Krizokola

chrysocolla01Boja – Zelena, plava, tirkizna

Izgled – Mat, često na pruge ili sa inkluzijama, svih veličina, često kotrljan ili poliran

Izvor – SAD, Britanija, Meksiko, Čile, Peru, Rusija

Osobine – Krizokola je miran i zadovoljavajući kamen, dobar je za meditaciju i komunikaciju. Unutar doma, krizokola izvlači negativnu energiju svih vrsta. Može vam pomoći da smireno prihvatite situacije koje se konstantno mijenjaju, izazivajući veliku unutarnju snagu. Koristan je za veze koje su postale nesigurne, zato što stabilizira i iscjeljuje i dom i osobni odnos. Krizokola smiruje, pročišćava i puni čakre energijom i izravnava ih sa božanskim. Na čakri solarnog pleksusa izvlači negativne emocije poput krivice i preokreće destruktivne emotivne programe. Na srčanoj čakri liječi srdobolju i povećava kapacitet da volite. Na grlenoj čakri povećava komunikaciju, pomaže shvatiti kad trebate ćutiti. Na trećem oku otvara duhovnu intuiciju.

chrysocolla02Psihološki, krizokola potiče samosvjesnost i unutarnju ravnotežu, otkriva povjerenje i osjećajnost. Povećava osobnu snagu i povećava kreativnost.P revazilazi fobije, izvlači negativnost i snabdeva motivacijom onima kojima nedostaje. Mentalno, krizokola smanjuje napetost i pomaže vam zadržati glavu hladnom. Podržava izrađivanje istine i nepristrasnost. Emotivno, krizokola otklanja krivicu i unosi radost.

Liječenje – Krizokola liječi artritis, bolest kostiju, grčeve mišića, digestivni trakt, čireve, bolesti krvi i probleme s plućima. Detoksikuje jetru, bubrege i crijeva. Kisikom snabdeva krv i staničnu strukturu pluća, doprinoseći povjećanju kapaciteta pluća i disanja, regenerira pankreas i uravnotežava krv. Ovaj kamen jača mišiće i otklanja grčeve. Svojim rashlađujućim dejstvom liječi infekcije, posebno grla i krajnika, snižava krvni tlak i stišava opekline. Olakšava artritičnu bol, jača tiroidnu žlijezdu i koristan je za metabolizam. Odličan kamen za žene, hrizoola utječe na PMS i menstrualne grčeve. Na suptilnoj razini, krizokola rješava mijazme.

Položaj – Staviti kako odgovara na kožu ili na treće oko

Tarot, astrologija, numerologija