Beril

specimen3004_1Izgled – Prizmatični kristal, mogu biti providni i piramidalni, svih veličina

Boja –  Roze, zlatna, žuta, zelena, bela, plava

Izvor – SAD, Rusija, Australija, Brazil, Češka, Francuska, Norveška

Osobine – Beril vas uči kako raditi samo ono što treba. Ovo je kamen par excellence za prevazilaženje stresnog života i za oslobađanje od nepotrebnog prtljaga. Pomaže pri povezivanju sa usmjeravanjem u vezi sa onim što treba raditi. Predstavlja čistotu postojanja. Beril pomaže u ostvarivanju potencijala i odličan je kamen za otkrivanje i često se koristi za kristalne kugle. Otvara i aktivira krunsku čakru i čakru solarnog pleksusa. Psiholoski beril pojačava hrabrost, oslobađa stresa i smiruje um. Mentalno svojom sposobnošću da filtrira smetnje i smanjuje preteranu stimulaciju, potpomaže pozitivno gledište. Obeshrabruje preterano analiziranje i anksioznost. Emotivno, beril iznova budi ljubav u onima koji su venčani, ali su otupeli.

Liječenje – Beril pomaže probavnim organima, jača plućni i vaskularni sustav, pojačava otpornost na toksine i zagađivače. Utječe pozitivno na jetru, srce, želudac i kralježnicu. Beril je umanjujući kamen. Njegov eliksir može se koristiti za infekcije grla.

Položaj – Postaviti gdje treba ili koristiti za otkrivanje.

Tipovi

Morganit

berylmorganiteroze beril privlači ljubav i održava je. Potiče razmišljanje i postupanje s ljubavlju, stvarajući prostor za uživanje u životu. Aktivira i čisti srčanu čakru, smiruje stresan život i pomaže živčanom sustavu. Ovaj kamen pomaže prepoznati odstupnice, zatvorenost uma i egoizam koji blokira duhovni napredak. Morganit pomaže pri spoznavanju nezadovoljenih potreba i neizraženih osjećaja. Morganit je moćan kamen koji razgrađuje svjestan i nesvjestan otpor prema iscjeljivanju i transformaciji, pročišćavajući žrtvu mentalno i otvarajući njeno srce da primi bezuvjetnu ljubav i iscjeljenje. Održava emotivno tijelo stabilnim, dok se odvijaju psihosmatske promjene. Kada se koristi u liječenju, morganit tretira stres i bolest povezanu sa stresom. Snabdeva stanice kisikom i reorganizira ih i tako liječi tuberkulozu, astmu, emfizem, srčane probleme, vertigo, impotenciju i blokade pluća.

Zlatni beril i heliodor

berylheliodorje kamen proroka i koristi se za magijske rituale. Ovaj kristal predstavlja čistotu postojanja. Podučava inicijativi i stimulira volju za uspjeh, kao i sposobnost da se potencijal pretvori u stvarnost. Otvara krunsku čakru i čakru solarnog pleksusa. Heliodor je zeleno-žuti kristal.

Biksbit

berylbixbitecrveni beril otvara i puni energijom osnovne čakre.

Tarot, astrologija, numerologija