Labradorit

labradorite01Izgled – Svih veličina, najčešće polirani: tamni dok ih ne zakači zrak svjetlosti, onda se prelivaju plavo ili sevaju zlatno. Žuti oblik je providan, uglavnom mali i kotrljan.

Boja – Sivkasta do crne sa plavim, žuta

Izvor – Italija, Grenland, Finska, Rusija, Kanada, Skandinavija

Osobine – Labradorit koji se preliva je visoko mističan kamen zaštitnik, donosilac svjetlosti. Podiže svijest i povezuje sa energijama univerzuma. Labradorit odbija neželjene energije iz aure i spriječava gubljenje energije. Pravi barijeru za negativnu energiju koja se prospe tokom terapije. Može vas odneti u drugi svijet ili u druge živote. Kao kamen ezoteričnog znanja, olakšava inicijaciju u misterije. Labradorit usklađuje fizičko s eteričnim tijelom i pristupa duhovnoj svrsi. Podiže svijst i uzemljuje duhovne energije u fizičko tijelo. Ovaj kamen stimulira intuiciju i dar proricanja, uključujući i umjetnost shvaćanja “pravog momenta”, donosi poruke iz nesvjesnog uma na površinu i tako olakšava njihovo međusobno razumijevanje.

Labradorite02Psihološki, labradorit otklanja strahove, nesigurnosti i ruševine od ranijih razočaranja, uključujući i ona koja su se desila u prethodnim zivotima. Jača vjeru u sebe i povjerenje u univerzum. Otklanja projekcije drugih ljudi, uključujuci i misaone formacije koje su se zakačile za auru. Labradorit smiruje previše aktivan um i puni maštu energijom, donoseći nove ideje. Analiza i racionalnost su usklađeni sa unutarnjim vidom. Labradorit donosi kontemplaciju i introspekciju. Ukršta intelektualnu misao s intuitivnom mudrošću, odlično razgrađuje iluzije, ide do korena problema i pokazuje pravu namjeru na misli i dela. Ovaj kamen izvlači potisnuta sjećanja iz prošlosti. Labradorit je koristan pratilac kroz promjene jer daje snagu i istrajnost. Kao kamen preobražaja, priprema tijelo i dušu za proces uznesenja.

Liječenje – Labradorit liječi bolest očiju i mozga, otpušta stres i regulira metabolizam. Liječi prehlade, giht i reumatizam, usklađuje hormone i otpušta menstrualnu tenziju, snižava krvni pritisak. Može se koristiti kao svjedok tokom rediestezijskih tretmana, jer točno i precizno ukazuje na uzrok nezdravosti.

Položaj – Nositi preko više srčane čakre, držati ili staviti gdje je potreban.

Žuti labradorit

labradorite03pristupa najvišim nivoima svesti, pojačava vizualizaciju, trans, vidovitost i usmjeravanje. Koristan je za čakru solarnog pleksusa i širi mentalno tijelo, donoseći u njega više mudrosti. Liječi želudac, slezenu, jetru, žučnu kesu i adrenalne zlijezde. Staviti na treće oko, solarni pleksus ili držati.

Tarot, astrologija, numerologija