemir i negativnu energiju radi transformiranja i potiče uklanjanje svega negativnog sa vašeg puta. Potpomaže dinamično vodstvo.

RedPinkRubyRough-smMentalno, rubin donosi pozitivno i hrabro stanje uma. Pod utjecajem rubina, um je oštar s povišenom svjesti i odličnom koncentracijom. S obzirom na zaštitno djelovanje kamena, čini vas jačim tokom rasprava i sporova. Emotivno, rubin je dinamičan .Dopunjava strast i rasplamsava entuzijazam. Rubin je društven kamen, koji privlači seksualnu aktivnost. Fizicki, rubin prevazilazi iscrpljenost i bezvoljnost, i daje snagu i krepkost, a suprotno umiruje hiperaktivnost.

Liječenje – Rubin detoksifikuje telo, krv i limfu, liječi groznicu, infektivne bolestii slabu cirkulaciju. Izuzetno je koristan za srce i vaskularni sustav. Stimulira nadbubrežne žlijezde, bubrege, reproduktivne organe i slezenu.

Položaj – Srce, prst, skočni zglob.

Tarot, astrologija, numerologija