Opal

opal09Izgled – Proziran ili mliječan, prelijeva se i vatren je, ili je staklast bez vatre, često mali i poliran

Boja – Bijela, ružičasta, crna, bež, plava, žuta, smeđa, narančasta, crvena, zelena, purpurna

Izvor – Australija, Meksiko, Peru, Južna Amerika, Britanija, Kanada, SAD, Honduras, Slovačka

Osobine – Opal je nježan kamen fine vibracije. Pojačava kozmičku svijest i daje natčulne i mistične vizije. Stimulira originalnost i dinamičnu kreativnost, pomaže pristupanju i izražavanju pravog sopstva pojedinca. Opal upija i reflektivan je. Registrira misli i osjećaje, pojačava ih i vraća izvoru. To je karmički kamen, koji podučava da ti se ono što ispoljavaš vraća. Opal je kamen zaštite, čak može, kada se pravilno programira, da vas učini nevidljivim i neprimjetnim. Može se koristiti kad se upuštate u opasnost, u šamanskom radu, gde je kamuflaža neophodna. Psihološki, opal pojačava i izvlači na površinu određene osobine, radi transformacije. Povećava samouvažavanje i tako vam pomaže da spoznate svoje pune potencijale. Mentalno, opal donosi lakoću i spontanost. Potiče interes za umjetnost. Emotivno, opal se oduvijek povezivao s ljubavlju i strašću, žudnjom i zaljubljivanjem. To je zavodljiv kamen, koji intenzivira emotivna stanja i oslobađa inhibicija.

opal10Može djelovati i kao stabilizator emocija, ali može i rasturiti energiju; zato korisnik treba biti maksimalno skoncentriran kad koristi opal za istraživanje ili izazivanje osjećaja, ili treba imati pripremljeno drugo kamenje, koje može pomoći integraciji. Opal pokazuje kakva su bila vaša emotivna stanja u prošlosti, posebno u drugim životima, i podučava kako da preuzmete odgovornost za svoje stanje. Potiče ispoljavanje pozitivnih emocija. Kažu da nošenje opala donosi vjernost, odanost i spontanost, ali može pojačati nestalnost, tamo gde već postoji sklonost. Opal se može koristiti za isceljivanje zemljinog energetskog polja, za popravljanje oštećenja i dopunjavanje energijom.

Liječenje – Opal jača volju za životom. Utječe na Parkinsonovu bolest, na infekcije i groznice i jača pamćenje. Čisteći krv i bubrege, opal regulira inzulin, olakšava porođaj i ublažava PMS (koristiti tamnije boje). Ovaj kamen je korisan za oči, posebno u obliku eliksira.

Položaj – Staviti ili držati gdje god odgovara, posebno na srce i solarni pleksus. Nositi na malom prstu.

Tipovi

Crno-smeđesivi opal

opal02odgovara sakralnoj čakri i reproduktivnim organima. Posebno je korisan za otpuštanje seksualne napetosti, koja potječe iz emotivnog uzroka i za obradu i integriranje novootpuštenih emocija.

 

Plavi opal

opal04je emotivni sedativ, koji pnlagođava duhovnoj svrsi. Odgovara grlenoj čakri i može poboljšati komuntkaciju, posebno kada se radi o nečemu što je bilo potisnuto zbog nedostatka samopouzdanja. Korisan je kada iskustva i povrede iz prošlog života utječu na sadašnji život.

 

Vatreni opal

opal05(narančasto-crveni) poboljšava osobnu moć, budi unutarnju vatru i štiti od opasnosti. To je simbol nade, odličan za posao, i pojačivač energije. Ovaj kamen olakšava promjenu i napredak. Za vatreni opal kažu da mtenzivira misli i osjećaje, vraćajući ih trostruko jačim, a može otpustiti doboko usađene osećaje žalosti, čak i kada izviru iz drugih života. Ovaj kamen je izvrstan za otpuštanje prošlosti, iako može djelovati eksplozivno, kada se potisnute emocije odjednom oslobode. Vatreni opal odgovara abdomenu i donjem dijelu leđa, kao i trostrukom grijaču. Liječi crijeva i bubrege, balansira adrenalinske žlijezde, stimulira spolne organe. Ovaj kamen je odličan za dopunjavanje energijom i grijanje.

Opal boje trešnje

opal07pomaže kod čišćenja i aktiviranja osnovnih i sakralne čakre. Potiče osjećaj usmjerenosti. Na duhovnom nivou, ovaj kamen aktivira vidovitost i osjetljivost na natprirodno. Naročito je korisan za liječenje glavobolja. koje potiču od blokiranog i neotvorenog trećeg oka. Potiče regeneraciju tkiva i liječi bolesti krvi, napetost mišića, premcćaje kralježnice i ublažava simptome menopauze.

Plavo-zeleni opal

opal03otvara za nove doživljaje i potiče otvaranje prema drugima. Pomaže vam da gledate svijet novim očima. Kamen koji popravlja raspoloženje, olakšava emotivni teret i oslobađa osjećaje. Detoksificira i regenerira jetru i iz srca i grudi oslobađa osjećaj stegnutosti.

 

Zeleni opal

opal06je kamen koji pročišćava i podmlađuje, koji potiče emotivni oporavak i pomaže vezama. Sposobnošću da filtrira informacije i preusmjeri um, daje značaj svakodnevnom životu i donosi duhovnu perspektivu. U liječenju, zeleni opal jača imuni sustav i ublažava prehladu i gripu.

 

Vodeni opal

opal08je odličan kamen za otkrivanje. Njegove vodenaste dubine stimuliraju povezivanje s duhovnim domenima. Stabilizira raspoloženje, povezuje zemaljsku čakru s krunskom, poboljšava meditativna iskustva.

Tarot, astrologija, numerologija