Oniks

onyx02Izgled – kalcedon na pruge, išaran kao mramor, često poliran. svih veličina

Boja – Crna, siva, bijela, plava, smeđa, žuta, crvena

Izvor – Italija, Meksiko, SAD, Rusija, Brazil, Južna Afrika

Osobine – Oniks daje snagu. Pruža podršku u teškim ili zbunjujućim okolnostima i u periodima teškog mentalnog ili fizičkog stresa. Povezanost oniksa s cjelinom fokusira vašu energiju i usklađuje je s višom silom, pristupanjem višem vodstvu. Ovaj kamen potiče krepkost, postojanost i izdržljivost. Potpomaže učenje lekcija, daje samopouzdanje i pomaže vam da se opustite u svom okruženju. Oniks je tajanstveni kamen koji potpomaže samostalno rasuđivanje. Za oniks se kaže da sadrži sjećanja na stvari koje su se dogodile nosiocu. Može se koristiti za psihometriju, da ispriča priču onima koji su osjetljivi na njegove vibracije. Ovo svojstvo zadržavanja fizičkih sjećanja čini oniks jako korisnim za istraživanje prošlih života, u procesu liječenja starih povreda i psihičkih trauma koje utječu na sadašnji život.

onyx03Držanje komada oniksa nosi vaš um na mjesto prethodne povrede, što se onda može riješiti radom na fizičkom tijelu, promjenom programa ili kristaloterapijom. Oniks se također koristi da izliječi stare jade i žalosti. Psihološki, oniks prepoznaje i integrira dualnosti unutar ličnosti. Usidrava lelujavost u stabilniji način življenja i daje samokontrolu. Oniks je mentalni tonik koji ublažava paralizirajuće strahove i brige. Oniks prenosi neprocjenjivi dar mudrog odlučivanja. Fizički, oniks pomaže kod apsorpcije energije iz svemira, energije koja je potrebna za liječenje i za ostale svrhe. Dovodi u ravnotežu jin i jang energije unutar tijela.

Liječenje – Oniks je korisan za zube, kosti, koštanu moždinu, bolesti krvi i za stopala.

Položaj – Nositi na lijevoj strani tijela. Staviti ili držati gdje god odgovara. Tradicionalno, za oniks koji se nosio oko vrata govorilo se da smiruje požudu i potiče čednost.

Tarot, astrologija, numerologija