Peridot

peridot01Izgled – Peridot je vrsta olivina. Mat ili prozračan kristal kada je fasetiran i poliran. Obično prilično mali

Boja – maslinastozelena, žućkastozelena

Izvor – SAD, Brazil, Egipat, Irska, Rusija, Šri Lanka, Kanarska ostrva

Osobine – U drevnim vremenima, za peridot se vjerovalo da štiti od zlih duhova. Ovaj kamen je snažan čistilac. Otpušta i neutralira otrove na svim razinama, čisti fizičko i suptilna tijela kao i um. Otvara čisti i aktivira čakre srca i solarnog pleksusa, otpušta “stari prtljag”. Oslobađa tereta, krivice i opsesija. Perodit podučava da je oslanjanje na ljude ili na prošlost, kontraproduktivno. Peridot vam pokazuje kako se otkačiti od vanjskih utjecaja u potrazi za vodstvom i okrenete svojim višim energijama. Ovaj kamen otpušta stare modele i stare vibracije, kako bi se moglo pristupiti novoj frekfenciji. Ako ste obavili psihološki deo posla, peridot vam pomaže ubrzani uspjeh. Ovaj vizionarski kristal vam omogućava razumjeti svoju sudbinu i svoju duhovnu svrhu. Naročito je koristan isceliteljima.
Psihološki, peridot ublažava ljubomoru, ozlojeđenost, pakost i bijes i smanjuje stres. Pojačava samopouzdanje i isticanje bez agresivnosti. Peridot pomaže provesti određene promjene.

peridot02Pomaže vam pri osvrtanju u prošlost, upoznavanju darova u svojim iskustvim, i pokazuje kako oprostiti sebi. Ovaj kamen potiče psihološku jasnoću i blagostanje. Povezan je s dosezanjem duhovne istine i regulira životne ckluse. Mentalno, peridot izoštrava um i otvara ga novim razinama svjesnosti. Otklanja otupelost i skreće vam pozornost na sve ono što jeste, svjesno ili nesvjesno. Uz pomoć peridota možete priznati greske i nastavite dalje. Pomaže vam preuzeti odgovornost za osobni život kada verujete da je za sve “kriv neko drugi”. Utjecaj peridota može značajno poboljšati nezadovoljavajuću vezu.

Liječenje – Peridot ima okrepljujuće djelovanje. Iscjeljuje i regenerira tkivo. Jača metabolizam i dobar je za kožu. Peridot je koristan za srce, timus, pluća, zučnu kesu, probavni sustav, čireve i jača oči. Kada se stavi na abdomen, potpomaže porađanje jačanjem kontrakcija mišića, a pri tome smanjuje bol. Njegova energija dovodi u ravnotežu bipolarne poremjećaje i doprinosi prevazilaženju hipohondrije.

Položaj – Nositi na grlu. Staviti gdje odgovara, preko jetre u dodiru s kožom.

Tarot, astrologija, numerologija