Eliksiri od prirodnih kristala

shutterstock_103467728Voda kruži planetom, teče kroz naša tijela i širi se čitavim svijetom. Kad bismo bili u stanju pročitati informacije sadržane u pamćenju vode, čuli bismo pripovijest epskih razmjera. Razumijevanje vode donosi razumijevanje svemira, prirodnih čudesa i samoga života. Voda posjeduje sposobnost kopiranja i pamćenja informacija. To nam je svojim prekrasnim radom pokazao Dr. Masaru Emoto. Izlagao je vodu raznim utjecajima, vibracijama, muzici, ali i napisanim riječima ili frazama koje bi omotao oko boce s vodom, tako da riječi budu okrenute unutra, a nakon toga bi izlio 50 različitih vrsta voda u 50 Petrijevih posuda, a potom ih zamrzavao na -20°C. Kada su se pojavili kristali vode, fotografirao ih je i pokazao svijetu.

Čitav je svemir u stanju vibracije i sve što postoji stvara vlastitu, jedinstvenu frekvenciju. Kada nešto razdvojimo na najmanje dijelove, ulazimo u čudan svijet u kojem postoje samo čestice i valovi. Činjenica je da sve što postoji u stanju vibracije također znači da sve što postoji stvara zvuk. Mi ne možemo čuti svaki taj zvuk, iako ima ljudi koji čuju glasove drveća i komuniciraju s biljkama. Budući da je stvoren zvuk, postoji i majstor slušatelj koji prima zvukove, a to je voda.

Sada kada ste upoznati s ovom sposobnošću vode i pošto ste upoznati sa svojstvima kristala, lakše ćete razumjeti što su to eliksiri od kristala i na koji način kristali mogu prenijeti vodi informacije. Eliksir od kristala ili energizirana voda je pitka voda u koju stavimo odgovarajuće prirodne kristale koji otpuštaju informacije, energiju u vodu i dobivamo vibracijski napitak koji:

-poboljšava imunitet
-daje porast energije
-smanjuje utjecaj stresa na srce
-poboljšava cirkulaciju
-regenerativno djeluje na živčano tkivo
-smanjuje nervozu i glavobolje

Djelovanje eliksira ovisi o vrsti kristala koje smo upotrijebili, dakle o informaciji i energiji koju nosi kristal.
Ako upotrijebimo gorski kristal, dobijemo odličan eliksir za povećanje energije i jačanje imuniteta. Eliksir od ružičastog kvarca je super za srce i cirkulaciju, itd. Možemo koristiti i razne kombinacije kristala. Na fizičkoj razini vibracija svakog kristala djeluje na kristalne strukture unutar ljudskog tijela, a na energetskoj razini na čakre i auru, a tako i na našu svijest. Naravno, kao i svaki drugi kupljeni kristal i ove za energiziranje vode moramo prvo očistiti jednom od tehnika čišćenja, a nakon toga su spremni za upotrebu.

Postupak za dobivanje eliksira

IMG_8861Staklenu posudu (vrč oko 2l) napunimo izvorskom ili destiliranom vodom, te u nju stavimo kristale i ostavimo sve zajedno na danjem svijetlu, po mogućnosti na suncu, da odstoji oko 12 sati. Nakon što je odstajalo dovoljno dugo izvadite kristale, a vodu pijete. Nemojte koristiti vodu iz cijevi jer ima klora, a on posve uništava ustrojstvo prirodne vode. Ako koristite destiliranu vodu, pripazite da je dobivena destilacijom i da je za piće, a ne ona za akumulatore.

Otrovni ili štetni minerali za eliksire

Svaki kamen može imati potencijalno štetne pare ili prašinu, ovdje ćemo navesti informacije o kamenju za koje se posebno zna da su toksični. Molimo vas da budete svjesni da je ovo djelomična lista, jer mi nemamo sve moguće informacije o toksičnosti. Ako se sami upuštate u eksperimentiranje, prije korištenja bilo kojeg kamena za eliksir posavjetujte se s mineralogom ili drugim stručnjakom. Kristali koji su otrovni za konzumiranje u obliku eliksira su oni koji sadrže bakar, olovo, arsen, kadmij, aluminij, barij, živu, cink i druge otrovne tvari. Te tvari često daju kamenu njegovu karakterističnu boju ili oblik. Izvrsno izgledaju, prekrasni su za ukras, odlični za vanjsku upotrebu, ali nisu dobri za konzumiranje. Popis minerala i kristala koji, ako ih na bilo koji način oralno unosimo u tijelo, sadrže štetne tvari:

Adamit – cink, bakar
Amazonit – bakar
Jantar – otrovna prašina, pare, koristiti obrađen, ispoliran
Angelit – olovo, sumpor
Atacamit – bakar
Aurikalcit – cink i bakar
Azurit – bakar
Boji (može sadržavati sumpor)
Bronchantit – bakar
Cerrusite – sumpor, molibden
Kalcantit – bakar
Kalcopirit – bakar i sumpor
Krizokola – bakar
Cinnabar – živa
Kobaltokalcit – kobalt
Konikalcit – bakar
Koralj – može sadržavati bakterije, kao i otrovne materijale iz zagađene vode
Kuprit – bakar
Diopsid – bakar
Dioptaz – bakar
existence-elixirEliat kamen – bakar
Smaragd – aluminij
Garnet (granat) – aluminij
Galenit – olovo
Garnierit – nikal
Hidenit – aluminij
Iolit – aluminij
Kunzit – aluminij
Kianit – aluminij
Labradorit – aluminij
Lapis Lazuli – može sadržavati bakar i sumpor
Markasit – sumpor
Magnetit – željezo u velikim količinama
Malahit – bakar
Meteorit – može sadržavati mnoge otrovne tvari
Mohavkit – bakar, arsen
Moldavit – aluminij
Mjesečev kamen – može sadržavati aluminij ili druge otrovne tvari
Psiomelan – barij
Pirit – sumpor
Realgar – sumpor, arsen
Rodokrosit – olovo
Rubin – aluminij
Safir – aluminij
Spinel – može sadržavati aluminij, cink
Stibnit – olovo
Turmalin, lubenica – aluminij
Tirkiz – bakar
Vandanit – olovo
Variscit – aluminij
Wulfenite – olovo

Od ovih kristala nemojte raditi eliksire ili ih na neki drugi način oralno unositi u tijelo.

Tarot, astrologija, numerologija