Heliotrop

bloodstone-example-4Boja – Crveno – zelena

Izgled – Zeleni kalcedon prošaran crvenim ili žutim jaspisom, često srednje veličine kotrljan kamen

Izvor – Australija, Brazil, Kina, Češka, Rusija, Indija

Osobine – Heliotrop (krvavi kamen) je odličan prociscivac krvi i moćan iscjeljitelj. Vjeruje se da ima mistična i magijska svojstva otjerati zlo i negativnost i usmjeriti duhovne energije. Pojačava inuiciju i povećava kreativnost. Odličan za uzemljenje i zaštitu, krvavi kamen odbija neželjene utjecaje. Stimulira san i moćan je revitalizator. Psihološki, heliotrop daje hrabrost i uči kako izbjeći opasne situacije strateškim povlačenjem i fleksibilnošću. Potiče nesebičnost i idealizam i pomaže spoznavanju da haos prethodi transformaciji. Mentalno, krvavi kamen smiruje um, otklanja konfuziju i poboljšava proces donošenja odluka. Može revitalizirati um ako ste mentalno iscrpljeni.

bloodstone-example-2Ovaj kamen pomaže u privikavanju na neobične okolnosti. Emotivno, heliotrop pomaže u uzemljenju srčane energije. Smanjuje razdražljivost, agresivnost i netrpeljivost. Duhovno, krvavi kamen pomaže u uvođenju duhovnosti u svakodnevni život.

Liječenje – Heliotrop pročišćava energiju i stimulira imunitet protiv akutnih infekcija. Stimulira protok limfe i metaboličke procese, revitalizira i puni energijom kad su um i tijelo iscrpljeni, pročišćava krv,  detoksifikuje jetru, creva, bubrege, slezenu i bešiku. Heliotrop je koristan za organe bogate krvlju, regulira i potiče koagulaciju krvi, pomaže cirkulaciji. Smanjuje stvaranje gnoja i neutralira pretjerano stvaranje kiselosti. Koristan je u slučajevima leukemije, jer je dobar za krv i otklanja toksine. Krvavi kamen može se koristiti za iscjeljivanje loze predaka. Čisti donje čakre i vraća njihove energije u ravnotežu.

Položaj – Gdje treba. Nositi stalno za dobro zdravlje. Staviti u posudu sa vodom pored kreveta da bi se obezbedio miran san. Kao stimulator imuniteta zalepiti preko timusa.

Tarot, astrologija, numerologija