Jaspis

jasper04Izgled – Kalcedon kvarc mat, išaran, često uglačan vodom ili mali kotrljan

Boja – Crvena, smeđa, žuta, zelena, plava, purpurna

Izvor – Širom svijeta

Osobine – Jaspis je poznat kao “vrhunski njegovatelj”. On njeguje i podržava u periodima stresa i donosi mir i ispunjenje. Kad se koristi u iscjeljivanju, sjedinjuje sve aspekte vašeg života. Svaka boja jaspisa odgovara određenoj čakri. Ovaj kamen olakšava šamanska putovanja i sjećanje na snove. Pruža zaštitu i uzemljuje energiju i tijelo. Upija negativnu energiju i usklađuje čakre i auru. Jaspis dovodi jin i jang u ravnotežu i usklađuje fizičko, emotivno i mentalno tijelo s eteričnom domenom. Čisti elektromagnetna i ekološka zagađenja, uključujući radijaciju i pomaže u rašljarenju. Psihološki, jaspis donosi odlučnost u svim pothvatima. Daje hrabrost da se energično uhvatite u koštac s problemima i potiče iskrenost sa samim sobom. Pruža podršku tokom neophodnih konflikata. Mentalno, jaspis potpomaže brzo razmišljanje, potiče organizacijske sposobnosti i sprovođenje projekata u djelo do kraja. Stimulira maštu i pretvara ideje u djelo. Fizički, jaspis produžava seksualni užitak. Pomaže tokom dugotrajne bolesti ili bolničkog liječenja i dopunjava tijelo energijom.

Liječenje – Jaspis je koristan za vaskularni i probavni sustav, kao i za spolne organe. Balansira nivo minerala u tijelu. Posebno je koristan kao eliksir, zato što ne stimulira tijelo pretjerano.

Položaj – Gdje god odgovara u dodiru s kožom. Postavljanje na određene pozicije je navedeno kod svake boje, Treba ga koristiti tijekom dužih vremenskih perioda, pošto jaspis deluje sporo. Krupan komad smeđeg jaspisa treba smjestiti negde u prostoriju da upija negativnu energiju.

Tipovi

Plavi jaspis

bluejasperpovezuje sa spiritualnim svijetom. Stimulira grlenu čakru. dovodi jin i jang energiju u ravnotežu, stabilizira auru. Ovaj kamen održava energiju tijekom posta, liječi degenerativne bolesti i balansira nedostatak minerala.

 

Zeleni jaspis

greenjasperliječi i otklanja nezdravosti. Balansira djelove vašeg života koji su postali previše važni, na štetu drugih. Ovaj kamen stimulira srčanu čakru. Zeleni jaspis liječi bolesti kože i smiruje otekline. Liječi oboljenja probavnog trakta i pročišćavajućih organa. Vrši detoksikaciju i smiruje upale.

 

Žuti jaspis

yellowjasperštiti tijekom spiritualnog rada i fizičkih putovanja. Usmjerava pozitivnu energiju, puni energijom endokrilni sustav. Žuti jaspis stimulira čakru solarnog pleksusa Otpušta toksine, poboljšava probavu i liječi želudac.

 

Crveni jaspis

redjasperje blago stimulativan. Uzemljuje energiju i ispravlja nepravedne događaje. Crveni jaspis iznosi probleme na svjetlo, prije nego što postanu preveliki i osigurava uvid u najteže situacije. Kad se stavi pod jastuk, pomaže da se sjećate snova. Crveni jaspis stimulira zemaljske čakre, čisti i stabilizira auru. Ovo je kamen zdravlja koji jača i detoksificira vaskularni sustav, krv i jetru. Razgrađuje blokade u žučmm kanalima.

Smeđi jaspis

brownjasperje povezan sa zemljom i potiče ekološku svjesnost. Rezultat toga jesu stabilnost i ravnoteža koje on donosi. Naročto je korisan za smanjenje geopatogenog i ekološkog zračenja. Olakšava duboku meditaciju. usmjeravanje i regresiju prethodne živote, otkrivajući karmičke uzroke. Ovaj kamen poboljšava noćni vid, potiče astralna putovanja i stimulira donju zemaljsku čakru. Poboljšava imuni sustav, čisti zagađenja i toksine iz tijela, stlmulira organe za čišćenje. Liječi kožu.

Pejzažni jaspis

landscapejasperkamen za koji kažu da je obraćanje Majke Zemlje dvojoj djeci. Sadrži poruku iz prošlosti medu svopm slikama, za one koji je znaju pročitati. Iznosi na površinu skrivene osjećaje krivice, zavisti, mržnje i ljubavi i misli koje su uglavnom bile potisnute, btlo iz sadašnjeg ili iz prošlih života. Ovaj kamen daje osećaj proporcije i harmonije. Pejzažni jaspis donosi utjehu i razgrađujc strah. Stimulira imuni sustav i pročišćava bubrege.

Mukait

mookaitejasperaustralijski jaspis pruža korisnu ravnotežu između unutarnjih i vanjskih iskustava. Daje strast za novim iskustvima kao i duboku smirenost. Fleksibilni mukait potiče prilagodljivost. Ukazuje na sve mogućnosti i pomaže da odaberemo onu pravu. Mukait je kamen koji fizički stabilizira, jača imuni sustav, zacjeljuje rane i pročišćava krv.

 

Kraljevski jaspis

royalplumjasperboje šljive otvara krunsku čakru i usklađuje duhovne energije s osobnom svrhom. donoseći status i moć. Ovaj kamen eliminira suprotnosti i potiče očuvanje dostojanstva pojedinca. Donosi emotivnu i mentalnu stabilnost.

 

Bazanit

basanitejaspercrni jaspis je kamen koristan za otkrivanje. Nosi vas duboko u izmijenjeno stanje svijesti i donosi proročkc snove i vizije.

 

 

Orbikularni jaspis

orbicularjasperpomaže u pnhvaćanju odgovornosti i ulijeva strpljenje. Njegova kružna obilježja odgovaraju kružnom disanju, koje olakšava.

Tarot, astrologija, numerologija