Čaroit

charoite1Izgled – Pegav, vrtložan, često mali do srednje veličine, kotrljan ili poliran

Boja – Ljubičasta

Izvor – Rusija

Osobine – Čaroit je kamen preobražaja. Duša kamena je ta koja prevazilazi strah. Čaroit stimulira unutarnji vid i pomaže u mirenju sa ogromnim promjenama na duhovnoj razini. Spaja srčanu i krunsku čakru, pročišćava auru i stimulira bezuvjetnu ljubav. Čaroit potiče vibracionu promjenu i povezuje s višim stvarnostima. Istovremeno osigurava duboko fizičko i emotivno iscjeljenje. Pomaže vam sadašnji trenutak prihvatiti kao savršen. Psihološki, čaroit integrira “negativne kvalitete” i olakšava prihvaćanje dugih. Otpušta duboke strahove, koristan je za prevazilaženje otpora ili postavljanje stvari u pravu perspektivu. Daje motiv, entuzijazam i spontanost, a sposoban je smanjiti stres i brigu, donoseći opušteni stav. Čaroit se može koristiti za prevazilaženje kompulzija i opsesija.

charoite2Dovođenjem krunske čakre u ravnotežu, pomaže u prevazilaženju osjećaja otuđivanja i frustracije. Mentalno, čaroit stimulira perceptivno opažanje i analizu i primenjuje ih za brzo donošenje odluka. Pomaže svakome ko je radije zaveden mislima i programima drugih ljudi nego svojim sopstvenim. Čaroit uzemljuje duhovno ja u svakodnevnu stvarnost. Podržava put služenja čovječanstvu. Ovaj kamen otvara i balansira krunsku čakru. Može doneti vizije uvida u prošle živote i predočiti načine kako izravnati karmu na osobnoj i kolektivnoj razini.

Liječenje – Čaroit preobražava negativnu energiju u iscjeljujuću, a nezdravost pretvara u zdravlje. Puni tijelo energijom kada je iscrpljeno, liječi i integrira dvojnosti i regulira krvni tlak. Čaroit utječe na oči, srce, jetru, pankreas. Liječi oštećenja jetre izazvana alkoholom, ublažava grčeve i bolove. Čaroit daje dubok san sa intenzivnim snovima, prevazilazi nesanicu i pruža djeci miran san. Koristan je tamo gdje disfunkcija autonomnog živčanog sustava utječe na srce.

Položaj – Na srcu ili na odgovarajućem mjestu u dodiru s kožom. Veoma je efikasan za pravljenje zaštitne mreže. Eliksir od ovog minerala odlično pročišćava fizičko tijelo i dovodi u sklad emocionalnu nestabilnost.

Tarot, astrologija, numerologija