Celestit

celestite01Izgled –  Providni, piramidalni kristal srednje velicine, do velikih grozdova ili geoda, ili plocastih delova

Boja – Plava, roze, bijela

Izvor  – širom svijeta

Osobine – Celestit ima visoku vibraciju i on je učitelj za novo doba. Prožet je božanskim energijama. Vodi vas u beskrajni mir duhovnog kontakta sa anđeoskim kraljevstvom. Motivira duhovni razvoj i navodi vas ka prosvjetljenju. To je koristan mineral za stimuliranje duhovne komunikacije, za prisjećanje snova i astralnih putovanja. Ovaj divni kristal potpomaže čistotu srca i privlači sreću. Liječi auru i otkriva istinu. To je kamen koji donosi ravnotežu i usklađivanje. Duboki mir koji sadrži pomaže pri rješavanju konflikta i održavanju skladne atmosfere u stresnim periodima. Celestit može poboljšati odnos koji ne funkcionira, tako što će otvoriti prostor za mirno pregovaranje.
Celestit je kreativan kamen, posebno koristan za umjetnosti. Psihološki, celestit otkriva nježnu snagu i ogroman unutarnji mir uprkos stremljenju prema većoj otvorenosti za nova iskustva. To je učitelj povjerenja u beskrajnu mudrost božanskog. Svojim umirujućim djelovanjem, celestit može stišati plahovite emocije.

celestite02Mentalno, celestit smiruje i izoštrava um, rasteruje brige, unosi bistrinu uma i tečnu komunikaciju. Pomaže pri analizi kompleksnih ideja. Ovaj kamen ukrsta intelekt sa instiktom i potpomađe mentalni balans. Kada se stavi na treće oko, celestit otvara vezu sa energijama univerzuma. Donosi vizije mirne koegzistancije sa čitavom kreacijom i sadrži mogućnost totalne harmonije.

Liječenje – Celestit je izvrstan iscjeljujući mineral, koji razgrađuje bol i donosi ljubav. Utječe pozitivno na oko i uho, eliminira toksine i normalizira stanje stanica. Njegov smirujući utjecaj opušta napetost mišića i stišava mentalni kaos. Kao sto je slučaj sa svim plavim kristalima, celestit efikasno otvara i prečišćava grlenu čakru i povezan je s njenim fizičkim stanjima.

Položaj – Staviti gdje odgovara ili upotrebiti za meditaciju i otkrivanje. Kada se u prostoriji nalazi veliki komad celestita, on povećava vibracije u njoj. Ne izlagati direktnoj sunčevoj svjetlosti jer će mu boja izblijediti.

Tarot, astrologija, numerologija