Karneol

Carnelian04Izgled – Mali, prozirni obluci kalcedona, često uglačani od vode ili kotrljani

Boja – Crvena, narančasta, ružičasta, smeđa

Izvor – Velika Britanija, Indija, Češka, Slovačka, Peru, Island, Rumunjska

Osobine – Karneol je kamen koji prizemljuje i usidrava u sadašnju stvarnost. Stabilizirajući kamen s visokom energijom, odličan je za obnavljanje vitalnosti i motivacije, stimuliranje kreativnosti. Karneol ima sposobnost pročišćavanja drugog kamenja. Psihološki, kamen dovodi do prihvaćanja životnog ciklusa i otklanja strah od smrti. U drevnim vremenima je korišten kao zaštita mrtvima na njihovom putovanju u zagrobni život. Daje hrabrost, potiče pozitivne izbore u životu, odstranjuje apatiju i motivira na uspjeh u poslu i u drugim stvarima. Ovaj kamen pomaže vam da vjerujete sebi i svojim procjenama.

carnelian05Dolazi do srži onoga što vas pokreće, prevazilazi negativne okolnosti ii potpomaže postojanost. Mentalno, karneol poboljšava analitičke sposobnosti i pročišćava percepciju. Otklanja irelevantne misli u meditaciji i uključuje sanjalice u svakodnevnu realnost. Emotivno, ovaj kamen je moćna zaštita protiv zavisti, bijesa, lošeg razpoloženja, vašeg ili drugih ljudi.

Liječenje – Karneol je pun životne energije i vitalnosti. Stimulira metabolizam. Aktivira zemaljsku čakru, utječe na ženske reproduktivne organe, pojačava plodnost. Ovaj kamen pobjeđuje frigidnost i impotenciju, liječi probleme donjeg dijela leđa, reumatizam, artritis, neuralgiju i depresiju, posebno kod ljudi u poodmaklim godinama. Regulira tjelesne tekućine i bubrege, ubrzava zacjeljivanje kostiju i ligamenata i zgušnjava krv. Karneol poboljšava apsorpciju vitamina i minerala i osigurava dobro snabdijevanje organa i tkiva krvlju.

Položaj – Koristiti kao privjesak ili kopču za remen, ili staviti gdje odgovara tako da dodiruje kožu. Karneol blizu ulaznih vrata priziva zaštitu i poziva izobilje u kuću.

Tarot, astrologija, numerologija