Kalcit

calcite11Boja – Zelena, plava, žuta, narančasta, prozirna, smeđa, ruzičasto-siva, crvena

Izgled – Prozračan, često na pruge, svih veličina, ponekad kotrljan.

Izvor – SAD, Britanija, Belgija, Česka, Slovačka, Peru, Island, Rumunija, Brazil

Osobine – Kalcit je moćan pojačivač i pročišćivač energije. Samo prisustvo kalcita u sobi čisti negatvnu energiju iz okolice i povečava vašu energiju. Unutar tijela čisti statičnu energiju. Spektar boja čisti fizičko i suptilna tijela. Kalcit je aktivan kristal koji ubrzava razvoj i rast. Ovo je duhovan kamen povezan s višom svešću koji olakšava otvaranje visim svesnostima i proročkim sposobnostima usmeravanju i vantjelesnim iskustvima. Psihološki, kalcit povezuje osjećanja sa intelektom, stvarajući emotivnu inteligenciju, kalcit ima pozitivan utjecaj, posebno tamo gdje je netko izgubio nadu i motivaciju. Pobjeđuje lenjost, doprinoseći aktiviranju na svim razinama. Mentalno, kalcit smiruje um, uči razboritosti i analizi, stimulira uvide, poboljšava memoriju.

Calcite10Olakšava prepoznavanje koja je informacija važna, a onda i njeno zadržavanje. Kalcit daje sposobnost sprovesti ideje u djelo. Ovaj mieral je koristan za učenje. Kalcit razlaže emotivni stres i zanemaruje ga smirenošću. Ovo je stabilirajući mineral, pojačava povjerenje u samog sebe i sposobnost prevaziću prepreke. Na suptilnoj razini, raspored odgovarajucih boja kalcita čisti, dovodi u ravnotežu i dopunjava energijom čakre.

Liječenje – Kalcit čisti organe. Potpomaže apsorpciju kalcija u kostima, ali razlaže kalcifikacije, jačajuci skelet i zglobove. Rješava probleme s crevima i kožom. Kalcit stimulira koagulaciju krvi i zacjeljivanje tkiva. Jača imuni sustav i potpomaže rast kod male djece. Kalcit djeluje brzo kao eliksir i može se nanositi na kožu, čireve, bradavice i zagnojene rane.

Položaj – Držati ili staviti na odgovarajuće mjesto. Nositi kao privejsak. Može se koristiti za spravljanje zaštitne mreže oko kreveta. Koristiti kao esenciju dragulja.

Tipovi

Crni kalcit

Calcite05je mineral hroničar za regresiju i obnavljanje sjećanja, u cilju otpuštanja prošlosti. Vraća dušu u tijelo nakon traume ili stresa, oslobađa depresije i koristan je drug tokom tamnih noći duše.

 

Plavi kalcit

Calcite04je nježan za oporavak i opuštanje. Snižava krvni tlak i oslobađa boli. Njezno opušta nerve i otklanja anksioznost, oslobađa negativne emocije. Kada se koristi na grlenoj čakri pomaže jasnoj komunikaciji, posebno tamo gdje je rasprava. Plavi kalcit može apsorbirati energiju, filtrirati je i onda je vratiti kao korisnu za pošiljaoca.

 

Zeleni kalcit

calcite02je mentalni iscjelitelj, razgrađuje krute stavove i stvare programe, vraća ravnotežu uma. Pomaže u prevazilaženju onoga što je poznato i utješno, ali nije više od koristi, pomaže komunikaciju i prelazak iz inertne u pozitivnu situaciju. Moćan je stimulator imununološkog sustava i posebno je koristan u zaštitnoj mreži. Apsorbira negativnost i oslobađa tijelo bakterijskih infekcija. Smiruje artritis i skraćene ligamente ili mišiće i koristan je u prilagođavanju kostiju. Njegov zeleni zrak hladi groznicu, opekotine i upale, smiruje nadbubrežne žlijezde, liječi bolest izazvanu bijesom. Kada se zeleni kalcit redovito stavlja na tijelo on upija nezdravost i treba ga dobro očistiti poslije uporabe.

Prozirni kalcit

Calcite07je “lijek za sve”, posebno u vidu eliksira. To je moćno sredstvo detoksikacije. Na fizičkoj razini, djeluje kao antiseptik, a na suptilnoj čisti i usklađuje čakre. Prozirni kalcit sa dugama donosi velike promjene – to je mineral novih početaka. Prozirni kalcit donosi dar dubokog iscjeljenja duše i revitalizaciju suptilnih tijela. Otvara i pročišćava unutarnje i vanjske oči.

 

Islandsi spar

calcite03(optički kalcit) izoštrava slike i iscjeljuje oči. Može pomoći u uviđanju drugog značenja skrivenog iza riječi. Smanjuje napetost koja izaziva migrene. Ovaj oblik kalcita izvrsno pročišćava suptilna tijela.

 

Zlatni kalcit

calcite01je izvrstan za meditaciju i za prilagođavanje višim mentalnim razinama. Budi mentalnu pozornost, uzemljuje više mentalne energije u fizičku domenu. Staviti na pupčanu, krunsku ili čakru solarnog pleksusa. Stimulira volju. Njegova energija, posebno u obliku eliksira, vrlo je osnažavajuća. Poboljšava meditaciju, donoseći duboko stanje opuštenosti i duhovnosti, i povezujući ga sa višim izvorima duhovnog vodstva.

Narančasti kalcit

Calcite06je kamen koji odlično dopunjava energiju i prečišćava, posebno donje čakre. Narančasti kalcit uravnotežava emocije, otklanja strah i prevazilazi depresiju. Razgrađuje probleme i izvlači maksimalni potencijal. Ovaj kamen liječi reproduktivne organe, žučnu kesu, crijeva, bešiku i otklanja sluz iz sustava.

 

Crveni kalcit

Calcite08pojačava energiju, diže emocije, pomaže snazi moći i otvara srčanu čakru. Otklanja inertnu energiju, uključujući i opstipaciju (zatvor) i razgrađuje blokade. Odgovara donjim čakrama koje puni energijom i iscjeljuje. Otklanja strah, donoseći razumijevanje izvora. Na fizičkoj razini, liječi probleme s kukovima i s donjim ekstremitetima, opušta zglobove, a na suptilnoj otklanja blokade koje vas spriječavaju ići kroz život.

Ružičasti kalcit

Calcite09(mangano kalcit) je kristal srca u kontaktu s anđeoskim kraljevstvom. Mineral opraštanja, oprašta strah i bol koja drži srce zarobljeno u prošlosti, unoseći bezuvjetnu ljubav. Potiče samovažnost i samoprihvatanje, liječi živčane poremećaje, otklanja napetost, anksioznost, noćne more. Energija ružičastog kalcita pažljivo razgrađuje otpor. Koristan je za svakoga ko je doživio traumu ili napad.

Tarot, astrologija, numerologija